SC Emmeloord F3 - VENO F4

7 december

VENO is vandaag op bezoek in Emmeloord. Het is de laatste wedstrijd van dit jaar. VENO staat 1 punt achter SCE en heeft dus kans om SCE te passeren bij winst. Er was echter in de kleedkamer al met elkaar besloten dit niet te laten gebeuren!
 SCE had beschikking over het voltallige team, er waren geen blessures. VENO echter kon niet over meer dan 6 spelers beschikken en daarom werd er 6 tegen 6 gespeeld. Moussa, Lucas en Gijs begonnen als reserve en aanvoerder was vandaag Stean. Met drie graden op de thermometer begon de wedstrijd. SCE ging gelijk vol op de aanval. En het was aanvoerder Stean die gelijk een grote kans kreeg in de eerste minuut. Zonder aarzelen schoot hij meteen raak, 1-0! Een goed begin. SCE bleef druk houden op de tegenstander door goed over te spelen met name in deze fase van Marijn en Jarno. In de vijfde minuut kreeg Fleur plots de bal voor haar voeten door slecht uitverdedigen van VENO. Ook zij bedacht zich geen minuut en schoof de bal onder de keeper door, 2-0. VENO had het erg moeilijk in de beginfase, door het goede spel van SCE. De volgende kans was voor Shanna zij glipte tussen twee tegenstanders door en schoot op doel. Nu redde de keeper knap. Na goed warm gelopen te hebben langs de zijlijn vallen Moussa en Gijs in. Moussa staat nog maar net in het veld en scoort de 3-0. Gelijk daarna stomen de laatste twee samen op vanuit het middenveld. Helaas lag de keeper in de weg voor Gijs. Eindelijk kan VENO even onder de aanvalsdruk uit komen en bereiken zij het doel van Storm. Maar onze laatste man kon samen met Lucas en Bilal hun inzet goed tegenhouden. Moussa werd getackeld door de tegenstander maar kreeg al zittend de bal wonderbaarlijk bij een medespeler. Later doet hij alsof hij een voorzet geeft vanaf rechts. De keeper loopt al uit zijn doel en verwacht geen directe doelpoging, 4-0. Een mooie stand om mee te gaan rusten. Na de rust ging SCE op dezelfde voet verder. In de 25ste minuut ging Moussa weer op de keeper af. Via een klutsbal met de keeper rolde de bal over de doellijn, 5-0. Fleur schoot net naast. VENO kwam iets beter in de wedstrijd en voetbalt op de helft van SCE. Maar door goed verdedigen van Bilal en Lucas bleef de bal ver van het doel vandaan. Via Marijn die overspeelt naar Jarno kwamen we toch weer op de helft van VENO. Daar kwam Fleur in botsing met een tegenstander. Na een blessurebehandeling mocht ze een vrije trap nemen. Zij schoot de bal richting Shanna. Na een korte dribbel gaf Shanna een voorzet op maat aan Moussa. Met een droog schot scoorde hij de 6-0. De wedstrijd nadert het einde en VENO probeert toch nog in de slotfase een doelpunt te scoren. Maar door een goede redding van Storm, wegwerken van de bal door Gijs en een schot naast het doel lukt dit helaas voor hun niet. Na wat doelpogingen zonder succes van Stean werd de eindstand bepaald door Fleur. Met een solo vanaf bijna de middenlijn passeerde ze de keeper knap, een schitterend doelpunt! Eindstand 7-0! Een mooie afsluiting van het jaar.