SCE D1-Urk D4: 1-3

Zaterdagochtend 10.30 uur, 13 spelers, trainer Arnold, grensrechter Dennis, tegenstander Urk en veel ouders, opa's en oma's langs de zijlijn om onze mannen aan te moedigen. Maar er mist nog iemand... scheidsrechter Rudi de Jonge. Mobiel onbereikbaar en waarschijnlijk nog in diepe slaap... Gelukkig is Maarten Ebbers aanwezig en bereid om ons te fluiten. Hartelijk dank daarvoor, toppie! Nu de wedstrijd...

Vanaf de aftrap een gelijkopgaande wedstrijd met wat kleine kansjes over en weer. Dit is duidelijk een ander team dan 2 weken geleden. Na 10 minuten geklungel achterin de verdediging en Urk schiet buiten bereik van Robert op de paal! Helaas vlak daarna toch 0-1 door slecht wegwerken van een corner van Urk. Onze tegenstander is veel feller en scherper in de duels en de 0-2 laat niet lang op zich wachten. Via een counter weten ze het doel opnieuw te vinden... SCE lijkt eindelijk wakker en wordt feller in de duels. Urk wordt teruggedrongen en er komen kansen voor oa. Thijs maar steeds staat de keeper op de goede plek. Gelukkig wordt een fout van Youri niet afgestraft en gaan we met 0-2 rusten.

Een kleine donderspeech van Arnold, 2 wissels erin en terug het veld op. De 2e helft heeft SCE duidelijk het betere van het spel. Mooie combinaties, vroeg druk zetten en Urk komt er niet meer aan te pas. Een dubbele combinatie tussen Gijs en Jesco en daar is de 1-2! Terechte goal en SCE drukt door, kansen voor Mark en Thijs maar die keeper van Urk houdt alles tegen. Helaas valt het doelpunt aan de andere kant door een van richting veranderde vrije trap, 1-3. Balen maar toch de schouders er weer onder. Opnieuw een grote kans, nu voor Gijs, alleen voor de keeper maar helaas...  SCE blijft het proberen en een schot van Dennis belandt op de lat. Daarna nog wat schoten van afstand maar
de keeper lijkt niet te passeren. Een vrije trap van Thijs raakt opnieuw de lat, helaas daarna het eindsignaal van de scheidsrechter, 1-3.

Een slechte eerste helft, een prima tweede helft! Volgende week vanaf de aftrap scherp zijn dan komt het helemaal goed...