Verslag sc Emmeloord - GAVC Grouw

sc Emmeloord - GAVC Grouw 1 - 1 ( 0 - 1 )

In de tweede klasse Noord blijft sc Emmeloord zijn puntjes bij elkaar sprokkelen en speelt het in een aantrekkelijke wedstrijd met 1 - 1 gelijk tegen het Frieze GAVC uit Grouw.
Hiermee eindigt ook de vierde competitiewedstrijd in een gelijkspel.
Onder een aangenaam najaarszonnetje schotelden beide teams het talrijke publiek een boeiende, spannende en enerverende wedstrijd voor. Er gebeurde weer van alles op sportpark De Ervenbos.
De tegenstander uit Grouw had zich goed voorbereid en tactisch ingesteld waardoor sc Emmeloord moeite had om in zijn eigen spel te komen. De Friezen hielden de ruimte's klein en speelden erg compact waardoor sc Emmeloord geen goede aansluiting had met het middenveld. Beide treffers vielen uit een directe vrije trap en waren van grote schoonheid.
Dit verslag gaat over tactisch vernuft, de strijd op het middenveld, uitbalanceren, technische hoogstandjes, het ijzeren gordijn en vooral over de spectaculaire comeback van Koning Ab.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Gokhan Pala ( Laurens Rasing ), Sander Heimens, Gerke Schaap, Brahim Boundati ( Abdul Boundati ), Denny vd Zee, Harm van Wieren, Ronald Kleiker & Bastian Tabak.
Wissels: Laurens Rasing, Abdul Boundati, Sven Goos, Guido Vissers & Niels Boomsma.
Gele kaarten: Sander Heimens & Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
Verzorger: Gerard Visser

De opstelling van GAVC Grouw:
Robert Jelsma, Yannick de Wit, Wouter vd Meulen, Sander van Loon, Yoran Bijlsma ( Guido Cnossen ) ( Jelte Postma ), Niels Heitbrink, Pim Kriege ( M. ter Heegde ), Jort Altenburg, Sander van Remmen, Merwin Balk & Okkie den Boon.
Wissels: Guido Cnossen, M. ter Heegde & Jelte Postma.
Trainer: Andre Onclin
Overige staf: Bart Reinsma & Henk Zijlstra
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. Kriege

De scheidsrechter: Dhr. F. v/d Werf

Het zondagvoetbal leeft als nooit tevoren in Emmeloord want er komt steeds meer publiek kijken op sportpark De Ervenbos.
De afgelopen weken gonsde het in Emmeloord van de geruchten over een comeback van Koning Ab, maar vandaag zat deze gekroonde zaalvoetbalkoning dan eindelijk op de bank bij sc Emmeloord.
Deze begaafde technicus was bij de Flevo Boys in de vergetelheid geraakt en maakte vandaag een verrassende comeback bij sc Emmeloord.

Beide teams begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd en lieten er geen gras over groeien.
Meteen in de eerste minuut was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging toen Niels Heitbrink met een slim steekballetje Sander van Remmen voor het doel wist te zetten.
Met een uiterste krachtinspanning werd de poging van Sander van Remmen tot corner verwerkt. De toon was hiermee meteen gezet.
Tegenstander GAVC Grouw gaf geen millimeter ruimte prijs en stoorde al in een vroeg stadium de opbouw bij sc Emmeloord.
De Friezen speelden compact en stonden tactisch erg goed waardoor het middenveld van sc Emmeloord niet in zijn spel kon komen.
De thuisploeg was lange tijd zoekende naar de juiste openingen, maar creeerde vanaf de flanken veel gevaar.
Met name Sander Heimens en Brahim Boundati lieten snelle acties zien.
In de 5e minuut glipte Brahim Boundati op volle snelheid door de Frieze verdediging waarna hij hardhandig op randje strafschopgebied werd neergelegd. De vrije trap van Gokhan Pala werd gepareerd door de doelman van GAVC.
Een mooie snelle aanval tussen Brahim Boundati en Gerke Schaap had een beter lot verdiend, maar de doelman van GAVC bracht redding op het harde schot van Gerke Schaap.
Aan de andere kant reageerde doelman Stefan vd Werff alert op gevaarlijke voorzetten van Pim Kriege en Sander van Remmen.
Een vrije trap van Niels Heitbrink werd met een fraaie safe door doelman Stefan vd Werff uit zijn doel geranseld.
De Emmeloorders konden geen vat krijgen op de snelle spitsen van GAVC waar Okkie den Boon, Sander van Remmen en Pim Kriege voor veel gevaar zorgden.
Het leverde de Friezen een paar goede kansen op, maar pogingen van Niels Heitbrink en Okkie den Boon gingen naast het doel.
In de 22e minuut kwam sc Emmeloord goed weg toen een voorzet van Okkie den Boon een enorme scrimmage voor het doel veroorzaakte.
Inzetten van Pim Kriege en Sander van Remmen werden ternauwernood geblokt en weggewerkt.
Even later kreeg GAVC een vrije trap op randje strafschopgebied te nemen en legde Niels Heitbrink slim opzij op de inkomende Wouter vd Meulen. Emmeloord doelman Stefan vd Werff moest tot het uiterste om het harde schot te keren waarna de rebound van Sander van Remmen tot corner werd verwerkt. In deze fase had sc Emmeloord het erg moeilijk en was het lange tijd zoekende naar de juiste spelpatronen.
In de 30e minuut lieten de Friezen zich nog een keertje voorin zien, maar het schot vanuit de halve draai van Merwin Balk zeilde naast het doel.
Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en kreeg het mogelijkheden, maar pogingen van Gokhan Pala en Sander Heimens gingen naast het doel.
Een mooie rush van Denny vd Zee eindigde in het zijnet en even later lieten Brahim Boundati en Gerke Schaap een vloeiende aanval zien.
Uit deze aanval leek Bastian Tabak de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar helaas werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.
Op slag van rust viel het openingsdoelpunt aan de andere kant en kwamen de Friezen uit een schitterende vrije trap van Niels Heitbrink op een 0 - 1 voorsprong.
Deze vrije trap werd in de 45e minuut door Niels Heitbrink met uiterste precisie strak in de hoek gedeponeerd voor de 0 - 1 ruststand.

