SC Emmeloord D1 - Oosterstreek D1G

Zaterdag 13 september 2014.

SC Emmeloord D1  - Oosterstreek  D1G -> 10-1

Vandaag was het dan zo ver de eerste competitie wedstrijd tegen de mannen uit Friesland.

1e helft:

Exact 10.30 uur fluit de scheids voor de aftrap en Oosterstreek tikt de bal naar de helft van SCE.

Na 5 minuten is het Ismael die Souffian in scoringspositie brengt en de eerste competitiegoal is een feit (1-0).

Na de aftrap pakt SCE de bal snel weer af, Youri maakt een fanatische rush naar voren, tikt de bal naar Souffian die slechts 2 minuten na de eerste goal rustig de (2-0) intikt.

Dit gaat lekker en proeft naar meer en zo geschiede in de 11e minuut knalt Thijs de bal strak onder de lat, nadat de bal uit de kluts voor het doel bij hem op de slof viel (3-0).

In de 15e minuut een prachtige schwalbe van Youri in het penaltygebied bij de Oosterstreekers, helaas trapt de scheids er niet in, het publiek kon het overigens wel waarderen en gaf Youri een dikke 8.

In de 19e minuut deed Oosterstreek een poging om iets aan de achterstand te doen, maar helaas Robert kwam goed zijn doel uit, waarna Twan de bal netjes kon uitverdedigen.

Vijf minuten later buitenspel, Aaron neemt de vrije trap en ziet Kevin weg lopen. Kevin krijgt de bal en speelt heerlijk relaxed een paar man inclusief de keeper uit, stopt ca. één meter voor de doellijn en knalt de bal vol in het net (4-0).

In de 28e minuut krijgt Mark de bal en knalt vanaf de 16 meterlijn in één keer op doel, helaas staat de keeper precies in de lijn van de bal en pakt hem.

Echter een minuut later (slechts één minuut voor de door de Oostersteekers zo gewilde rust) een aanslag op Youri, hij rolt over het veld. Maar niet getreurd Arnold komt met loeiende sirenes het veld op gerend, pakt de wonderspons en hup Youri staat op en is weer volledig genezen.

2e helft:

Emmeloord is al na 9 minuten rust alweer terug op het veld, de coach, trainer en leiders van de Oosterstreekers hebben echter de volle 15 minuten nodig om de jongens moed in te praten om toch  weer aan de 2e helft te beginnen.

Emmeloord trap af en na 2 minuten speelt Souffian de bal naar Jesco welke de bal mooi in de linker onderhoek legt (5-0). Het publiek begint al te rekenen en denkt dat dubbele cijfers wel haalbaar moeten zijn.

Weer 2 minuten later een diepte pass van Joy op Souffian welke vervolgens de 6-0 aantekent.

In de 7e minuut krijgt Ismael de bal en gooit (alsof het niets is) er twee scharen uit, speelt zich hiermee volledig vrij en hup (7-0) is een feit.

De 13e minuut, na twee keer een schitterende pass legt Souffian de bal wederom over de doellijn bij de tegenstander en de 8-0 staat op het scorebord.

Dan begint SCE het wel erg sneu te vinden voor de tegenstander en besloten wordt de Oostersteekers ook een kans te geven, zo gezegd zo gedaan en jawel in de 14e minuut komt Oosterstreek ver op de helft van Emmeloord en stoomt door richting het doel. Robert (ging vandaag voor de sportiviteitsprijs) stapt over de bal en laat Oosterbeek de nul wegwerken (8-1).

Mark welke nog baalde dat hij in de eerste helft zijn doelpoging in de handen van de keeper zag belanden, besluit in de 21e minuut om nogmaals aan te halen, maar dan harder en hoger, en ja de bal gaat schitterend met een boog over de keeper (9-1).

Helaas moest Djurre, welke vandaag goed stond te verdedigen, wegens een blessure voortijdig gewisseld worden. (Djurre hopelijk valt het mee en ben je er volgende week gewoon weer bij).

Drie minuten later door samenspel tussen Thijs en Ismael, scoort Ismael de 10e goal (10-1), hetgeen de mannen van SCE voldoende vinden als eindstand.

Mannen allemaal fantastisch gespeeld op naar volgende week!