Verslag sc Emmeloord - vv Heerenveen

sc Emmeloord  -  vv Heerenveen   0  -  0

In een boeiend tactisch schaakspel is het sc Emmeloord niet gelukt om van koploper vv Heerenveen te winnen.
In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams kansen om de score te openen en spatte een kanonskogel van Gokhan Pala uiteen tegen onderkant lat.
De Emmeloorders begonnen fel aan de tweede helft waarbij de doelman van Heerenveen alles uit de kast moest halen om harde schoten van Abdul Boundati en Gerke Schaap te pareren.
Gaandeweg nam vv Heerenveen het initiatief over en creeerde het een groot veldoverwicht.
De Emmeloorders werden met een snelle balcirculatie teruggedrongen en konden niets meer creeeren.
Bij sc Emmeloord groeide doelman Niels Boomsma uit tot man of the match, maar verdient ook de verdediging een groot compliment.
Er brak nog een spannende slotfase aan, maar met veel strijd, passie, inzet en wilskracht hield sc Emmeloord goed stand en sleepte het een zwaarbevochten 0 - 0 gelijkspel uit het vuur.
Hieronder volgt het verslag over: Tactisch schaakspel, De veerkracht van het IJzeren Gordijn, felle duels en een spannende slotfase.

Niels Boomsma, Denny vd Zee, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Sven Goos, Ronald Kleiker, Abdul Boundati, Gokhan Pala ( 78e Laurens Rasing ), Gerke Schaap & Bastian Tabak ( 88e Sjors Hendrikse ).
Wissels: Laurens Rasing, Sjors Hendrikse, Bjorn Elijzen & Frank vd Werf.

De opstelling van vv Heerenveen:
Justin v/d Dam, Jacco Kuiper, Remco Hof, Soeren Grigoryan, Paul de Jong, Peter de Vries ( 55e Jordy Veenstra ), Jordi Kouwenhoven, Ivar Spar ( 25e Hille van Goinga ), Lars Rudmer Klijnstra, Jasper Brouwer & Abdikarim Mohamed ( 75e Thom van Lingen ).
Wissels: Jordy Veenstra, Hille van Goinga, Thom van Lingen, Bart Klapwijk & Wesley vd Dam.
Gele kaart: Remco Hof
Trainer: Marcel Valk
Overige staf: Gerard vd Kamp, Johan Diepeveen & Willem de Vreeze.
Assistent scheidsrechter: Dhr. P van Dijk.

De scheidsrechter: Dhr H.M Gerbrandy.
Toeschouwers: 150

Wij beginnen dit verslag met de felicitaties aan het zaalvoetbalteam van Futsal Emmeloord met het behalen van de KNVB beker.
Afgelopen vrijdag werd in een zinderende bekerfinale Zvv Urk met 2 - 1 verslagen.
Vooraf aan deze wedstrijd had het 2e elftal van sc Emmeloord goede zaken gedaan door met 4 - 0 te winnen van vv Franeker 2.
Er waren opvallend veel mensen uit de regio op deze wedstrijd afgekomen want zelfs uit Dronten, Swifterbant en omliggende dorpen was er interesse in deze beladen wedstrijd.

Trainer Dick Schuurman had zijn tactisch strijdplan goed uitgewerkt en begon deze wedstrijd zeer behoudend met een 4-4-2 systeem.
Op de rechtsbackpositie was er een basisplek voor Denny vd Zee waardoor Sven Goos doorschoof naar het middenveld.
Normaliter is Gokhan Pala een middenvelder, maar deze keer mocht Gokhan Pala het op de linkerflank uitproberen.
Aanvaller Sander Heimens was wegens een schorsing niet van de partij.
Ondanks deze behoudende en afwachtende opstelling ontstond er al snel een boeiende en open wedstrijd.

