Zaterdag 14-11-2015 Tonego F1 - SCE F1 0-0

De nummer 1 tegen de nummer 2. Maar de nummer 2 heeft een wedstrijd minder gespeeld en 3 punten minder. En op doelsaldo staan we ook vrijwel gelijk. Tonego 29 voor en 12 tegen en wij 32 voor en 14 tegen, dus we staan maar precies een doelpunt voor in doelsaldo. De uitslag zegt eigenlijk alles.
Een zenuw slopende wedstrijd.
Tonego is een team wat voor het tweede jaar samen is en wat volgend jaar in zijn geheel door naar de e gaat. Dat merkte je goed. Allemaal stevige knapen. Je kwam er misschien een voorbij, maar dan stond er een tweede en derde. Ze speelde heel gegroepeerd en daar was Jazzley alleen niet tegen opgewassen.
Het was Hugo die de kans kreeg in de eerste helft en jammer genoeg kwam die bal tegen de lat.
Het was een drassig en glad veld vol bladeren en takken en dat komt technische voetballers niet te goede. Even snel kappen en draaien was dus haast niet te doen. Dit was de wedstrijd voor de werkers. Timo Sverre Stean Moessa en Hugo waren vandaag samen met Juul de mannen die het schip drijvende moesten houden en dat deden ze goed.
Jazzley had twee stevige jongens bij zich en het beste wat hij dan ook deed was knokken en die mannetjes aan zich te binden waardoor ze niet mee konden voetballen. Het is eigenlijk verwonderlijk dat je 14 jongetjes op een veld 40 minuten laat ballen en er gaat geen bal in.
Tactisch stond het bij ons dan ook goed. Eigenlijk hebben we de hele wedstrijd geen echte kansen weg gegeven. Een gevaarlijk moment was dat Tonego op een hele gevaarlijke plek een vrije trap kregen en dat we werkelijk onze longen uit het lijf moesten roepen om een soort muur te krijgen dichterbij de bal. Gelukkig luisterde Moussa en die blokte het harde schot. Ook was er in de tweede helft nog een gevalletje van paniek toen Juul een schot blokkeerde en de bal bleef liggen voor een leeg goal. In alle hectiek geloof ik dat het Stean was die de bal uiteindelijk weg roeide. Leuk is dan te zien dat zelfs kinderen van 8 de noodzaak tot ingrijpen inzien en je hoorde het publiek van Tonego gillen toen stean deze bal precies op tijd opruimde. Soms speel je gelijk en denk je. We hadden kunnen winnen. Nu denk ik. Hier kan ik mee leven.
Wij moeten nog een wedstrijd tegen Flevo boys uit en Tonego nog tegen vhk en Urk en moeten maar 1 doelpunt meer maken. Van Vhk hebben wij met 8-1 gewonnen dus de eerlijkheid dient te zeggen dat we vandaag hadden moeten winnen en dat we nu moeten zien met 14-0 van Flevo boys te winnen en dat is denk ik niet echt reΓ«el. Arnold en ik zeiden aan het begin van het seizoen. 1e klasse met een nieuw team en met maar 8 spelers en geen keeper. Als we een wedstrijd winnen zou het al mooi zijn. We hebben het hele jaar boven aan gestaan en uiteindelijk verliezen op doelsaldo is geen schande. Klasse mannen. We gaan in de laatste wedstrijd tegen onze rode buren alles geven en dan kunnen we terug kijken op een prachtig seizoen. Vandaag was iedereen op aan het eind van de wedstrijd en iedereen had alles gegeven. Meer kan je niet vragen van sporters. Kijk maar eens naar het gezicht van Hugo. Die is echt op.
Klasse mannen. Vroeger bij fc Loosdrecht zouden de notabelen die daar lid waren gezegd hebben. Jullie hebben je kranig geweerd. 😜😜😜😜