De voorbeschouwing sc Emmeloord - FC Wolvega

Zondagmiddag komt koploper FC Wolvega op bezoek op sportpark De Ervenbos. Wij heten het bestuur, de spelers en supporters van FC Wolvega van harte welkom op ons sportpark.Vorig seizoen wist sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 3 - 1 te winnen van FC Wolvega. Nadat de paarse wolven uit een strafschop via Emiel de Vries op voorsprong waren gekomen zorgden twee keer Gerke Schaap en Sander Heimens voor de uiteindelijke 3 - 1 overwinning.
In Wolvega gingen de Emmeloorders kansloos met 3 - 0 onderuit.
Afgelopen weekend kwamen beide teams in de eerste bekerronde in actie. De Emmeloorders wonnen met 3 - 1 van Oranje Zwart en FC Wolvega behaalde de volgende bekerronde door in Noordwolde met 2 - 3 te winnen van sv Olyphia.

Vorig seizoen eindigde FC Wolvega op een 6e plek in de tweede klasse, maar dit seizoen hebben de paarse wolven de ambitie om naar de eerste klasse te promoveren.
De koploper is aardig op dreef en staat met 18 punten uit zeven wedstrijden op het punt om de eerste periodetitel voor zich op te eisen.
De paars witten wisten tot nu toe zes wedstrijden te winnen en verloren slechts 1 wedstrijd. In Sneek ging FC Wolvega verrassend met 3 - 1 onderuit bij runner up LSC 1890.
De paarse wolven staan twee punten voor op LAC Frisia en drie punten op LSC 1890 en zullen zondag vol gas moeten geven om de eerste periodetitel veilig te kunnen stellen. Bij puntverlies kan ook LAC Frisia in aanmerking komen om de eerste periode in de wacht te slepen.

Hoofdtrainer Erik vd Meulen staat nu voor het tweede seizoen aan het roer bij FC Wolvega en was hiervoor actief bij vv Steenwijk & De Blesse.
De selectie heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud waarbij de 30 jarige Lieuwe Oosterling de oudste speler is.
De jongste spelers bij FC Wolvega zijn de 19 jarige talenten Reduoan El Ouariachi, Wouter vd Schoot, David Veldmeijer & Bjorn Wagenaar.
De huidige topscorer bij FC Wolvega is momenteel Emiel de Vries die al acht keer het net wist te vinden. Vorig seizoen was Emiel de Vries goed voor 19 doelpunten voor de paarse wolven.
Andere bepalende spelers bij FC Wolvega zijn Remco vd Avoird, Kristan Boeve, Chantal Keo, Robbin Wagenaar & Leon Pereboom.

Hoe hebben de Emmeloorders de 3 - 2 nederlaag bij vv Ruinerwold verwerkt? In Ruinerwold leken de blauwen alles onder controle te hebben totdat het zich in de tweede helft volledig liet verrassen door een rood witte wervelstorm.
Het is te hopen dat het lek boven water is en dat de 3 - 1 bekerwinst op Oranje Zwart het team nieuwe impulsen heeft gegeven.
De Emmeloorders staan nog steeds keurig op een 5e plek met een goede aansluiting met de subtop.
Zondagmiddag wacht de enorme uitdaging om de koploper een lastige middag in Emmeloord te gaan bezorgen.

De voetbalclub FC Wolvega is op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen D.O.G. en D.I.O.W ontstaan en heeft als bijnaam de Paarse Wolven.
De afkorting van D.O.G. staat voor De Oude Garde en is in 1928 opgericht terwijl D.I.O.W staat voor Door Inspanning Ontspanning Wolvega.
De clubkleuren zijn Paars/Wit en de vereniging heeft zowel een zaterdag alsook een zondagtak.
De zaterdag komt uit in de 4e klasse terwijl de zondag momenteel op 2e klasse niveau acteert.
Het zondagelftal van FC Wolvega timmerde aardig aan de weg en kwam lange tijd in de eerste klasse uit.
Met name in de periode 1997 t/m 2004 was FC Wolvega een stabiele eersteklasser.
In 2004 volgde er degradatie, maar in 2011 keerde FC Wolvega weer terug in de eerste klasse om in 2014 opnieuw te degraderen.
De club heeft ongeveer 700 leden verdeeld onder drie seniorenteams op de zaterdag, drie seniorenteams op de zondag, 25 jeugdteams en een vrouwen/meiden afdeling.
De paars witten spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek aan de Meulepolle in Wolvega.
Sinds 2000 staat er een prachtige overdekte tribune langs het hoofdveld.
De kantine van FC Wolvega wordt in de volksmond het Wolvennest genoemd.

