Verslag vv Lemmer - sc Emmeloord

vv Lemmer  -  sc Emmeloord   0  -  1   (  0  -  0  )

In een meeslepend en hartstochtelijk voetbalgevecht heeft sc Emmeloord een zwaarbevochten 0 - 1 overwinning behaald op vv Lemmer.
Het was Abdul Boundati die in de 55e minuut met een verwoestende vrije trap het sluimerende uitsyndroom aan flarden schoot.
Trainer Dick Schuurman viel vooraf niet te benijden want hij kon deze wedstrijd geen beroep doen op Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gerke Schaap, Guido Vissers en Sander Heimens.
Na een hoop puzzelwerk en overpeinzingen was de technische staf erin geslaagd om wederom een sterk team binnen de lijnen te krijgen.
Op doel Stefan vd Werff met daarvoor de centrale as Wouter vd Velder & Martin Holtmaat geflankeerd door de backs Remco Jonkman & Marcel Westerhof. Op het middenveld zorgden Abdul Boundati, Gokhan Pala & good old Ronald Kleiker voor de juiste balans en de aanvoer richting Bastian Tabak, Maarten Dekkers & Hans Langendijk.

Tijdens de wedstrijdbespreking maakte trainer Dick Schuurman korte metten met het uitsyndroom en dat dit nooit tussen de oren mag blijven hangen.
Hij sprak het team bemoedigend toe met de opdracht in de snelle omschakeling de aanval te zoeken.
Vooraf bereikte ons het goede nieuws dat het 2e elftal van sc Emmeloord in de slotminuut een superbelangrijke 2 - 1 overwinning had geboekt op het tweede team van GAVC uit Grou.
Nadat de meeste toeschouwers een droog plekje hadden gevonden op de gezellige oude tribune kon er worden afgetrapt op sportpark De Lemstervaart.
Door de vele regen was het drassige en soppige veld bij vv Lemmer moeilijk bespeelbaar en waren er diverse glijpartijen te zien.
Beide teams hadden moeite om op dit loodzware veld een snelle balcirculatie te hanteren.

De thuisploeg hanteerde een 4 - 4 - 2 opstelling en hield veel mensen achter de bal loerend op een foutje van sc Emmeloord.
Met lange diepe ballen probeerde vv Lemmer gevaar te creeeren, maar de verdediging van sc Emmeloord gaf geen krimp en hield eenvoudig stand.
De Emmeloorders trokken het initiatief naar zich toe en creeerden een groot veldoverwicht, maar moesten constant oppassen voor de snelle counters van vv Lemmer.
In de 7e minuut leek Bastian Tabak te profiteren van een misverstand in de Frieze verdediging, maar de hoek werd te moeilijk en de kans ging verloren.
Uit een strakke voorzet van Abdul Boundati verdween een kopbal van Hans Langendijk naast het doel.
Op het middenveld probeerden Gokhan Pala & Abdul Boundati de juiste openingen te vinden en de flanken met Maarten Dekkers en Bastian Tabak te bereiken.
In de 15e minuut lieten de Emmeloorders een prachtige vloeiende aanval zien waarbij Abdul Boundati de achterlijn wist te halen en Maarten Dekkers wist te bereiken, maar diens inzet werd tot corner verwerkt.
Aan de andere kant moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Marcel Schutz af te stoppen.
Er waren felle pittige fysieke duels te zien waarbij beide teams de controle over het middenveld probeerden te krijgen.
De Emmeloorders waren voetbaltechnisch de bovenliggenpartij, maar moesten nu de mouwen opstropen om het fysiek sterke  vv Lemmer in toom te kunnen houden.
In de 30e minuut was er opnieuw een bevlieging van Abdul Boundati te zien, maar helaas werden zijn voorzetten niet goed begrepen.
Met name in de voorhoede was er geen echte scherpte en overtuiging bij sc Emmeloord.
Een steekballetje van Bastian Tabak op Abdul Boundati werd op het nippertje onderschept door de doelman vv Lemmer.