Beide teams speelden op het scherpst van de snede en zochten in een open en levendige eerste helft spontaan de aanval.
De eerste kansjes waren voor de Friezen maar pogingen van Abdikarim Mohamed, Peter de Vries en Jordi Kouwenhoven gingen naast het doel.
Aan de andere kant stuurde Gerke Schaap met een vlijmscherpe pass Gokhan Pala op avontuur, maar doelman Justin vd Dam lag in de weg.
In de 10e minuut had deze doelman veel moeite om een indraaiende corner van Gerke Schaap onder controle te krijgen, maar niemand wist in de rebound te profiteren.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer en moest doelman Niels Boomsma in actie komen om Peter de Vries van het scoren te houden.
In de 20e minuut liet Bastian Tabak een technisch hoogstandje zien door twee verdedigers van Heerenveen het bos in te sturen, maar zijn voorzet werd door iedereen gemist.
Kort hierop kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala een geweldige kans om op voorsprong te komen maar zijn harde schot spatte tegen onderkant lat uiteen.
In de 25e minuut stond Heerenveen doelman Justin vd Dam op de goede plek om een schot van Gerke Schaap te pareren.
Tussendoor waren er in de snelle omschakeling een paar gevaarlijke counters van Heerenveen te zien waarbij de verdediging van sc Emmeloord alle zeilen moesten bijzetten.
Met goede onderscheppingen van Wouter vd Velde, Denny vd Zee en Maarten Ebbers hield het ijzeren gordijn goed stand.
Bij Heerenveen moest verdediger Ivar Span het veld geblesseerd verlaten en kwam Hille van Goinga hem vervangen.
Er ontstond een boeiende en fascinerende tactisch schaakspel waarbij beide teams elkaar goed in evenwicht hielden.
Op de rechterflank waren er pittige duels te zien waarbij notabene de kleinste man van het veld een hoofdrol voor zich wist op te eisen.
Deze linksback van Heerenveen Soeren Grigoryan wist menig duel voor zich te winnen en was een lastige obstakel voor de aanvallers van sc Emmeloord.
Vlak voor rust moest Emmeloord doelman Niels Boomsma in actie komen om een poging van invaller Hille van Goinga onschadelijk te maken.
Bij sc Emmeloord speelde Abdul Boundati een sterke wedstrijd door met mooie steekballetjes voor het nodige gevaar te zorgen.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

In de gezellige kantine van sc Emmeloord waren de supporters goed te spreken over de eerste helft omdat het oude vertrouwde spel weer was terug te zien op het veld.
De Emmeloorders begonnen fel en fanatiek aan de tweede helft, maar Heerenveen doelman Justin vd Dam stond een goede wedstrijd te keepen en bracht redding op schoten van Abdul Boundati en Gerke Schaap. Gaandeweg nam Heerenveen het intiatief helemaal over en werden de Emmeloorders teruggedrongen in de verdedigende stellingen. De polderbewoners konden aanvallend niets meer creeeren en moesten het tactisch strijdplan weer aanpassen.
Met een snelle balcirculatie probeerden de Friezen een doelpunt te forceren, maar het ijzeren gordijn gaf geen krimp en hield stand.
Doelman Niels Boomsma groeide uit tot man of the match, maar ook de verdedigers Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Denny vd Zee en Maarten Ebbers lieten goede dingen zien.
De koploper begon ongeduldig te worden en voerde het tempo op, maar Jordi Kouwenhoven en Jasper Brouwer vonden doelman Niels Boomsma op hun weg. Een gevaarlijke voorzet van Jasper Brouwer werd ternauwernood door Wouter vd Velde weggewerkt, maar echte grote kansen deden zich daarna niet meer voor.
In de 72e minuut kreeg sc Emmeloord via Denny vd Zee een goede mogelijkheid, maar de verdediging van Heerenveen reageerde attent.
Het slotoffensief kwam van vv Heerenveen waarbij er spannende momenten aanbraken voor sc Emmeloord.
Met veel strijd, passie, wilskracht en inzet wist sc Emmeloord een zwaarbevochten 0 - 0 gelijkspel uit het vuur te slepen.
De achterstand op koploper Heerenveen blijft hiermee 4 punten, maar de spanning is om te snijden in de top van de tweede klasse K waar iedereen dichtbij elkaar staat.
Man of the match: Doelman Niels Boomsma.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Drachten bij ONB en deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Fennen.
De bus vertrekt omstreeks 12:00 uur vanuit Emmeloord.