De voorbeschouwing vv Beilen - sc Emmeloord

In de tweede klasse K gaat sc Emmeloord zondagmiddag in het hart van midden Drenthe op bezoek bij de nummer zes vv Beilen. Dit kan weleens een lastige wedstrijd gaan worden voor sc Emmeloord want uit de laatste zes onderlinge ontmoetingen wisten de geel zwarten maar liefst vier keer van de blauwen te winnen.
Het duel eindigde 1 keer in een gelijkspel en slechts 1 keer bleven de punten in Emmeloord.
In het seizoen 2013-2014 won sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 4 - 1, maar ging de uitwedstrijd met 2 - 0 verloren door Drentse doelpunten van Frank Polman & Lennart Hendriks.
De blauwen wisten nog niet eerder in Beilen te winnen en er wacht zondag een uitdaging om deze reeks te doorbreken.


Afgelopen dinsdagavond won sc Emmeloord een oefenwedstrijd met 2 - 3 bij tweedeklasser sv Lelystad'67. De doelpuntenmakers waren twee keer Maarten Dekkers en Abdul Boundati.
De blauwe tornado's zullen met een flinke dosis zelfvertrouwen de degens gaan kruizen met de gouden klompen in Beilen.


Na de 1 - 0 overwinning op FC Wolvega heerst er een uitgelaten optimistische sfeer op sportpark De Ervenbos en is er veel vertrouwen in het blauwe kamp, maar met de laatste twee uitnederlagen bij DTD en vv Ruinerwold in het achterhoofd zal sc Emmeloord zondag scherp en geconcentreerd moeten zijn.
De blauwe tornado's staan met 14 punten uit 8 wedstrijden op een keurige 4e plek in de tweede klasse, maar staan maar op slechts twee punten voorsprong op de nummer zes vv Beilen.
De geel zwarten hebben 12 punten uit 8 wedstrijden en met 13 doelpunten voor en 10 tegen een mindere doelsaldo dan sc Emmeloord met 19 voor en 10 tegen.
Vorige week boekte vv Beilen een knappe 0 - 2 overwinning bij vv Lemmer.

De gouden klompen speelden thuis drie keer gelijk en wisten alleen de thuiswedstrijd tegen ONB Drachten met 3 - 1 te winnen.


De voetbalclub van & voor Beilen werd op 21 Juni 1930 in de clubkleuren geel zwart opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op het sportpark Noord West te Beilen.
Dit sportpark wordt gedeeld met de zaterdag derdeklasser Fit Boys en er liggen zeven voetbalvelden.
De geel zwarten hebben als bijnaam De Gouden Klompen.
Vanaf 1989 tot op heden schommelen de gouden klompen tussen de tweede en derde klasse.
De club speelde jarenlang op tweede klasse niveau maar deed in 2007 een stapje terug toen het naar de derde klasse degradeerde.
Ruim acht jaar later werd vv Beilen in 2015 kampioen van de derde klasse B waardoor het weer zijn opwachting in de tweede klasse mocht opmaken.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in 7 seniorenteams, 20 jeugdteams en een vrouwen/meidenafdeling. De hoofdsponsor van vv Beilen is Combi Sport.


De selectie van vv Beilen heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud en heeft met Haryan Velthuis ( 93 doelpunten ), Bertus Wolters ( 72 doelpunten ) & Lennart Hendriks ( 36 doelpunten ) drie clubtopscorers in hun midden. Dit seizoen wist Bertus Wolters al zes keer het net te vinden.
Andere bepalende spelers bij vv Beilen zijn Koen Hollemans, Frank Polman & Rob ter Wolde, maar ook de jeugdige talenten Jorien Heegen, Alwin Hendriks, Tim Beugels & Patrick Doldersum zijn aan een sterke ontwikkeling bezig.
Hoofdtrainer Ger Jan vd Hoogen is aan zijn vierde seizoen bezig bij vv Beilen en was hiervoor assistenttrainer bij De Olde Veste in Steenwijk.


Het esdorp Beilen heeft ongeveer 10.000 inwoners en ligt in het hart van midden Drenthe. In vroegere tijden werd Beilen ook wel Bele genoemd.
Er zijn met zaterdagclub Fit Boys en de zondagclub vv Beilen twee voetbalclubs actief die beiden hetzelfde sportpark delen.
De wedstrijd vv Beilen - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Noord West te Beilen.



Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:
vv Beilen - sc Emmeloord tussen de nummers 6 en 4.
In het seizoen 2012-2013 eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel en het laatste duel in 2013 ging met 2 - 0 verloren.

Nog nooit wisten de blauwen bij de gouden klompen te winnen. De Blauwe Tornado's zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn. Een 3.


FC Wolvega - GAVC Grou tussen de nummers 3 en 8.
Vorig seizoen eindigde het duel in een 3 - 2 overwinning voor FC Wolvega. Hoe hebben de paarse wolven de 1 - 0 nederlaag bij sc Emmeloord verwerkt? De gasten uit Grou sprokkelen de punjtes bij elkaar, maar kunnen in Wolvega hun borst nat maken. De paarse wolven zullen vol gas geven om weer aansluiting te krijgen. Een 1.


DTD Jelsum - LSC 1890 Sneek tussen de nummers 5 en 2.
De thuisploeg zal alles proberen om in de subtop te blijven, maar treft in LSC een outsider voor de titel. De Sneekers zijn aan een goede serie bezig en ruiken bloed. Een 2.


LAC Frisia Leeuwarden - vv Lemmer tussen de nummers 1 en 7.
De thuisploeg staat fier bovenaan en kan zich geen misstap veroorloven.
De groen zwarten uit Lemmer begonnen sterk, maar zijn de laatste weken afgegleden. Een 1.


sv Olyphia Noordwolde - ONB Drachten tussen de nummers 12 en 13.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 0 - 1 overwinning voor ONB Drachten. Beide teams hebben het moeilijk en bungelen in de onderste regionen. Een 3.


MKV'29 Leeuwarden - VKW Westerbork tussen de nummers 9 en 10.

Beide teams stellen teleur en zoeken aansluiting met de middenmoot. Een 3.


vv Ruinerwold - vv Steenwijk tussen de nummers 11 en 14.
Het zijn zware en moeilijke tijden voor de rood witten uit Steenwijk. Wij gunnen de mannen van trainer Jan Boxum een opleving, maar kunnen zij de rood witte wervelstormen van Ruinerwold ook bedwingen? Een lastige klus voor vv Steenwijk. Een 1.


Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.