De voorbeschouwing vv Lemmer - sc Emmeloord

Aan de boorden van het IJsselmeer wacht sc Emmeloord zondagmiddag een lastige uitwedstrijd tegen het stugge en taaie vv Lemmer.Na twee goede thuisoverwinningen op LAC Frisia en vv Protos is iedereen benieuwd of de Emmeloorders nu eindelijk gaan afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
De laatste uitoverwinning was in september bij ONB in Drachten, maar daarna volgden er bij DTD, vv Ruinerwold en vv Beilen drie uitnederlagen waardoor het uitsyndroom een eigen leven is gaan leiden.
Op sportpark De Ervenbos spelen de blauwen de pannen van het dak en is men nog steeds ongeslagen, maar het wordt nu hoog tijd om ook buitenshuis de punten te gaan pakken.

In het seizoen 2011-2012 kwamen beide teams elkaar voor het laatst tegen en gingen de Emmeloorders in Lemmer keihard met 5 - 2 onderuit.
Toen was er ook al een groot verschil tussen thuis en uitwedstrijden want in Emmeloord wonnen de blauwen toen met 6 - 1 van vv Lemmer.
Komende zondag kunnen de Emmeloorders deze laatste bittere 5 - 2 nederlaag wegspoelen en afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
Trainer Dick Schuurman kan over een fitte en gretige selectie beschikken want de ziekenboeg begint aardig leeg te lopen.
Op omroep Flevoland zei trainer Dick Schuurman dat sc Emmeloord deze tegenstander niet zal onderschatten.

De voetbalvereniging vv Lemmer wordt in de volksmond Lemmer Bentex en De Lemsters genoemd en speelt zijn thuiswedstrijden aan de boorden van het IJsselmeer op sportpark De Lemstervaart.
De Lemsters begonnen uitstekend aan dit seizoen en wonnen de eerste drie competitiewedstrijden op rij, maar kregen daarna met blessures en tegenslagen te maken.
Het verloor zijn laatste twee wedstrijden met 0 - 2 van vv Beilen en LAC Frisia.
De promovendus staat nu op een 8e plek in de tweede klasse K met 12 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 9 voor en 16 tegen.
Er werden vier wedstrijden gewonnen en er gingen vijf wedstrijden verloren voor de Bentex Boys.

De Lemsters werden vorig seizoen overtuigend kampioen in de derde klasse A met 66 punten uit 26 wedstrijden en een imponerend doelsaldo van 75 voor en 34 tegen.
De Bentex Boys wonnen 21 wedstrijden, speelden 3 keer gelijk en verloren slechts 2 keer.
Hoofdtrainer Arjen Postma is aan zijn derde seizoen bezig en was hiervoor zes seizoenen trainer van vv Renado uit Sint Nicolaasga.
Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud staat er een goede mix tussen routine, ervaring en jeugdig talent binnen de lijnen.
De oudste speler bij vv Lemmer is het 34 jarige clubicoon Marcel Schutz die in ruim 15 seizoenen al 326 doelpunten op zijn naam heeft staan.
Hij speelde tussendoor ook nog 1 seizoen bij ONS Sneek, maar keerde daarna weer terug op het oude nest aan de Lemstervaart.
Andere bepalende spelers bij vv Lemmer zijn Bouwe Klaas Hoekstra, Ricardo Lodder, Denny Portrijk, Harmen Romkema & Pieter Terpstra.
De jongste spelers binnen de selectie zijn de 21 jarige Akam Barzenji, Jan Dirk van Looy & Rick Sliep.

De voetbalvereniging vv Lemmer werd op 23 maart 1923 in de clubkleuren Groen Zwart opgericht en heeft nu ongeveer 350 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams, zeven jeugdteams en een vrouwenteam. Er speelt 1 seniorenteam op de zaterdag.
Er liggen twee velden aan het sportpark De Lemstervaart en langs het hoofdveld staat een authentieke oude nostalgische zittribune.
De Bentex Boys timmerden ooit aardig aan de weg en klopte regelmatig aan de deur van de tweede klasse.
De club schommelde jarenlang tussen de tweede en derde klasse, maar zakte daarna zelfs terug richting de vierde klasse.
Na twee kampioenschappen op rij promoveerde Lemmer Bentex in 2000 opnieuw naar de tweede klasse, maar in 2003 ging het weer mis en maakte vv Lemmer wederom een vrije val naar de 4e klasse.
In 2009 promoveerde vv Lemmer via de nacompetitie naar de derde klasse waar het in 2015 overtuigend kampioen werd.
De Bentex Boys zijn nu weer teruggekeerd in de tweede klasse en hebben de ambitie om weer een stabiele tweede klasser te worden.

