Internationaal toernooi Duitsland Bensheim SCE B1 zaterdag 4 april 2015 deel1

Voor de nodige versnaperingen voor onderweg.

Afijn 09.10 uur vertrokken we dan uiteindelijk uit Emmeloord, de eerste stop die we een half uur na de grens overgang wilden maken verliep niet geheel vlekkeloos, de stoet van 5 auto’s waarvan 1 met aanhanger werd opgesplitst in een team van 3 auto’s en een team van 2 auto’s.
Uiteindelijk 1 uur voor aankomst kwamen we voor de laatste stop toevallig weer bij elkaar, en konden
Zo toch nog gezamenlijk wat nuttigen.

Rond kwart voor drie kwamen we aan op het sportcomplex van Bensheim, en maar goed ook want we konden tot 15.00 uur inschrijven. Het was hier zonovergoten en T shirten weer. Na de inschrijving voor het toernooi en een toespraak wat de regels betreft: gingen we richting de Nibelungen-Jugendherberge in Worms. Toch nog zo’n slordige 20 km verderop. Hier werden de kamers ingedeeld, en Jacob had zijn eigen slaapvertrek, we hebben ons wat opgefrist, en tegen de avond weer terug naar het sportcomplex,
Hier konden we terecht voor het avond eten in de Turniermensa, Weststadthalle, Na opstelling in rijen
Konden we wachten op onze hap Een soort van pasta, bij de een smaakte het beter als bij de andere, maar goed we hebben er niets van gekregen, aansluitend moesten de leiders van de elftallen zich melden op het sportcomplex voor de nodige aanwijzingen voor het toernooi.
Nadat dit geregeld was gingen we weer terug richting Worms, hier hebben we ’s avonds nog een paar aperitief genuttigd.

De volgende dag moesten we om 7 uur ons nest uit, omdat we ons om half 9 moesten melden op het sportcomplex, Helaas zat vandaag het weer niet mee, want het regende volop. 9 uur was de officiele opening, met de nodige volksliederen, op het laatst moesten nog een paar teams voorgesteld worden, echter, ¾ van de teams was al vertrokken, er mag dan ook wel gezegd worden, dat ons team wel zeer goed bezig was, want wij zijn zoals het hoort op het veld gebleven, totdat de officiele opening beeindigd was. Super.

De eerste wedstrijd stond gepland op11.30 uur. Dus dat was nog even 2 en een half uur wachten, maar goed dat mocht de pret niet drukken, Rond 11 uur gingen de jongens zich opwarmen op het veld, en vlak voor de aftrap kregen we het bericht dat de tegenstander SV Unter-Flockenbach uit Duitsland zich had teruggetrokken wegens voedselvergiftiging bij 8 spelers en begeleiding. Erg voor hun, maar ook jammer voor ons, dit betekende dat we tot 14.30 uur moesten wachten op de volgende tegenstander, en aangezien het nog steeds regende en het best fris was, besloten we eerst toch even terug tegaan naar Worms om een beetje op te warmen. Uiteindelijk rond kwart voor 2 weer terug naar het voetbalcomplex. 14.34 begon dan eindelijk ons toernooi. De tegenstander was FVV uit Hoogezand.
In de wissel: Iwan, Lucas, Chris, Koen, Natan.