Vlak voor rust ging het ineens spoken aan de Lemstervaart en doken de aanvallers van Lemmer gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel.
Doelman Stefan vd Werff moest volop aan de bak om een steekballetje van Niels Schuil op Marcel Schutz onschadelijk te maken.
Een vrije trap van Marcel Schutz werd in twee instanties gekeerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
Vanaf de flanken veroorzaakten de voorzetten van Robin Bootsma en Akam Barzenji voor hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel.
Het is aan het centrale verdedigingsduo Wouter vd Velde & Martin Holtmaat te danken dat de Emmeloorders stand hielden.
In de 42e minuut glipte Marcel Schutz door de Emmeloordse verdediging, maar met een perfecte sliding greep Wouter vd Velde net op tijd in.
Kort hierop zette een voorzet van Akam Barzenji iedereen inclusief doelman Stefan vd Werff op het verkeerde been, maar op de doellijn bracht het boegbeeld Wouter vd Velde opnieuw redding.
Ondertussen keken de blauwe supporters naar de dugout waar Trainer Dick Schuurman een onderonsje had met de blonde pijl Rik Beekman.
Er was geen scherpte en snelheid in de voorhoede en er moest nu iets gebeuren om het tij te keren.
Met een 0  -  0 stand gingen we rusten en mocht Rik Beekman warm lopen.

Met Rik Beekman voor Bastian Tabak in de ploeg begon sc Emmeloord fel en fanatiek aan de tweede helft.
De blonde pijl liet zich meteen gelden en wist tot tweemaal aan toe de achterlijn te halen en een corner te forceren.
In de 52e minuut stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe pass Rik Beekman op avontuur die ternauwernood kon worden afgestopt.
Kort hierop zag Abdul Boundati vanuit zijn ooghoeken Maarten Dekkers vogelvrij bij de tweede paal opduiken, maar met een geweldige reflex bracht de doelman van Lemmer redding.
De Emmeloorders waren goed uit de kleedkamer gekomen en speelden met veel druk en pressie naar voren toe.
In de 55e minuut kregen de Emmeloorders iets buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap werd door Abdul Boundati genomen en werd onderweg nog van richting verandert om vervolgens met een doffe knal in de touwen te verdwijnen voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
In het vervolg probeerde vv Lemmer uit alle macht de gelijkmaker te forceren en was het alle hens aan dek in de verdediging van sc Emmeloord.
Met ouderwetse kick & rush voetbal werden de voorste linies gezocht.
Onder aanvoering van boegbeeld Wouter vd Velde, tacticus Martin Holtmaat en ijzervreter Ronald Kleiker hielden de Blauwen stand.
Doordat de thuisploeg nu risico's ging nemen kwamen de Emmeloorders er gevaarlijk uit en kreeg het in de counter goede kansen.
Er waren snelle acties van Rik Beekman en Maarten Dekkers te zien, maar helaas was de eindpassing niet goed.
Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht het 16 jarige jeugdtalent Olav Sieljes voor Gokhan Pala in de ploeg.
In de 86e minuut belandde een voorzet van Abdul Boundati op het hoofd van Maarten Dekkers, maar diens kopbal ging rakelings naast.
Uit de directe tegenstoot moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Marcel Schutz af te stoppen.
De thuisploeg zette nog eens aan voor een hectisch slotoffensief en het werd nog even billenknijpen voor sc Emmeloord.
Na het laatste fluitsignaal overheerste er een enorme opluchting en blijdschap in het blauwe kamp.
Met deze zwaarbevochten 0 - 1 overwinning heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan in de subtop van de tweede klasse K.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd en inzet.
Man of the match: Wouter vd Velde het boegbeeld van sc Emmeloord.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen MKV'29 uit Leeuwarden. De voorbeschouwing volgt later!
Hieronder de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.