Naast de zondagclub vv Lemmer is er ook een zaterdagclub actief in Lemmer. Op sportpark De Rien speelt de tweedeklasser CVVO Lemmer.
Het voormalige vissersstadje Lemmer lag ooit aan de zuiderzee en heeft tegenwoordig ongeveer 10.000 inwoners.
De Lemmer ligt in de gemeente De Friese Meren voorheen Het Lemsterland en is in de zomermaanden een toeristische attractie met zijn historische binnenstad en oude havens.

De wedstrijd vv Lemmer - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Lemstervaart te Lemmer.
Wij wensen de Blauwen veel succes toe en zijn benieuwd of sc Emmeloord kan afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
Het wedstrijdverslag volgt zondagavond.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:

vv Lemmer - sc Emmeloord tussen de nummers 8 en 4.
Een zware lastige wedstrijd voor sc Emmeloord waarbij het eindelijk kan afrekenen met het uitsyndroom. In 2011 ging de laatste uitwedstrijd bij vv Lemmer met 5 - 2 verloren.
De Blauwen zitten in de winningmood na de grote overwinningen op Frisia en vv Protos en zullen vol gas gaan geven. Een 2.

FC Wolvega  -  VKW Westerbork tussen de nummers 3 en 10.
Na de 2 - 1 winst op GAVC heeft FC Wolvega nog steeds aansluiting met de top en een overwinning op VKW is hard nodig om mee te blijven doen. De gasten uit Westerbork verloren hun laatste wedstrijd met 3 - 0 bij MKV en zijn van slag. De degradant uit de eerste klasse stelt teleur en staat op een 10e plek. De paars witten liggen op koers. Een 1.

LAC Frisia Leeuwarden  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 2 en 1.
De absolute topper tussen de beide koplopers van de tweede klasse K.
Hoe heeft LAC Frisia de grote 6 - 1 nederlaag bij sc Emmeloord verwerkt? Kunnen de Frisianen zich zondag opnieuw opladen?
De trotse koploper LSC 1890 uit Sneek won zijn laatste twee wedstrijden met 4 - 0 en 3 - 0 van vv Beilen en ONB Drachten.
Vorig seizoen wonnen de Sneekers met 0 - 2 in Leeuwarden en dit is nu ook mogelijk want Frisia heeft een tikje gehad. Een 2.

vv Beilen  -  GAVC Grou tussen de nummers 5 en 9.
De thuisploeg maakt een wisselvallige indruk want na de 3 - 1 winst op sc Emmeloord gingen de gouden klompen met 4 - 0 onderuit in Sneek.
De gasten uit Grou sprokkelen de puntjes bij elkaar, maar heeft het moeilijk. In Beilen zullen de gouden klompen weer glinsteren. Een 1.

DTD Jelsum  -  ONB Drachten tussen de nummers 6 en 12.
De thuisploeg doet het goed in de tweede klasse en nestelt zich richting de subtop. Het hield een paar weken geleden koploper LSC 1890 op een 3 - 3 gelijkspel en won met 0 - 2 in Steenwijk.
De gasten uit Drachten hebben het moeilijk en bungelen onderin. Een 1.

vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 11 en 14.
De rood witten gingen vorige week verrassend thuis met 2 - 3 onderuit tegen vv Steenwijk. De wervelstorm is gaan liggen in Ruinerwold.
De gasten uit Noordwolde verloren hun laatste twee wedstrijden met 0 - 3 en 0 - 5 van GAVC en ONB en staan nu troosteloos onderaan.
De ideale wedstrijd voor vv Ruinerwold om zich te herstellen. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Steenwijk tussen de nummers 7 en 13.
Na de 3 - 0 winst op VKW staat MKV keurig in de middenmoot.
Het krijgt zondag de mannen van trainer Jan Boxum op bezoek.
Door een verrassende 2 - 3 winst op vv Ruinerwold heeft vv Steenwijk de rode lantaarn overgedragen. Gaan de rood witten nu doorstomen?
Heeft trainer Jan Boxum het lek boven water bij vv Steenwijk en gaan de rood witten nu weer klimmen. Ik voorspel een verrassing! Een 2.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.