Verslag sc Emmeloord - LAC Frisia

sc Emmeloord  -  L.A.C. Frisia    6  -  1   (  2  -  0  )

In de tweede klasse K heeft de reuzendoder sc Emmeloord voor een daverende verrassing gezorgd door op een imponerende wijze koploper LAC Frisia met 6 - 1 te vernederen.
Nadat twee weken geleden FC Wolvega op een nederlaag werd getracteerd moesten nu ook de Frisianen er aan geloven op De Ervenbos.
Met een weergaloze galavoorstelling werd hiermee de 3 - 1 nederlaag bij vv Beilen ruimschoots goedgemaakt.
Door deze ruime 6 - 1 overwinning zijn de Emmeloorders naar de vierde plek geklommen in de tweede klasse en doet het weer goed mee in de subtop.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd nog steeds niet beschikken over de geblesseerde aanvaller Sander Heimens en de verdediger Remco Jonkman, maar voegde wel de 17 jarige A1 junior Robin Elsinga toe aan de selectie.
Deze veelbelovende talent van sc Emmeloord begon op de bank, maar zou in de slotfase zijn debuut gaan maken in het eerste elftal.

Er stond een sterke stormachtige wind op sportpark De Ervenbos waar voor ongeveer 150 toeschouwers werd afgetrapt.
In een aftastende beginfase keken beide teams de kat uit de boom.
De Emmeloorders creeerden een optisch veldoverwicht en speelden fel en kort op de bal om de opbouw bij Frisia te verstoren.
De centrale verdedigers Wouter vd Velde & Harm van Wieren probeerden met compact spel de linies gesloten te houden en zochten de aansluiting met de middenvelders Gokhan Pala, Ronald Kleiker en Abdul Boundati. De backs Maarten Ebbers en Guido Vissers hadden de opdracht om de gevaarlijke Frisia aanvallers Davide Tundo en Jordy Hoekema af te stoppen.

In de 8e minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin zien, maar het venijnige schot van Maarten Dekkers zeilde rakelings naast.
Even later was Maarten Dekkers opnieuw iedereen te snel af waarna zijn eerste poging werd geblokt en de rebound naast het doel verdween.
In de 16e minuut diende zich de eerste kans voor Frisia aan toen Jelmer Vos een zwabberbal op het doel van Emmeloord afvuurde.
Het schot van Jelmer Vos spatte uiteen op de vuisten van doelman Stefan vd Werff waarna de rebound werd naastgeschoten.
Kort hierop deelde Frisia opnieuw een plaagstootje uit, maar het eentweetje tussen Dennis Schotanus en Jelmer Vos leverde niets op.

Halverwege de eerste helft kregen de Emmeloorders de overhand en stuurde Maarten Dekkers met een splijtende dieptepass Bastian Tabak op avontuur. Het schot van Bastian Tabak werd ternauwernood tot corner verwerkt. Deze indraaiende corner van Gokhan Pala belandde op het hoofd van Harm van Wieren, maar diens kopbal ging naast het doel.
In de 22e minuut stuurde Abdul Boundati met een subtiel steekballetje Maarten Dekkers op avontuur waarbij de doelman van Frisia uit zijn doel moest komen om deze aanval te onderscheppen.
De afvallende bal werd door Bastian Tabak op zijn slof genomen die vervolgens met een fraaie boogbal probeerde te scoren.
Buiten bereik van de doelman werd het boogballetje van Bastian Tabak ternauwernood door een Frisia verdediger van de doellijn gehaald.
Op het middenveld lieten Gokhan Pala en Abdul Boundati schitterende acties zien waarbij regelmatig de spitsen Maarten Dekkers en Hans Langendijk werden gezocht.
De doelman van Frisia moest alles uit de kast halen om een steekbal van Gokhan Pala op Maarten Dekkers onschadelijk te maken.
In de 30e minuut glipte de gevaarlijke Frisia aanvaller Davide Tundo door de Emmeloordse verdediging, maar zijn schuivertje verdween in het zijnet.

In de 40e minuut zorgde Abdul Boundati met een weergaloze rush voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hier ging slordig balverlies bij Frisia op het middenveld aan vooraf waarna Abdul Boundati de bal in de loop kon meenemen om vervolgens na een lange rush met een schuiver in de verre hoek de score te openen.
Het uitzinnige thuispubliek was nog amper bijgekomen van deze wonderschone treffer of de 2 - 0 was ook in de maak.
Op slag van rust bracht Hans Langendijk met een slimme actie Maarten Dekkers in stelling. Het blauwe diamant bedacht zich geen moment en scoorde met een verwoestende uithaal de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
De manier hoe deze bal met een rare curve net onder de lat in het doel verdween was een lust voor het oog.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De koploper probeerde in de tweede helft met veel druk naar voren toe iets te forceren, maar onder aanvoering van uitblinker Wouter vd Velde en Harm van Wieren bleven de linies gesloten.
Doordat Frisia nu grote risico's ging nemen gaf het achterin veel ruimte prijs waardoor sc Emmeloord razendsnel kon counteren.
In deze beginfase golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord in de snelle omschakeling er gevaarlijk kon uitkomen.
De doelman van Frisia hield met uitstekend voetenwerk een inzet van Wouter vd Velde uit zijn doel.
Bij de cornervlag liet Maarten Dekkers een hoogstandje zien door in een onderonsje met Frisiaan Yannick vd Wal een corner te versieren.
In de 55e minuut veroorzaakte een corner van Gokhan Pala een enorme scrimmage voor het Frieze doel. Nadat de doelman van Frisia volledig mistastte werden inzetten van Hans Langendijk en Abdul Boundati van de doellijn gehaald waarna de rebound van Maarten Dekkers naast het doel verdween.
Frisiatrainer Johan Groote had nu genoeg gezien en probeerde met twee frisse wissels en omzettingen het tij te keren.
Een schot van Frisia invaller Dennis Schuurman werd in twee instanties gekeerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
De Friezen waren drukdoende aan het reorganiseren en net op het moment dat Frisia weer kwam opzetten sloegen de Emmeloorders in de counter medogenloos toe.
In de 58e minuut stuurde Abdul Boundati met een fabuleuze pass Bastian Tabak richting de achterlijn die op zijn beurt Hans Langendijk bij de eerste paal zag opduiken.
Met een simpele intikker scoorde Hans Langendijk de verlossende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg de doelman van Frisia een schot van Abdul Boundati niet onder controle waarna de rebound van Maarten Dekkers in het zijnet terecht kwam.

