Competitiewedstrijd Nagele B1 - SCE B1 zaterdag 13 september 2014

Na de enigszins mindere wedstrijd tegen Tollebeek, waar we wel de volle winst aan over hielden,
vandaag een nieuwe kans uit in Nagele. Aanvang 11.15 uur.

De opstelling vandaag bestond uit:  |Tim, Jason, Chris, Natan, Koen, Mark Roy, Luuk, Stefan, Robin en Mike.
De transfer van Mike is afgelopen week rond gekomen, dus welkom in de B1.
Geblesseerd, Merijn, In de wissel Lucas, Han en Niels, allen enigszins geblesseerd.

Gelijk vanaf het begin is het Emmeloord wat fel aan de wedstrijd begint,
Na 5 minuten zijn daar dan uiteindelijk de oranje hesjes, zodat we toch nog verschil zien tussen beide teams, mooi op tijd. Het is Mike die al gelijk een kans krijgt met zijn hoofd de 0-1 temaken, net niet.
Een vrije trap wordt bij de middellijn genomen door Koen, de keeper wordt bijna verrast, en weet de bal nog net met zijn vingertoppen over te tikken. 2 corners op rij volgen voor SCE, hier komen geen doelpunten uit voort.  Robin versiert vervolgen een vrije trap wegens vasthouden. Stefan achter de bal
De bal ligt 22 mtr van het doel, zijn schot wordt nog getoucheerd door de keeper maar de 0-1 is een feit
Klasse. En dit alles in de 9e minuut. In de 11e minuut denkt iedereen aan de kant dat SCE een vrije trap
krijgt wegens een tackle, echter de scheidsrechter geeft vrije trap aan Nagele. Zo zien we na 12 minuten dat SCE lekker fel is begonnen, en dit zijn we niet echt gewend van SCE, dus gewoon goed.
Een mooie combi tussen Stefan en Mark  leidt tot een corner, denken we, maar ook deze wordt niet gegeven. Een paar kansjes volgen voor Jason en Luuk,  Het is Mark, die een magistrale voorzet
geeft op Robin, deze neemt de bal aan en rond koelbloedig af 0-2 voor SCE in de 22e minuut.
Dan weer een fantastisch driehoekje tussen Jason, Mark en Robin, maar in de kluts raken ze de bal kwijt. Weer even later weer super pass op Stefan, deze brengt de bal mooi voor, echter er stond geen afmaker, zonde. Uit een corner genomen door Stefan, kopt Mark nipt naast. Een klein plaagstootje
door Nagele, wordt door Tim simpel gered. Dan is opeens de keeper van Nagele zijn doel uit en Robin
heeft de bal voor het inschieten, een verdediger maakt nog net redding op de doellijn.
Inmiddels zijn we in de 31e minuut aangekomen Robin krijgt de bal aangespeeld ik weet niet van wie, maar besluit zelf maar eens te schieten en ja hoor de 0-3 is daar.
Dan denk je, dit gaat goed, maar in de 32e minuut wordt er wel erg slordig verdedigd door SCE, en
Nagele profiteert en schieten de 1-3 binnen. Weer een uitstekende pass van Mike, de bal komt bij Roy
Roy krijgt de bal net niet onder controle en de keeper vangt de bal. De rust is 1-3/

Gelijk naar de rust zet Koen de bal goed voor op Stefan deze  passt de bal naar Luuk, de laatste schiet de bal over het doel jammer.
Dan volgt weer een mooie combinatie tussen Robin, Roy en deze weer terug op Robin , een voetje van een verdediger weet SCE nog net het scoren te beletten.  De verdediging staat buiten de ene fout uit de eerste helft als een huis, waar Chris een ware Nilfisk stofzuiger is, en Jason en Natan en Koen vechten ook als katachtigen. In de 11e minuut krijgt Nagele zowaar een corner, maar deze wordt vakkundig  opgeruimd door Koen. Dan weer een pracht driehoekje tussen Niels (inmiddels binnen de lijnen) Luuk en Mark en Roy schiet uiteindelijk op de keeper die redding brengt. In de 16e minuut begint het spel wat slap te worden, als of we er al zijn, het moet weer wat sneller en feller. In de 17e minuut komt Nagele eruit en komen zowaar tot een schot, Tim weet ternauwernood de bal te pakken. Weer even later
valt de bal uit een schot van Nagele op het net van het doel, we zijn gewaarschuwd. Dit gaat een keer fout. Stefan en Mike zijn inmiddels vervangen voor Justin en Han. Robin geeft goeie voorzet op Justin. Deze komt tot een schot, maar de bal gaat net over het doel heen. Robin goochelt wat met de bal vervolgens wordt Luuk aangespeeld en de bal door op Justin en via keeper wordt het een corner voor SCE.  Han geeft gelijk een sublieme voorzet op Luuk, maar Luuk mist deze levensgrote kans.
Na 22 minuten wordt via een verdedigingsfout van SCE Nagele wederom in stelling gebracht en simpel
maken ze de aansluittreffer het is gewoon 2-3. Hoe is het toch mogelijk, 2 kansen 2 doelpunten. Vanaf de kant wordt door de coaches en publiek nog even de spelers fel aangemoedigd, dat ze feller sneller en precieser moeten gaan voetballen. Deze boodschap kwam goed aan, Justin weet nog net de bal vanaf de zijlijn voor te zetten op Robin, en deze maakt in de 27e minuut netjes de 2-4, de aanmoediging is goed begrepen. Ook het combinatiespel is er ineens weer getuige het feit dat dit nu plaats vindt tussen Robin,Justin, Han de laatste mist net jammer. Justin krijgt in de herkansing nog een mogelijkheid, maar deze bal gaat achter.
Opeens breekt er een speler van Nagele uit, maar Tim voetbalt ook mee, en weet de bal uit de gevarenzone te redden.  Weer een goeie pass van Justin dit keer op Roy en deze schiet de bal maar net over.   Even later wordt Roy neergehaald en via vrije trap van Luuk komt per ongeluk via een verdediger in de handen van de keeper. Dan is het Jason die de bal fantastisch via de zijlijn meeneemt
Hij schiet de bal naar Justin, Justin weet de bal nog vanaf de achterlijn voor te krijgen bij Han, en Han heeft het voor het afmaken, en dat doet hij dan ook en in de 38e minuut is het 2-5 voor SCE.
Het eerste half uur super en gretig voetbal het middenstuk soms wat te afwachtend, en het slotstuk
Weer super met af en toe wel prachtig en super combinatie voetbal. We hebben weer 3 punten, en deze wedstrijd was al weer een stuk beter als tegen Tollenbeek 6 uit 2 niet slecht tot volgende week thuis tegen Kuinre.