Verslag GRC Groningen - sc Emmeloord

GRC Groningen - sc Emmeloord 3 - 3 ( 3 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft in Groningen in een ware spektakelstuk met 3 - 3 gelijkgespeeld bij GRC Groningen.
Beide teams openden sterk en kregen in de beginfase grote kansen om op voorsprong te komen, maar na de snelle 1 - 0 voorsprong voor GRC waren de Emmeloorders de weg even kwijt.
Binnen 24 minuten stonden de polderbewoners op een 3 - 0 achterstand en leek deze wedstrijd gespeeld.
Plotseling gooide sc Emmeloord alle schroom van zich af, nam het risico's en ging het vrijuit volop de aanval voetballen.
Het publiek kreeg een levendige, aantrekkelijke en sensationele wedstrijd te zien waarbij sc Emmeloord vanuit kansloze situatie weer helemaal terug kwam in deze wedstrijd.
De Emmeloorders verdienen een compliment voor de mentale weerbaarheid en wilskracht waarop men een 3 - 0 achterstand weet om te buigen in een 3 - 3 gelijkspel.

De opstelling van GRC Groningen:
Arne Wilpshaar, Jarno Kuipers, Martijn Hiemstra, Pim Hemink, Henk Jan Kooistra, Marinco Hiariej, Bas Lulofs, Davy Wilkens, Erwin Alt, Mohamed Bellghroub & Jason Spanninga.
Wissels: Daniel Duut, Ivo Govaarts, Elte Hofman, Antonie Simonides & Ton van der Kooi.
Technische staf: Rinie Jurna, Peter Visser, A. Lisci & Remo Krul.
Teammanager: Herman Dusink
Verzorger: Peter de Groot
Assistent scheidsrechter: Dhr. K. Mulder

Stefan vd Werff, Sven Goos ( Denny vd Zee ), Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Brahim Boundati ( Bjorn Elijzen ), Ronald Kleiker ( Gerke Schaap ), Gokhan Pala, Guido Vissers, Bastian Tabak & Sander Heimens.
Wissels: Denny vd Zee, Gerke Schaap, Bjorn Elijzen & Joris Vermaat
Geblesseerd: Laurens Rasing
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. G. Beekman

Wij beginnen deze wedstrijdverslag met een rectificatie want in mijn voorbeschouwing had ik per abuis gemeld dat beide teams nog niet eerder tegen elkaar hadden gespeeld.
In het seizoen 2010-2011 werd het in Emmeloord 1 - 4 voor GRC en eindigde het duel in Groningen in een 0 - 0 gelijkspel.

Meteen vanaf de aftrap gebeurde er van alles en trokken beide teams meteen fel van leer.
In de eerste minuut stuurde Gokhan Pala met een splijtende pass Sander Heimens op avontuur, maar zijn voorzet werd onderschept door de doelman van GRC Groningen.
Uit de directe tegenstoot lieten Erwin Alt en Jason Spanninga een snelle actie zien waarbij een inzet van Bas Lulofs door Emmeloord doelman Stefan vd Werff werd gekeerd.
Kort hierop glipte Jason Spanninga opnieuw door de Emmeloordse verdediging waarbij Mohamed Bellghroub doelman Stefan vd Werff op zijn weg vond.
Beide teams zochten spontaan de aanval waardoor het spel in een razend tempo snel op en neer golfde.
In de 5e minuut zeilde een mooie poging van Sander Heimens rakelings naast het Groningse doel en aan de andere kant verdween een schot van Jason Spanninga over het doel.
De thuisploeg had met Davy Wilkens, Erwin Alt en Jason Spanninga veel snelheid en variatie in de voorhoede.
Met name in de omschakeling had sc Emmeloord problemen en was het soms alle hens aan dek voor de verdedigers van Emmeloord.
Vanaf de flanken veroorzaakten de voorzetten van Jason Spanninga en Davy Wilkens voor rommelige situaties voor het Emmeloordse doel.
In de 10e minuut haperde de omschakeling bij sc Emmeloord en glipte Jason Spanninga op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging.
De voorzet van Jason Spanninga werd door Mohamed Bellghroub snoeihard tegen de touwen gekopt voor de snelle 1 - 0 voorsprong.
Meteen vanaf de aftrap kreeg sc Emmeloord een goede kans om op gelijke hoogte te komen, maar in kansrijke positie schoof Sander Heimens de bal voorlangs het Groningse doel.
In de 16e minuut kwam GRC Groningen vanuit een corner op een 2 - 0 voorsprong. Deze corner werd bij de eerste paal door Pim Hemink tegen de touwen geschoten voor de 2 - 0 voorsprong voor GRC Groningen.
De Emmeloorders reageerden meteen en waren via Brahim Boundati en een kopbal van Harm van Wieren dichtbij een treffer.
Even later kreeg Brahim Boundati het op zijn heupen, maar zijn inzet werd op het nippertje geblokt en weggewerkt.
In de 24e minuut ging sc Emmeloord verdediger Wouter vd Velde ernstig in de fout waarna Erwin Alt de 3 - 0 voor GRC kon aantekenen.
De goaltjesgetter Erwin Alt wist de bal eenvoudig te ontfutselen en zichzelf een vrije doortocht richting de 3 - 0 te creeeren.
Iedereen die nu dacht dat deze wedstrijd was gespeeld kwam bedrogen uit want de Emmeloorders bleven voetballen en knokten terug.
Met name Gokhan Pala, Brahim Boundati en Guido Vissers lieten goede dingen zien, maar vooral verdediger Maarten Ebbers speelde een van zijn allerbeste wedstrijden.
De Emmeloorders gooiden nu alle schroom van zich af, maar moesten constant oppassen voor de snelle uitvallen van GRC Groningen.
Nadat een schot van Ronald Kleiker werd geblokt kwamen de Emmeloorders vlak voor rust via Bastian Tabak terug tot 3 - 1.
Hier ging een prachtige actie van Brahim Boundati aan vooraf waarna Bastian Tabak in de rebound kon profiteren.
Deze 3 - 1 gaf het team vleugels en een vrije trap van Brahim Boundati schampte bovenkant lat.
Helaas kon Ronald Kleiker met een enkelblessure niet meer verder en kwam Gerke Schaap hem vervangen.
Met een 3 - 1 stand voor GRC Groningen gingen we rusten.

