Verslag sc Emmeloord - LAC Frisia 1883

sc Emmeloord - LAC Frisia 1883 2 - 2 ( 1 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft in een boeiende en fascinerende wedstrijd met 2 - 2 gelijkgespeeld tegen het ambitieuze LAC Frisia uit Leeuwarden.
Beide teams schotelden het talrijke publiek een levendige en spannende wedstrijd voor waarbij de Emmeloorders diep moesten gaan om een zwaarbevochten gelijkspelletje uit het vuur te slepen.
De thuisploeg was lange tijd zoekende en kwam al snel op achterstand, maar toonde wederom veerkracht en mentaliteit.
In een hectische slotfase vielen er nog 2 rode kaarten waardoor beide teams dit duel met 10 man zouden eindigen.
Hieronder het verslag over onstuimige groeibriljantjes, verbeten duels, kleine ruimtes, de oorlog op het middenveld, gedreven wissels en het heldere momentje van Tita Tovenaar.

Stefan vd Werff, Sven Goos, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Brahim Boundati ( Denny vd Zee ), Guido Vissers ( Sjors Hendrikse ), Laurens Rasing, Ronald Kleiker, Gokhan Pala ( Harm van Wieren ), Bastian Tabak & Sander Heimens.
Wissels: Denny vd Zee, Sjors Hendrikse, Harm van Wieren & Niels Boomsma.
Gele kaart: Sander Heimens
Rode kaart: Sjors Hendrikse ( 2 keer geel )
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse

De opstelling van LAC Frisia 1883:
Richard Reitsma, Mike Vallinga ( Brent Wijbenga ), Douwe Wim Terpstra, Jelmer Vos, Mark den Hartog, Patrick Hoving, Reinout Waalkens, Willem Mollema ( Tundo Davide ), Dennis Schotanus ( Hessel Braaksma ), Jannick vd Wal & Geoffrey Schilte.
Wissels: Brent Wijbenga, Tundo Davide, Hessel Braaksma, Dennis Schuurman & Tyrone de Gries.
Gele kaarten: Douwe Terpstra, Mark den Hartog & Dennis Schotanus
Rode kaart: Jannick vd Wal ( 2 keer geel )
Trainers: Johan Groote & Kevin Tardy
Teammanagers: Erik Eerhart & Marco Slof
Verzorger: Salvatore Tundo
Assistent scheidsrechter: Dhr. Dijk uit Leeuwarden

De scheidsrechter: Dhr. A.C.C. Souisa.

Tegenstander LAC Frisia is vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeert en liet er geen gras over groeien.
De ambiteuze Friezen willen zo snel mogelijk terugkeren naar de eerste klasse en begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
Met een enorme drive en snelle balcirculatie werd sc Emmeloord op eigen helft vastgezet.
De thuisploeg kende wat opstartproblemen en hadden moeite om de bal rustig in de ploeg te houden.
In deze rommelige beginfase konden de verdedigers de bal niet goed kwijt waardoor de opbouw stagneerde.
Tegenstander LAC Frisia hield de ruimtes klein en speelde compact in de organisatie waardoor sc Emmeloord niet in zijn eigen spel kon komen.
In de 5e minuut deelde Frisia zijn eerste waarschuwing uit toen Willem Mollema een snelle actie op de rechterflank liet zien.
De voorzet van Willem Mollema bracht doelman Stefan vd Werff uit balans, maar bij de 2e paal kon Patrick Hoving voor open doel niet profiteren. Zijn inzet verdween via de paal naast het doel.
In de 7e minuut kwamen de Friezen uit een snelle aanval via Willem Mollema op een 0 - 1 voorsprong.
Op de linkerflank glipte Mike Vallinga door de Emmeloordse verdediging waarna doelman Stefan vd Werff diens voorzet niet goed onder controle kreeg. In de rebound was Willem Mollema er als de kippen bij om Frisia op een snelle 0 - 1 voorsprong te brengen.
De Emmeloorders probeerden met felle duels het middenveld te heroveren, maar de passing bleef onzuiver en het team grossierde in veelvuldig balverlies. In de omschakeling kwamen de Friezen er telkens razendsnel uit.
De middenvelders Gokhan Pala en Ronald Kleiker gingen voorop in de strijd, maar de flanken werden zelden gevonden.
In de 15e minuut vond Laurens Rasing de juiste opening door met een splijtende diepe bal Guido Vissers te bereiken, maar Frisia doelman Richard Reitsma bracht redding.
Gaandeweg knokte sc Emmeloord zich terug in deze wedstrijd en kwamen er kansjes. De verdedigers Wouter vd Velde, Maarten Ebbers en uitblinker Sven Goos namen het team nu op sleeptouw.
In de 26e minuut hield iedereen zijn hart vast toen Frisia in de snelle counter opnieuw leek toe te slaan.
Uit een voorzet van Willem Mollema leek Patrick Hoving de 0 - 2 binnen te koppen, maar het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
Uit de directe tegenstoot sloeg sc Emmeloord genadeloos toe toen Tita Tovenaar Brahim Boundati het weer op zijn heupen kreeg.
Tot dit moment wilde het niet vlotten met Brahim Boundati op de linkerflank, maar plotseling was daar de opleving toen Tita Tovenaar de combinatie zocht met architect Gokhan Pala.
Het steekballetje van Gokhan Pala op Brahim Boundati spleet de verdediging van Frisia uiteen waarna Brahim Boundati heel beheerst de doelman van Frisia wist te passeren voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Vanaf dit moment kantelde de wedstrijd en nam sc Emmeloord het initiatief over. Plotseling was de geest uit de fles en veel beweging in het team. Het jonge groeibriljantje Bastian Tabak ontpopte zich als een ware plaag voor de Frieze verdediging.
Bij corners van Gokhan Pala was het alle hens aan dek om Brahim Boundati en Bastian Tabak in toom te kunnen houden.
Er werden felle verbeten duels uitgevochten en op het scherpst van de snede gespeeld. Een subtiel steekballetje van Bastian Tabak kwam net niet aan bij Sander Heimens.
Aan de andere kant stond doelman Stefan vd Werff op de goede plek om voorzetten van Willem Mollema en Mike Vallinga onschadelijk te maken.
Met een 1 - 1 stand gingen we rusten.