De gehele tweede helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, maar had sc Emmeloord het meeste balbezit en een optisch veldoverwicht. Trainer Dick Schuurman probeerde de balans op het middenveld te herstellen en bracht het breekijzer Laurens Rasing voor technicus Gokhan Pala in de ploeg.
De verdediging van sc Emmeloord gaf weinig meer weg en functioneerde onder Wouter vd Velde en Harm van Wieren als een ijzeren gordijn. Met name Maarten Ebbers en Wouter vd Velde namen geen enkele risico's en wonnen menig duel.
Op het middenveld werkten Laurens Rasing en Ronald Kleiker zich een slag in de ronde en werd de balans langzaam weer hersteld.
De Friezen werden in de verdedigende stellingen teruggedrongen, maar bleven met vier aanvallers gevaarlijk op de snelle counter loeren.
Er ontstond een boeiend gevecht op het middenveld waardoor het spel in een hoog tempo op en neer golfde.
Een vrije trap van GAVC speler Niels Heitbrink leverde niets op en aan de andere kant vonden Sander Heimens en Gerke Schaap de doelman van GAVC op hun weg.
In de 60e minuut kreeg sc Emmeloord een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Met een flitsende actie wisten Gerke Schaap en Sander Heimens elkaar blindelings te vinden, maar de voorzet van Sander Heimens was helaas niet aan spits Bastian Tabak besteed.
De Emmeloorders waren nu de bovenliggende partij en gingen op zoek naar de aansluiting. Het werd plotseling onrustig op de tribune toen Trainer Dick Schuurman Koning Ab langs de zijlijn liet warm lopen.
De supporters van Emmeloord scandeerden nu zijn naam en onder luid applaus kwam Abdul Boundati voor zijn broer Brahim in de ploeg.
Met Abdul Boundati was er ineens veel beweging en creativiteit op het middenveld waardoor de Friezen even de organisatie kwijt waren.
In deze fase kreeg sc Emmeloord goede mogelijkheden, maar konden Sander Heimens en Bastian Tabak niet profiteren.
Er volgde een boeiende slotfase met een prachtige ontknoping toen Koning Ab in de 82e minuut op randje 16 een vrije trap mocht nemen.
Op weergaloze wijze krulde Abdul Boundati deze vrije trap met een schitterende curve in de korte hoek voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Het publiek raakte helemaal in vervoering na deze wonderschone doelpunt van Abdul Boundati en ging nu massaal achter de ploeg staan.
Er volgde een hectische slotfase waarbij verdediger Denny vd Zee nog bijna voor de slagroom op de taart zorgde.
Van grote afstand probeerde Denny vd Zee met een enorme kanonskogel de doelman te verrassen, maar het harde schot spatte tegen bovenkant lat uiteen.
In de laatste minuten moest GAVC met 10 man verder omdat verdediger Yannick de Wit na een stevig duel met Gerke Schaap op het veld bleef liggen. Het leek even ernstig, maar achteraf bleek deze speler met een pijnlijke middenrif niet meer verder te kunnen.
Invaller Guido Cnossen had kort hiervoor een korte invalbeurt bij GAVC en moest na 5 minuten alweer worden vervangen.
De Friezen gaven zich echter niet gewonnen en hielden met veel moeite stand.
Deze boeiende wedstrijd eindigt in een 1 - 1 gelijkspel en betekent voor sc Emmeloord het vierde gelijkspel op rij in de 2e klasse.
Een prachtige comeback voor Koning Ab en een ijzersterke invalbeurt voor Laurens Rasing.
In de verdediging speelden Harm van Wieren en Maarten Ebbers een goede wedstrijd.
Man off the match: Wouter van der Velde alias Het IJzeren Gordijn!

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij de koploper van de 2e Klasse K. Dan gaan de polderbewoners in Groningen op bezoek bij de Groninger Boys.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark West End in de Groningse Wijk Vinkhuizen.