De Emmeloorders kwam furieus uit de kleedkamer en probeerden met opportunistisch voetbal terug te komen.
Trainer Dick Schuurman bracht verdediger Denny vd Zee voor Sven Goos in de ploeg en had zijn team bemoedigend toegesproken.
Aanvaller Sander Heimens creeerde veel gevaar, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs het doel gaan.
Direct na rust kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen, maar deze leverden geen gevaar op.
De thuisploeg kon niet meer het spel van de eerste helft brengen en in de 55e minuut bracht Brahim Boundati met een mislukte diagonale voorzet de spanning weer helemaal terug.
Vanuit een onmogelijke hoek dwarrelde deze hoge bal zomaar binnen en stond het ineens 3 - 2.
De Emmeloorders namen nu risico's en gingen met volle overtuiging op zoek naar de gelijkmaker.
Het team toonde mentaliteit en veerkracht en gaf geen moment op.
Aan de andere kant ontstonden er grote ruimtes voor GRC Groningen waardoor beide teams enkele goede kansen kregen.
Een harde kopbal van GRC speler Pim Hemink werd fraai gepareerd door doelman Stefan vd Werff.
Het spel golfde nu in een hoog tempo op en neer waarbij Emmeloord doelman Stefan vd Werff met mooie reddingen Jason Spanninga en Davy Willems van het scoren af hield.
In de 66e minuut probeerde uitblinker Maarten Ebbers de doelman van GRC te verrassen, maar zijn lobje werd eenvoudig uit de lucht geplukt.
De doelman van GRC bracht redding op pogingen van Brahim Boundati en Sander Heimens.
In de 71e minuut leek GRC te gaan scoren toen een voorzet van Davy Wilkens door Bas Lulofs op het doel werd gekopt.
Emmeloord doelman Stefan vd Werff wist deze bal met moeite te pareren waarna de rebound van Jason Spanninga er ook niet in ging.
Uit de directe tegenstoot kwam sc Emmeloord in de 72e minuut via Sander Heimens op gelijke hoogte.
Hier ging een slimme uittrap van doelman Stefan vd Werff aan vooraf waarop de verdediging van GRC niet goed anticipeerde.
In alle vrijheid mocht Sander Heimens de bal aannemen en op het doel afgaan voor de 3 - 3 gelijkmaker.
De supporters van sc Emmeloord gingen nu helemaal uit hun dak en vierden deze gelijkmaker uitbundig.
In de slotfase was het nog even alle hens aan dek en kreeg GRC Groningen nog 2 goede mogelijkheden.
In kansrijke positie kwamen Bas Lulofs en Mohamed Bellghroub niet tot scoren, maar het slotakkoord was voor sc Emmeloord.
In de 89e minuut stormde Bastian Tabak op het doel van GRC af, maar hij vond de Groningse doelman op zijn weg.

Deze aantrekkelijke en sensationele wedstrijd eindigt in een 3 - 3 gelijkspel. De Emmeloorders kwamen onnodig via domme fouten op een vroege 3 - 0 achterstand, maar toonden daarna mentaliteit en veerkracht.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen GVAC Grouw en deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.

Man off the match: De Buffel Maarten Ebbers!