Tollebeek F2 - SC Emmeloord F2

Na de vorige wedstrijd die gewonnen werd stond nu de wedstrijd op het programma tegen de hekkensluiter Tollebeek. Met de afwezigheid van Jorn moest Sander de opstelling wat aanpassen maar omdat we met de andere spelers nog over genoeg aanvalskracht beschikken was dat geen probleem. Na een korte bespreking kon de wedstrijd iets later beginnen dan gepland.

Je kon zien dat alle jongens en meiden van Emmeloord en Tollebeek zin hadden in een potje voetbal dat ook nog eens in de warme herfstzon kon worden gespeeld. Meteen na de aftrap was SCE goed wakker en begon fel aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat SCE de bal had veroverd alleen was het nog wat rommelig doordat er nog veel in kluitjes werd gevoetbald. Na een aantal minuten zocht SCE de breedte op en ging het al een stuk beter. Na drie minuten lag de bal dan ook al in het doel door een fraai uitgespeelde kans van Alban. SCE had de smaak nu goed te pakken door fel de bal na de aftrap meteen te veroveren en goed voetballend het doel te zoeken van Tollebeek. Nauwelijks twee minuten later was het al 0-2 door wederom Alban die dit keer goed werd bediend door zijn medespelers. Tollebeek was na dit tweede doelpunt al wat scherper geworden want SCE kreeg het nu wat moeilijker en de bal werd regelmatig verspeeld door SCE aan Tollebeek. Na een kleine tien minuten kreeg SCE toch weer de overhand waardoor wederom een goed dribbelende Alban zijn derde doelpunt kon maken. In het laatste deel van de eerste helft ging het spel over een weer en kon zelfs Tollebeek een aantal keren een aantal goed geplaatste schot op het doel van SCE afvuren maar door goed verdedigingswerk van Björn, Jesper en goed keeperswerk van Janitha kon een tegendoelpunt worden voorkomen. Met een nul drie tussenstand kon SCE even op adem komen en kon Sander het team nog even toespreken voordat er weer werd afgetrapt voor de tweede helft.

Net als de eerste helft begon SCE goed aan de tweede helft door meteen de bal te veroveren maar nu werd de breedte wel meer gebruikt dan in de eerste helft. Waarschijnlijk hebben de aanwijzingen van Sander tijdens de rust nut gehad. Wat ook goed om te zien was dat het trainen en oefenen van goed overspelen en passen zijn vruchten steeds meer begint af te werpen. SCE was nog beter dan de eerste helft in staat om goed over te spelen en waar nodig met fel voetbal (Björn, Jesper, Kay & Milan) de bal te veroveren of met goed dribbelen de bal door de verdediging te loodsen (Sybren, Bassim en Alban). Het enige dat soms nog wel eens ontbreekt is die laatste eindpass vlak voor het doel om na een mooie dribbel of rush een teamgenoot te vinden die de bal in het doel kan schieten. Maar ondanks het ontbreken hiervan is het SCE toch gelukt om via vier doelpunten in de 15 minuten van de tweede helft van achtereenvolgens Bassim (fraaie dribbel), Sybren (slim vrij staan voor het doel), Alban (fraaie dribbel) & Milan (fraaie rush met hard en mooi schot) de wedstrijd te winnen. In de laatste vijf minuten kreeg Tollebeek net als in de eerste helft toch nog een tweetal goede kansen op een doelpunt. Maar ook nu konden Björn, Jesper en Janitha er voor zorgen dat de nul kon worden gehouden.

Al met al was het een leuke wedstrijd met mooi voetbal (passen, overspelen, goed verdedigingswerk) en kan SCE met veel vertrouwen de confrontatie aangaan met de F4 van Urk volgende week.