Het Frieze dorp Wolvegea is met zijn 13000 inwoners de hoofdplaats van de gemeente Weststellingerwerf.
Het dankt zijn naam aan de vele wolven die rond de middeleeuwen in Wolvega rondzwierven.
De wedstrijd sc Emmeloord - FC Wolvega begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord - FC Wolvega tussen de nummers 5 en 1.
Vorig seizoen won sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 3 - 1.
Het gaat een lastige klus worden om de koploper in toom te houden.
Bij een gelijkspel pakt FC Wolvega de eerste periodetitel. Een 3.

LAC Frisia Leeuwarden  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 2 en 8. Een interessante stadsderby die vrijdagavond al wordt gespeeld.
Vorig seizoen wist Frisia eenvoudig met 6 - 0 te winnen van MKV.
De nummer twee kan zich geen puntverlies veroorloven om de koploper en de eerste periode in het vizier te houden.
De laatste wedstrijd speelde LAC met 1 - 1 gelijk bij vv Beilen terwijl stadsgenoot MKV met 3 - 2 wist te winnen van vv Lemmer.
Ik verwacht een ontketend Frisia dat de punten gaat pakken. Een 1.

VKW Westerbork  -  ONB Drachten tussen de nummers 10 en 13.
De thuisploeg staat teleurstellend laag op de ranglijst en verloor zijn laatste wedstrijd met 2 - 1 bij GAVC Grou.
De degradant uit de eerste klasse kan zijn ambities nog niet waarmaken, maar treft in ONB Drachten de ideale tegenstander om weer punten te pakken. De gasten uit Drachten staan op de 13e plek en hebben het na de 3 - 0 nederlaag bij Steenwijk erg moeilijk. Een 1.

vv Lemmer  -  vv Beilen tussen de nummers 4 en 7.
De thuisploeg begon sterk aan de competitie, maar zakt nu wat weg.
Om aansluiting te kunnen houden moet vv Lemmer van het lastige vv Beilen winnen, maar dit zal niet eenvoudig zijn. Een 3.

LSC 1890 Sneek  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 3 en 11.
De thuisploeg staat keurig op een derde plek en wist tot nu toe als enige van de koploper FC Wolvega te winnen. Het werd 3 - 1 in Sneek.
Gaat LSC 1890 de lachende derde worden? het krijgt met vv Ruinerwold een lastige tegenstander op bezoek.
De rood witte wervelwinden hebben na de 3 - 2 winst op Emmeloord de smaak te pakken, maar zullen in Sneek tekort gaan komen. Een 1.

GAVC Grou  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 9 en 12.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 0 - 0 gelijkspel.
De thuisploeg sprokkelt de puntjes bij elkaar en krijgt het zwaar geplaagde sv Olyphia op bezoek. De gasten verloren vorige week nipt in de beker met 2 - 3 van koploper FC Wolvega. Een 1.

vv Steenwijk  -  DTD Jelsum tussen de nummers 14 en 6.
De rode lantaarndrager vertoont weer tekenen van herstel en behaalde tegen ONB zijn eerste overwinning.
Afgelopen weekend ging vv Steenwijk in de beker tegen hoofdklasser Alcides met 2 - 4 onderuit, maar speelde het een verdienstelijke wedstrijd. De gasten uit Jelsum speelden vorige week met 1 - 1 gelijk tegen GAVC en maken een ietwat wisselvallige indruk. Een 3.

Wij wensen iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.