In de tweede helft stond de organisatie goed bij sc Emmeloord.
Ondanks een licht optisch veldoverwicht voor Frisia was er een gelijkopgaande wedstrijd te zien.
De verdediging van sc Emmeloord anticipeerde goed op de snelle uitvallen van Frisia waardoor de Friezen nauwelijks kansen konden creeren. Een afstandsschot van Mark den Hartog werd eenvoudig gepareerd door doelman Stefan vd Werff.
Bij snelle balonderscheppingen kwam het meeste gevaar van Sander Heimens en Brahim Boundati, maar de Friezen hielden eenvoudig stand.
Bij een snelle actie schoot het bij Brahim Boundati in zijn hamstrings waardoor hij niet meer verder kon.
Halverwege de 2e helft kwamen Denny vd Zee en Harm van Wieren voor Brahim Boundati en Guido Vissers in de ploeg.
De trainer deed wat omzettingen waardoor het beter ging lopen bij sc Emmeloord.
Invaller Denny vd Zee kende een uitstekende invalbeurt en liet goede dingen zien. In de 70e minuut stuurde de ijzersterk spelende Ronald Kleiker met een mooie pass Denny vd Zee op avontuur.
De blonde viking liet aan de achterlijn een hoogstandje zien, maar zijn voorzet werd ternauwernood onderschept en weggewerkt.
Gaandeweg herpakte Frisia zich weer en probeerden de Friezen alsnog een overwinning te forceren.
De thuisploeg had veel gegeven en werd weer teruggedrongen.
Een ziedend schot van Jelmer Vos zeilde rakelings naast en na een eentweetje tussen Willem Mollema en Reinout Waalkens schoot Reinout Waalkens in kansrijke positie over het doel.
In de 73e minuut was het raak en scoorde Reinout Waalkens na een splijtende pass dwars door het midden de 1 - 2 voor Frisia.
De Emmeloorders reageerden furieus en waren dichtbij de gelijkmaker.
In de 74e minuut was Denny vd Zee iedereen te snel af om een perfecte voorzet op Bastian Tabak te geven, maar het groeibriljantje raakte deze bal verkeerd die naast het Frieze doel verdween.
Aan de andere kant wist Maarten Ebbers op het nippertje een eentwee tussen Patrick Hoving en Willem Mollema te onderscheppen.
De Emmeloorders gaven niet op en zorgden voor een ontketende slotfase. Er werden verbeten felle duels uitgevochten waarbij Sven Goos zijn handen vol had om aanvaller Davide Tundo af te stoppen.
In de 81e minuut kreeg sc Emmeloord een strafschop te nemen nadat er bij een actie van Sander Heimens hands werd gemaakt.
Deze strafschop werd door Laurens Rasing onberispelijk binnen geschoten voor de 2 - 2 gelijkmaker.
In een hectische slotfase kwamen beide teams met 10 man te staan nadat Emmeloordspeler Sjors Hendrikse en Frisia speler Jannick vd Wal met 2 keer geel het veld moesten verlaten.
Een kopbal van Ronald Kleiker ging over en aan de andere kant reageerde doelman Stefan vd Werff goed op een schot van Brent Wijbenga.
Deze boeiende en fascinerende wedstrijd eindigt in een 2 - 2 gelijkspel.

De Emmeloorders moesten van ver komen en kenden benauwde momenten, maar toonden wilskracht, strijd en inzet.
Het team heeft zijn visitekaartje in de 2e klasse afgegeven.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij het lastige GRC in Groningen. De Groningers hebben 6 punten uit 2 wedstrijden en wonnen vandaag met 3 - 1 van GVAC Grouw.
De wedstrijd GRC Groningen - sc Emmeloord begint om 14:00 uur op sportpark Corpus Den Hoorn.

Man off the Match: The Warrior Sven Goos!