VVI VR1 - SC Emmeloord VR1

De dames van SCE gaan na 9 wedstrijden aan de leiding in de 4e klasse. Met 8 overwinning en 1 gelijk spel staan de dames er goed voor. Met 1 punt voor op Blokzijl VR1 en een wedstrijd minder gespeeld, stond gistermiddag om 16.15 uur de wedstrijd tegen VVI VR1 op het programma. Deze wedstrijd tegen de nummer 4 moest ook gewonnen worden om de voorsprong op Blokzijl te behouden. Na de wedstrijdbesprerking en de warming-up waren we klaar de wedstrijd. In de eerste 10 minuten hadden wij het betere van het spel met kansen voor de aanvallers. Door snel druk te zetten op de achterhoede van VVI kwamen we een paar keer dicht bij de 0-1. Na een goede solo van Laura, kreeg Ageeth de bal in de 16 meter. Ageeth schoot de bal via een spelerster van VVI in het doel. 0-1 verdiend was het zeker. Nu moesten we doordruken, we gingen op zoek naar de 0-2 maar we waren te slordig in de afwerking. VVI kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. De lat en onze keeper Sabin stonden gelijkmaker in de weg. In de 43ste minuut wist Laura te proviteren van een fout achterin en daar was de 0-2. Vlak voor de rust hadden de dames er nog zin in en daar kwamen we weer, na een prima aanval op rechts kwam Annet met een uitstekende voorzet op Laura... RAAK! 0-3. Dat was natuurlijk heerlijk gevoel zo vlak voor de rust.

De tweede helft begon, en VVI kwam anders uit de kleedkamer. Ze probeerde ons snel vast te zetten op eigen helft. In de rust was erop gehamerd dat we niet achteruit moet lopen. Want dan zijn de dames van VVI een gevaarlijke tegenstander. Maar toch ging het tot 2 keer toe fout achterin, verkeerd dekken was de oorzaak. Gevolgd door 2 doelpunten voor VVI. De stand is nu 2-3! VVI geloofde in de gelijkmaker en ging alles of niks spelen. 1 op 1 achterin en daar wisten wij van te profiteren. Vanuit de ingooi aan de linkerkant kwam de bal bij Laura, en weer ging ze op avontuur, 1 vrouw voorbij, de tweede ook, alleen op de keeper, en met een bekeken schot was daar de bevrijding 2-4. We kregen nog een paar mogelijkheden maar de keeper van VVI stond een aantal keer goed in de weg. De wedstijd liep op zijn eind, weer een overwinning erbij! Klasse dames, hard gewerkt met z’n alle en met 3 punten terug naar Emmeloord.

Opsteling:
Sabin
Sanne - Marit - Emke - Ashley
Ageeth - Annet - Elsbeth
Irene - Jody - Laura
Wissels: Marina, Dodde en Ichelle.

Zaterdag moeten we voor de beker thuis tegen SDS VR1 om 14.30 uur. Bij winst zitten de dames van SCE bij de laatste 13 teams. Kom de dames van SCE aanmoedigen!