Verslag sc Emmeloord - Sint Annaparochie

sc Emmeloord  -  Sint Annaparochie   1  -  1   (  1  -  0  )

In een boeiende en bloedstollende spannende wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten heeft sc Emmeloord voor de derde keer dit seizoen met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen Sint Annaparochie.
Met de oranjenacht van Emmeloord nog in de benen toverden de Emmeloorders een sprankelende en levendige eerste helft op de mat.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord enkele grote kansen niet wist te benutten.
Nadat een doelpunt van Ronald Kleiker wegens buitenspel werd afgekeurd kwamen de Blauwen uit een vloeiende aanval via een intikker van Ronald Kleiker op een 1 - 0 voorsprong.
De gasten uit Sint Annaparochie moesten alle zeilen bijzetten om overeind te kunnen blijven, maar kwamen na rust als herboren uit de kleedkamer. Uit een vlijmscherpe counter scoorde Timo Bijma de 1 - 1 gelijkmaker waarna deze wedstrijd volledig kantelde.
Het flitsende en wervelende voetbal was als sneeuw voor de zon verdwenen en de Emmeloorders beleefden enkele benauwde momenten.
De gehele tweede helft creeerde Sint Anna een gigantisch veldoverwicht en waren er hachelijke momenten voor het doel van Emmeloord te zien.
Met ouderwetse Kick & Rush voetbal probeerden de polderbewoners onder de druk uit te komen en dit leverde een bloedstollende en hectische slotfase op.
Beide teams waren in de slotfase dichtbij de winnende treffer, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met deze terechte 1 - 1 gelijkspel.

Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: een spetterende eerste helft, twee gezichten, kick & rush, spektakel, hachelijke momenten, spanning, adrenaline, stugge taaie Friezen, bloedende tandvlees en een exploderende nachtkaars.

Niels Boomsma, Maarten Ebbers, Wouter v/d Velde, Harm van Wieren, Laurens Rasing ( 72e Bastian Tabak ), Denny v/d Zee ( 58e Sven Goos ), Gokhan Pala, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Gerke Schaap & Sander Heimens.
Wissels: Frank v/d Werf, Sjors Hendrikse, Bastian Tabak & Sven Goos.
Gele kaart: Harm van Wieren
Geblesseerd: Brahim Boundati & Stefan vd Werff
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Sint Annaparochie:
Jouke Bosje, Joris Kolkman, Geert Scheer, Jesse Offringa, Waling Westra ( 46e Harmen Visser ), Timo Bijma, Sytze Jorritsma, Gerrit Strikwerda, Guylian Kick, Theo Valk ( 46e Pieter Jan Plat ) & Johan Dijkstra.
Wissels: Harmen Visser, Pieter Jan Plat, Frans Buurstra & Germ Bouma.