De Friezen lieten het hier niet bij zitten en probeerden nog eens aan te zetten, maar Emmeloord doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Patrick Hoving en Jordy Hoekema af te stoppen.
In de 65e minuut was Frisia aanvaller Jordy Hoekema dichtbij een doelpunt na een slippertje in de Emmeloordse verdediging.
Het venijnige schot van Jordy Hoekema spatte tegen de lat uiteen.
In de 72e minuut kreeg Frisia een strafschop te nemen na een rommelige scrimmage in het Emmeloordse strafschopgebied.
In een kluwen van spelers werd er hands gemaakt waarna Frisia alsnog wist te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de scheidsrechter al voor een strafschop had gefloten.
De bal ging op de stip waarna Frisia aanvoerder Douwe Wim Terpstra deze strafschop snoeihard tegen de touwen schoot voor de 3 - 1.
Heel even wankelde de organisatie bij sc Emmeloord, maar onder aanvoering van Wouter vd Velde en Harm van Wieren hield de verdediging goed stand.
In de 75e minuut had Emmeloord doelman Stefan vd Werff een schitterende en belangrijke redding in huis op een schot van Jordy Hoekema in de korte hoek.

Trainer Dick Schuurman gunde zijn pupil Bastian Tabak een publiekswissel en bracht nu de grillige omstreden aanvaller Gerke Schaap in de ploeg. De goalgetter van sc Emmeloord had zich eerder verslapen en moest voor straf als ballenjongen op de bank beginnen.
Bij iedere bal die over de afrastering verdween scandeerde het thuispubliek zijn naam, maar nu mocht Gerke Schaap onder luid applaus weer zijn kunsten vertonen.

In de 78e minuut had Gerke Schaap al zijn positie ingenomen, maar de voorzet van Guido Vissers werd pardoes door Frisia verdediger Jorn Wieringa in zijn eigen doel gekopt voor de 4 - 1.
Het ging nu ineens razendsnel want na een schitterende actie van Maarten Dekkers scoorde Gokhan Pala in de 82e minuut met een droge knal in de hoek de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
In de slotfase maakte het 17 jarige talent Robin Elsinga zijn debuut in het eerste elftal of hij diende meteen als bliksemafleider bij een vrije trap van Gerke Schaap.
Deze vrije trap van Gerke Schaap schoot door en werd bij de tweede paal door invaller Marcel Westerhof in het doel gewerkt voor de 6 - 1 eindstand.
Het gehele team van sc Emmeloord verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel want iedereen werkte hard voor elkaar.
Op het middenveld nam IJzervreter Ronald Kleiker het team op sleeptouw en lieten Gokhan Pala en Abdul Boundati weergaloze acties zien.
In de voorhoede waren Maarten Dekkers en Bastian Tabak de grote smaakmakers, maar soms is de beste speler iemand die het minste opvalt en altijd in de schaduw van anderen het vuile werk opknapt.
The man of the match is iemand die zichzelf altijd en overal volledig wegcijfert voor het teambelang.
Man of the Match: Wouter vd Velde ( het boegbeeld van sc Emmeloord )

Volgende week speelt sc Emmeloord een bekerwedstrijd thuis tegen sv Protos uit Coevorden en deze wedstrijd begint om 14:00 uur.
Deze verslaggever heeft een korte vakantie en zal hier niet bij zijn, maar er volgt later deze week wel een korte voorbeschouwing.
Op zondag 29 november speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Lemmer en dan volgt er weer een wedstrijdverslag.

Hieronder de opstellingen en overige uitslagen van de tweede klasse K.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Guido Vissers, Ronald Kleiker ( 85e Marcel Westerhof ), Gokhan Pala, Abdul Boundati ( 85e Robin Elsinga ), Maarten Dekkers, Hans Langendijk & Bastian Tabak ( 75e Gerke Schaap ).
Wissels: Marcel Westerhof, Robin Elsinga, Gerke Schaap & Niels Boomsma.
Geblesseerd/afwezig: Sander Heimens, Remco Jonkman, Brahim Boundati, Denny vd Zee & Rik Beekman ( 2e ).
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.