Competitiewedstrijd Flevo Boys B4 - SCE B1 zaterdag 27 september 2014

In de basis vandaag Tim, Lucas, Koen, Chris, Jason, Luuk, Roy,  Robin, Mark, Stefan, Mike
In de wissel: Han, Natan, Geblesseerd, Merijn, Niels, afwezig Ian.

Vandaag de stadsderby tegen Flevo Boys B4, welke trouwens gespeeld werd op het hoofdveld van SCE.  Na 3 minuten was ik ook aanwezig, en de eerste actie komt van de slof van Robin deze schiet namelijk op de paal, In de 5e minuut is de toon gezet, een vrije trap van Stefan komt bij Luuk terecht, deze bedenkt zich geen moment en tikt de 0-1 binnen voor SCE.
Even later geeft Mark een schitterende voorzet op Stefan, had in dit geval de bal af moeten geven, maar gaat voor eigen succes, dit wordt geen doelpunt jammer.
Flevo Boys breekt er een keer uit en het is Chris die met zijn weergaloos loopvermogen en stoorwerk
weet te voorkomen dat Flevo boys de gelijkmaker aantekent. In de 11 e minuut krijgt SCE een corner
Jason besluit maar eens uit te halen, echter de bal gaat meters naast. Een mooi  driehoekje tussen Chris, Mike en Robin, ook Robin heeft goeie kans op een 2e treffer, echter hij schiet op de keeper.
Mike maakt hands, en  Flevo boys krijgt vrije trap in de 22e minuut, hier komt niets uit,
H|et tempo kan iets omhoog. Inmiddels is Han in de plaats gekomen voor Stefan, agv lichte blessure.
Een corner voor SCE wordt genomen door Han, de keeper krijgt de bal nog net weg, maar in de rebound krijgt Jason een kans, maar wederom weet de keeper de bal weg te werken ,corner rest.
Via Mike, Luuk en Robin weet verdediger van FB de bal tot corner te verwerken. Een mooie aanval
van Han deze schiet bal op Luuk, deze passt op Mark en simpel weet Mark de 0-2 binnen te schieten.
En dit in de 29e minuut. Er was duidelijk geoefend op de buitenspel val door SCE. Flevo Boys krijgt
vrije trap en heel SCE doet stapje naar voren waardoor er 6 spelers van Flevo Boys buitenspel staan, gaaf om te zien. SCE is veruit het beste team wat op het veld rondloopt,  In de 35e minuut een blunder
van de keeper van FB en Roy weet hierdoor de 0-3 binnen te schieten (of eigen doelpunt).
Het is Koen die de bal over het hele veld meeneemt naar voren, hij ontwijkt alles en iedereen en komt
zelfs nog tot een schot, keeper vangt de bal echter, wel leuk om te zien. Het rustsignaal  volgt, met de stand van 0-3 op het bord. Iets nauwkeuriger te werk gaan, dan belooft de 2e helft nog een waar doelpuntenfestijn te worden.

In de 2e helft Roy gaat eruit en Stefan komt erin, een beste pass door Mark op Mike, deze balt door op Robin, maar deze schiet de bal net naast.
Via Lucas, Chris en Koen een pracht pass op Han, bal komt vervolgens bij Mike en ook hij schiet de bal naast. De verdediging Chris,Koen en Lucas en Tim, gaan vandaag als de besten, super mooie
acties mag je wel zeggen,  Een pass van Jason komt bij Mike deze speelt de keeper uit maar in het schot wat volgt, schiet hij tegen verdediger aan, zonder, dan weer Robin de bal op Mark, dit keer gaat de bal over. Een pracht voorzet komt bij Stefan, hij kijkt waar de bal geplaatst moet worden, echter de
grensrechter vlagt voor buitenspel, dit was het natuurlijk nooit, dus een doelpunt kans is ontnomen.
SCE moet er eigenlijk nog een schepje boven op doen, want FB lijkt last van de warmte te hebben.
FB denkt even aan een penalty ja soms kwam FB in het strafschopgebied van SCE, maar het was gewoon Koen die de bal speelde, dit werd dit keer goed gezien door de scheids.
In de 13e minuut komt Natan binnen de lijnen voor Mike.  Weer een combi tussen Robin, Natan en Stefan levert niet de oplopende score op. In de 17e minuut krijgt Stefan een wereldkans op de 0-4 maar keeper weet bal nog net weg te werken, corner rest.. Dan is het Chris die hert probeert met een soloactie
naar voren, maar ook hij schiet over. In de 25e minuut weer een weergaloze bal van de voet van Luuk
op Roy, hij kapt de keeper uit en schiet beheerst de 0-4 binnen. He he eindelijk weer een doelpunt.
In de 28e minuut gaat Mark eruit en Mike komt er weer in.
FB krijgt een vrije trap, maar deze bal gaat ruim over het doel heen. En dan zijn we aanbeland in de 33e minuut. Een verdedigingsfout, terugspeelbal naar keeper een klutsbal geloof ik, wordt uiteindelijk afgetroefd door FB en de 1-4 is daar.  SCE geeft niet op  Mike passt de bal op Luuk , hij heeft de bal voor het inschieten, maar deze bal belandt ook op de keeper, zonde. De laatste 10 minuten komt FB steeds meer op de helft van SCE,  eerst weet Tim het 1e schot van FB te keren, niet veel later komt er spits van FB alleen op Tim af, maar ook dit keer brengt Tim redding. Met nog 2 minuten te gaan  nog een kans voor Stefan door uitstekend passwerk van Natan ook deze mist de goal, Koen nog beste trap op Mike, hij schiet nog maar eens een keer, maar de bal gaat wederom over. Dan klinkt het eindsignaal, de 3 punten zijn binnen, maar de 1-4 had net zo goed 1-10 kunnen en moeten  zijn, wat een gemiste kansen, maar goed 10 uit 4 is geen slecht resultaat, alleen FB B3 heeft er 9 uit 3, dus die moeten we in de gaten houden.
Volgende week vrij, lekker herstellen met z’n allen.