Urk D5 - SCE D1 6-9-2014

Vroege start dit keer 0945u de aftrap. Youri afwezig wegens een weekendje "glijbanen". Mourad heeft de controle over de vlag gekregen.  Arnold en Robbert coachen de mannen enthousiast vanaf de lijn, eensgezind op slippers. De supporters hebben plaatsgenomen.  De scheids fluit.

Na wat aftasten weet SCE de druk op te bouwen. Gijs opent de wedstrijd uit een corner"kluts". Het hoofd op de juiste plaats op het juiste moment, bal voor de voet en scoren. 0-1.

Na 20 minuten gaat Urk de druk opvoeren maar Robert houdt zijn goal schoon. SCE pakt de controle weer maar het komt voor de rust niet meer tot scoren. Met 0-1 aan de ranja.

Na de rust weet Gijs uit een mooie individuele aanval vanaf de middellijn de keeper te passeren. 0-2. Dan is SCE los. Kort erna komt een opbouw vanuit Twan-Jesco-Ismael bij Gijs voor de goal, hij benut de kans. Prachtig samenspel 0-3.

Urk probeert zich ter weren, deze mooie aanval wordt echter perfect gekeerd door Robert.

Meteen daarop volgt het antwoord van SCE. Jesco krijg een mooie voorzet van Souffian en na de keeper uit te spelen scoort Jesco de 0-4. Souffian krijgt kort daarna zelf een kans en weet deze met een mooi afstandsschot te benutten. 0-5.

Urk geeft zich nog niet gewonnen. Ze bouwen de druk op en weten een doelpunt te maken. 1-5. Dat was dan ook hun laatste actie. SCE neemt het spel weer over maar komt voor het einde niet meer tot scoren.

Een mooie pot voetbal heren. Dat belooft wat voor de komende competitie.  Volgende week de eerste competitiewedstrijd tegen Oosterstreek, kom maar op.