Verslag sc Emmeloord - FC Wolvega

sc Emmeloord  -  FC Wolvega   1  -  0  (  0  -  0  )

Op een mistig en sfeervolle sportpark De Ervenbos heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan door met 1 - 0 van koploper FC Wolvega te winnen.
De Emmeloorders moesten diep gaan en veel strijd leveren om deze belangrijke overwinning veilig te stellen.
Door deze 1 - 0 nederlaag is de periodetitel aan FC Wolvega voorbij gegaan en kan sc Emmeloord weer naar boven kijken.
In een rommelige beginfase waren de Emmeloorders dichtbij een treffer, maar op aangeven van Gokhan Pala belandde de inzet van Gerke Schaap op het dak van het doel.
Kort hierop stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe steekbal Bastian Tabak op avontuur, maar de doelman FC Wolvega reageerde attent door deze pass te onderscheppen.
In de 5e minuut was er een communicatieprobleem in de verdediging van FC Wolvega tussen Boy Vledder en doelman Gerwin de Groot, maar het liep allemaal met een sisser af.
De Emmeloorders probeerden met goed doorjagen en kort compact spel de opbouw bij FC Wolvega te ontregelen.
Vanaf het middenveld probeerden Gokhan Pala & Guido Vissers de aansluiting met de voorste linies te vinden, maar de eindpassing was erg onzuiver en werd telkens eenvoudig onderschept.

Gaandeweg nam FC Wolvega het initiatief over en deelden de paarse wolven de eerste plaagstootjes uit.
In de 10e minuut moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie komen om een hard schot van Chanthol Keo onschadelijk te maken.
Even later glipte Chanthol Keo op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging waarbij hij in een pittig duel onderuit ging tegen Gerke Schaap, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
In deze fase kon sc Emmeloord niet in zijn eigen spel komen en moest men het initiatief en balbezit aan FC Wolvega overlaten.
De paarse wolven hadden weliswaar het meeste balbezit en lieten verzorgd voetbal zien, maar konden niet echt gevaarlijk worden.
In de 22e minuut ontsnapte Maarten Dekkers aan zijn directe bewakers om vervolgens een enorme kanonskogel op het doel van FC Wolvega af te vuren. Met een geweldige reflex moest doelman Gerwin de Groot tot het uiterste gaan om deze verwoestende uithaal onschadelijk te maken.
Uit de directe tegenstoot kwam sc Emmeloord goed weg toen Leon Pereboom vogelvrij voor doelman Stefan vd Werff opdook, maar met uitstekend voetenwerk bracht Stefan vd Werff redding.
De gehele eerste helft probeerde FC Wolvega het spel te maken en de openingen te vinden, maar er was geen doorkomen aan.
Onder aanvoering van Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers en good old Ronald Kleiker hield het ijzeren gordijn stand.
In de snelle omschakeling waren de beste kansen voor sc Emmeloord, maar Sander Heimens en Maarten Dekkers hadden het vizier niet op scherp staan. Na een mooie actie tussen Bastian Tabak en Sander Heimens hing het openingsdoelpunt in de lucht, maar de inzet van Sander Heimens was veel te zacht.
Vanuit de halve draai had Maarten Dekkers iets moois in zijn gedachten, maar diens inzet ging naast.
Vlak voor rust kwamen de paarse wolven weer opzetten en dook Robbin Wagenaar in alle vrijheid op voor het Emmeloordse doel waar Stefan vd Werff wederom een puike partij stond te keepen.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten op het mistige sportpark Ervenbos.

De paarse wolven kwamen ontketend en furieus uit de kleedkamer op zoek naar het openingsdoelpunt.
Er volgde een omsingeling van het Emmeloordse strafschopgebied waarbij pogingen van Robbin Wagenaar, Emiel de Vries & Aziz Mustedanagic ternauwernood werden geblokt.
In de 48e minuut zeilde een hard schot van Aziz Mustedanagic rakelings naast het doel.
Met een razendsnelle balcirculatie probeerde FC Wolvega een snelle treffer te forceren, maar met veel passie en strijd hielden de Emmeloorders goed stand.
Trainer Dick Schuurman bracht met Abdul Boundati voor Sander Heimens nieuwe creatieve impulsen in de ploeg en dit werd onmiddelijk in de 55e minuut goed uitbetaald.
De allereerste balcontact van Abdul Boundati was meteen goud waard toen hij met de perfecte steekbal Gerke Schaap wist te bereiken.
Op volle snelheid stormde Gerke Schaap op het Frieze doel af om vervolgens met een fraaie boogbal doelman Gerwin de Groot te passeren voor de verrassende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Het hek was nu van de dam want nu moesten de paarse wolven komen.
Er ontstond een boeiend tactisch schaakspel waarbij FC Wolvega tot aan het strafschopgebied het spel mocht maken.
De gasten creeerden een enorm veldoverwicht en omsingelden het Emmeloordse strafschopgebied waar Wouter vd Velde, Ronald Kleiker & Harm van Wieren de linies gesloten hielden.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Leon Pereboom & Robbin Wagenaar van het scoren te houden, maar de Emmeloorders hielden stand.
In een levendige en superspannende slotfase voerde FC Wolvega het tempo op en nam het grote risico's om iets te forceren.
Bij balverlies kwam sc Emmeloord er dan gevaarlijk snel uit waardoor deze wedstrijd in een hoog tempo op en neer golfde.
Een slalom van Bastian Tabak werd ternauwernood onderschept en een verraderlijk schot van Gokhan Pala werd gepareerd.
In de 80e minuut leek Bastian Tabak deze wedstrijd te gaan beslissen toen een voorzet van Gerke Schaap bij de tweede paal terecht kwam.
Met veel moeite wist Wolvega doelman Gerwin de Groot diens inzet te stoppen waarna ook de rebound niets opleverde.
Een vrije trap van Abdul Boundati werd even later ternauwernood tot corner verwerkt en een kopbal van Ronald Kleiker ging over.
In de laatste minuten volgde er een ontketend slotoffensief van FC Wolvega en werd het nog even billenknijpen voor sc Emmeloord.
Een doelpunt van FC Wolvega werd terecht wegens buitenspel afgekeurd waarna er hachelijke momenten waren te zien.
Tot tweemaal aan toe stond doelman Stefan vd Werff op de goede plek om Robbin Wagenaar & Aziz Mustedanagic van het scoren te houden.
De markante goed fluitende scheidsrechter Dhr B. Miggels liet met een brede glimlach nog even doorspelen terwijl de mist steeds heviger werd.
Wij konden vanaf de tribune het scorebord bijna niet meer zien en de schrik zat er even goed in toen een schot van Leon Pereboom in het zijnet belandde. Uiteindelijk klonk daar het verlossende eindsignaal en vierde een opgelucht sc Emmeloord deze zwaarbevochten 1 - 0 overwinning op FC Wolvega.
Het gehele team werkte hard voor elkaar en verdiend een compliment.
De strijd om de periodetitel is nog steeds niet beslist omdat LSC Sneek nog een wedstrijd tegen ONB moet inhalen.
De Sneekers staan op 1 punt achterstand op LAC Frisia.
The man of the match: Gerke Schaap.

Dinsdagavond speelt sc Emmeloord om 20:00 uur een oefenwedstrijd uit bij tweedeklasser Lelystad'67 op sportpark Langezand.
Volgende week gaan de Blauwe Tornado's op bezoek bij vv Beilen.
Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.