Toeschouwers: 150

Bij sc Emmeloord viert grensrechter Herman Vos vandaag zijn 49e verjaardag, maar helaas was er geen slagroom op de taart en leverde deze wedstrijd geen 3 punten op voor de jarige job.
Iedereen was nieuwsgierig hoe de spelers van sc Emmeloord de nacht van oranje waren doorgekomen omdat eerder op de dag het tweede elftal een wanprestatie hadden geleverd door met 0 - 4 van Trynwalden 2 te verliezen.
In een wervelende eerste helft toverden de spelers van sc Emmeloord een levendige en sprankelende wedstrijd op de mat.
Meteen in de eerste minuut gaf Gerke Schaap zijn visitekaartje af, maar zijn inzet werd buiten bereik van de doelman op het nippertje van de lijn gehaald. Kort hierop vuurde Denny v/d Zee een kanonskogel af op het Frieze doel, maar Sint Annadoelman Jouke Bosje bracht redding.
Met een prachtige sleepbeweging was Gerke Schaap iedereen te snel af, maar zijn voorzet bereikte net niet de inkomende Gokhan Pala.
Het stugge en taaie Sint Anna verstopte zich niet en probeerde met diepe hoge ballen gevaar te creeeren.
Doelman Niels Boomsma reageerde attent op deze hoge ballen en kwam geen moment in gevaar.
Een poging van Timo Bijma eindigde op de vuisten van doelman Niels Boomsma die even later een vrije trap van Theo Valk onschadelijk wist te maken.
In de 14e minuut lanceerde Maarten Ebbers met een steekballetje Gerke Schaap, maar vanuit de halve draai verdween zijn inzet naast het Frieze doel.
Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht waarbij sc Emmeloord het initiatief nam en een optisch veldoverwicht creeerde.
Halverwege de eerste helft voerde sc Emmeloord het tempo op om de opbouw van Sint Anna in een vroeg stadium te verstoren.
Dit hoge tempo vergde veel kracht en inspanning, maar leverde ook een paar mooie kansen op.
In de 20e minuut leverde uitblinker Ronald Kleiker een prachtige dieptepass af op Sander Heimens die in kansrijke positie de score leek te openen, maar met zijn vingertoppen bracht de doelman van Sint Anna redding. In de 26e minuut belandde een indraaiende corner van Gokhan Pala op het hoofd van Ronald Kleiker en veerde iedereen juichend overeind, maar het doelpunt van Ronald Kleiker werd wegens buitenspel afgekeurd. In deze fase was sc Emmeloord de dominerende ploeg en hing het openingsdoelpunt in de lucht.
Uit een vloeiende aanval kwamen de Emmeloorders in de 29e minuut op een dikverdiende 1 - 0 voorsprong.
Met een fluwelen pass stuurde Gokhan Pala de bal precies op maat richting Sander Heimens die fraai de achterlijn wist te halen.
De voorzet van Sander Heimens werd door Gerke Schaap opzij gelegd op de inkomende Ronald Kleiker die van dichtbij de trekker wist over te halen voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In deze fase was het genieten voor Trainer Dick Schuurman en de blauwe supporters want sc Emmeloord liet fris en sprankelend voetbal zien. Een prachtig hoogstandje tussen Gerke Schaap en Ronald Kleiker had een beter lot verdiend, maar het rolletje van Ronald Kleiker ging rakelings voorlangs het doel.
Vlak voor rust lieten de Friezen zich weer voorin zien, maar de voorzet van Timo Bijma werd door Gerrit Strikwerda naastgekopt.
In de 45e minuut had Gerke Schaap iets moois in zijn gedachten, maar zijn stiftje was een eenvoudige prooi voor de doelman van Sint Anna.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Er heerste een optimistische stemming in de kantine van sc Emmeloord, maar in de tweede helft was het sprankelende voetbal als sneeuw voor de zon verdwenen. De eerste helft had veel teveel kracht en inspanning gevergd waardoor de Emmeloorders dit hoge tempo niet meer konden opbrengen.
De trainer van Sint Anna had zijn huiswerk goed gedaan en bracht met Harmen Visser en Pieter Jan Plat twee geroutineerde en gevaarlijke aanvallers in zijn team. In de 49e minuut kwamen de Friezen uit een vlijmscherpe counter langszij toen Gerrit Strikwerda met een steekballetje Timo Bijma wist te bereiken.
In alle vrijheid kon Timo Bijma de bal aannemen en met een kapbeweging iedereen op het verkeerde been zetten om vervolgens met een bekeken schuiver de 1 - 1 gelijkmaker aan te tekenen.
Vanaf dit moment kantelde de wedstrijd volledig en namen de Friezen de regie en het initiatief helemaal over. De Emmeloorders beleefden hachelijke momenten en werden op felheid en fanatisme afgetroefd door het ontketende Sint Anna.
De Emmeloorders probeerden met ouderwetse kick & rush voetbal onder de druk uit te komen en kregen via Gokhan Pala en Gerke Schaap nog twee goede mogelijkheden.
De doelman van Sint Anna wist ternauwernood een schot van Gokhan Pala tot corner te verwerken. Uit deze corner leek Gerke Schaap vanuit de halve draai toe te slaan, maar zijn inzet ging naast het doel.
Intussen was Sven Goos voor de geblesseerde Denny v/d Zee in de ploeg gekomen.
Er brak nu een mindere en een loodzware periode aan voor sc Emmeloord waarbij Sint Anna nu de bovenliggende partij was.
Met een slim steekballetje wist Harmen Visser de vrijstaande Gerrit Strikwerda te bereiken die heel subtiel doelman Niels Boomsma wist te omspelen, maar op de doellijn bracht invaller Sven Goos redding.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Niels Boomsma alles uit de kast halen om Timo Bijma en Gerrit Strikwerda van het scoren te houden.
Een rare stuiterbal van Pieter Jan Plat werd met moeite door Niels Boomsma onschadelijk gemaakt, maar de druk nam toe.
De Emmeloorders liepen op hun laatste en hevig bloedende tandvlees.
Uit een wanhoopspoging glipte Maarten Ebbers door de Frieze verdediging waarbij zijn voorzet tegen de hand van een Frieze verdediger leek te komen, maar het leverde slechts een corner op.
In een hectische en bloedstollende slotfase kwamen beide teams nog dichtbij de winnende treffer. De aanvallers van Sint Anna blinkten uit in besluiteloosheid waardoor sc Emmeloord mocht blijven hopen.
Een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel leverde niets op waarna het slotakkoord voor sc Emmeloord was.
In kansrijke positie spatte een hard schot van Sander Heimens tegen buitenkant paal uiteen.
Ver in blessuretijd leken Abdul Boundati en Ronald Kleiker deze wedstrijd alsnog te beslissen, maar de winnende treffer zou niet meer vallen waardoor deze wedstrijd als een exploderende nachtkaars in een terechte 1 - 1 gelijkspel zou eindigen.
Man off the match: Ronald Kleiker.

Het was aan het stugge en taaie Sint Annaparochie niet te zien dat de ploeg zo laag op de ranglijst staat en een compliment voor de mannen van trainer Arnold Haanstra is hier dan ook op zijn plaats.
Wij wensen de Friezen veel succes toe bij de PD wedstrijden.
Voor sc Emmeloord lijkt dit seizoen als een exploderende nachtkaars uit te gaan.
De nacompetitie blijft nog steeds in het vizier, maar dan moeten de Emmeloorders de laatste twee wedstrijden winnen en afwachten wat de concurrentie gaat doen.
Toch kunnen we nu al terugkijken op een zeer geslaagd seizoen waarbij de Blauwen hun visitekaartje in de tweede klasse hebben afgegeven.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen LSC 1890 uit Sneek. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later!