De grensrechter mocht in dit toernooi ongeveer niks doen, de scheidsrechter bepaalde namelijk wanneer het wel of niet buitenspel was, de grens mocht alleen de stok omhoog doen. Ongelooflijk maar waar
Mark neemt de bal mooi mee, hij komt nog tot een voorzet keeper vangt de bal.  Door vermeende hands van Mike krijgt FVV  1 vrije trap, gelijk daarna nog een. FVV krijgt een kansje op een voorsprong maar de FVV spits reageert te traag. En het woord traag kon haast niet op veld, omdat het een hockeyveld, warbij de bal wel erg snel rolt.  De ene na de andere gleed uit op dit veld , bij vlagen leek het op een stel acrobaten op een hockeymat in het circus.  ER wordt 2x voor buitenspel gefloten. Wat het niet is, maar ja. Ondertussen werden we flink aangemoedigd door onze Oisterwijkse supporters uit de herberg E pupillen van 9 en 10 jr  oud, helemaal geweldig. Ian neemt een vrije trap de bal komt bij Stefan en via verdediger krijgt SCE na 14 minuten zijn eerste corner.  Uit deze corner komt niets. Een goeie voorzet van Han op Mike, de laatste krijgt net zijn hoofd er niet tegen aan. Even laat speelt Luuk zijn man uit en geeft goeie voorzet op Han, deze heeft de bal voor het intikken, maar doet het niet.
Dan krijgt Luuk de bal kapt 1 man uit en pats met een snoeihard schot schiet hij de 1-0 binnen voor SCE in de 17e minuut. Super kerel. Even later wordt de bal teruggespeeld op Tim, maar oh,oh de bal springt op en Tim struikelt een beetje, maar gelukkig de bal gaat er niet in. Nog 5 minuten tegaan een wedstrijd duurde namelijk 25 minuten. Via Mike en Stefan komt de bal bij Han, ook uit deze actie komt geen 2e doelpunt. Dan een prachtige combinatie via Mike, Mark, Mike, Mark  Stefan krijgt een kansje maar schiet helaas tegen de tegenstander aan, maar nog wel een corner Luuk neemt de corner deze komt op het hoofd van Mark, en de bal gaat maar net naast. Nog 1 minuut Een vrije trap na een overtreding op Han, vlak bij de 16. Stefan passt de bal voortreffelijk richting Mike, en via zijn hoofd vliegt alsnog de 2-0 binnen. Het fluitsignaal klinkt en deze wedstrijd hebben we gewonnen met 2-0.

De 2e (3e) wedstrijd

SCE B1 - JFV Auerbach-Alsbach (Dtsl)

We wilden graag 1e in de poule worden, en dat was mogelijk want de tegenstander had met 1-0 gewonnen van FVV, dus een gelijkspel zou voldoende zijn, maar ja deze ploeg speelde 3e divisie/ of hoofdklasse of zoiets dus dat zou niet makkelijk worden.

De aftrap was 17.22 uur

In de wissel: Roy,Luuk, Stefan, Han Robin  De eerste 5 minuten was het duidelijk dat we de tijd nodig hadden de tegenstander te bedwingen, ze waren constant in de aanval, dus goed verdedigingswerk moest er aan te pas komen,  Iwan breekt na 5 minuten door alles en iedereen heen dit levert een corner op Corner wordt grnomen door Niels, maar de bal verdwijnt niet in het net. De teams zijn gewaagd aan elkaar. Jason weet de aanval eruit te halen en passt prima op Mark, maar de tegenstander is zo weer in bal bezit , de vechtlust is er in ieder geval. Dan wordt Mark gevloerd vrije trap voor SCE. Koen neemt de frije trap echter de keeper vangt de bal.  Het is weer Jason die bij de aanval van de tegenstander in de weg staat, waardoor er geen scorings kans ontstaat. Halverwege de SCE helft krigt Duitsland rije trap, deze prutsbal wordt prima gevangen door Tim. Natan en Chris en Koen doen prima werk achterin
In de 15em inuut lijkt Jason wat problemen te hebben en Robin komt erin. Natan maakt een overtreding,
Ook hier komt niets uit. Daarna wordt Mark gevloerd  vrije trap SCE, ook dit leidt niet tot resultaat.
Met nog 9 minuten tegaan is dan SCE die het spel bepaalt, Stefan komt erin voor Mike  Niels neemt corner voor SCE helaas de bal is achter.  Koen maakt nog een nuttige overtreding achterin bij de achterlijn. Een gevaarlijke vrije trap wordt door Koen weggewerkt en dan klinkt het eindsignaal super gevoetbald, en na de 1e dag staan we 1e in de poule.