Verslag vv Beilen - sc Emmeloord

vv Beilen  -  sc Emmeloord   3  -  1   (  3  -  0  )

Een machteloos en inspiratieloos sc Emmeloord heeft in Drenthe met 3 - 1 verloren van vv Beilen.
Het lijkt wel of sc Emmeloord na drie uitnederlagen op rij onder een uitsyndroom gebukt gaat. Heeft het te maken met het fysieke spel van de tegenstander of met het loodzware natuurgras waar de Emmeloorders zich geen raad mee weten?
De beginfase zag er nog veelbelovend uit waarbij Bastian Tabak in de 5e minuut werd gestuit door Beilen doelman Remco Vos.
In deze felle en scherpe beginfase probeerde sc Emmeloord met veel druk naar voren toe het initiatief naar zich toe trekken.
Door het fanatieke doorjagen werd de opbouw van vv Beilen in een vroeg stadium ontregeld en leken de Emmeloorders deze wedstrijd naar zich toe te trekken.
Er was een vreemde ingooi van Gerke Schaap vanachter de afrastering te zien, maar de scheidsrechter reageerde tolerant en zag het voorval door de vingers.
Plotseling kantelde de wedstrijd en werd met name de slag op het middenveld verloren. De Emmeloorders zakten nu ver terug en riepen hiermee het onheil over zich af.

Door een slordige verdedigingsfout kwam de bal voor de voeten van de grillige Haryan Velthuis waarna diens inzet ternauwernood werd geblokt en tot corner werd verwerkt.
Deze indraaiende corner werd bij de eerste paal door Gokhan Pala weggewerkt, maar de verdediging kreeg de bal niet goed weg waarna deze opnieuw voor het doel werd gebracht.
In de 10e minuut had Emmeloord doelman Stefan vd Werff een schitterende redding in huis op een harde kopbal van Bertus Wolters.
Er brak nu een mindere fase aan waarbij vooral het middenveld de controle volledig kwijtraakte.
De thuisploeg schakelde een tandje bij en nam het initiatief met opportunistisch vechtvoetbal over.
Bij sc Emmeloord was er geen goede aansluiting met het middenveld en oogde het voetbal rommelig, slordig en onzuiver.
Door de slechte passing grossierden de Emmeloorders in veelvuldig balverlies, maar toch zouden de blauwen een grote kans krijgen om op voorsprong te komen.
In de 24e minuut lieten Guido Vissers en Maarten Dekkers een perfecte aanval zien en was Bastian Tabak met zijn slimme overstapje de bliksemafleider.
De voorzet van Maarten Dekkers werd door de jarige Gerke Schaap op zijn slof genomen, maar met een snelle reflex bracht de doelman van Beilen redding.
Heel even leken de Emmeloorders zich te herstellen en ging een kopbal van Harm van Wieren over, maar uit de directe tegenstoot sloegen de gouden klompen genadeloos toe.

In de 28e minuut kreeg vv Beilen een corner te nemen waarbij doelman Stefan vd Werff met een prima redding een kopbal van Koen Hollemans onschadelijk wist te maken. De verdediging kreeg de bal niet goed weg waarna Bertus Wolters in de rebound vanuit de kluts toesloeg voor de 1 - 0 voorsprong voor vv Beilen.
Bij sc Emmeloord hadden de backs Marcel Westerhof en Maarten Ebbers een moeilijke middag om de snelle flankspelers Koen Hollemans, Reint Karsten en Bertus Wolters in toom te houden.
Een scherpe voorzet van Bertus Wolters spleet de Emmeloord verdediging uiteen, maar werd gemist door de inkomende Haryan Velthuis. Doelman Stefan vd Werff moest alles uit de kast halen om pogingen van Rob ten Wolde & Koen Hollemans te pareren.
De Emmeloorders probeerden via Gerke Schaap, Maarten Dekkers en Guido Vissers plaagstootjes uit te delen en een kopbal van Bastian Tabak ging naast het doel, maar de thuisploeg hield het overwicht.
In de 38e minuut kreeg vv Beilen een vrije trap te nemen die eenvoudig werd geblokt waarna Reint Karsten attent reageerde door met een steekbal binnendoor Bertus Wolters te bedienen voor de 2 - 0.
Emmeloord doelman Stefan vd Werff had geen schijn van kans op deze schuiver van Bertus Wolters.
In de 42e minuut lieten Patrick Doldersum & Koen Hollemans een snelle aanval over de rechterflank zien waarna de bal voor de voeten kwam van Rob ten Wolde voor de 3 - 0 voor vv Beilen. Het schot van Rob ten Wolde verdween via de vuisten van Stefan vd Werff in het Emmeloordse doel. Er waren hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel te zien waarbij de verdediging alle zeilen moesten bijzetten.
Op slag van rust toonde sc Emmeloord weer teken van leven, maar een schot van Maarten Dekkers werd door de doelman van Beilen uit de korte hoek geranseld.
Met een 3 - 0 voorsprong voor vv Beilen gingen we rusten.

De gehele tweede helft probeerde sc Emmeloord uit alle macht terug te komen, maar het team oogde aangeslagen en machteloos.
Trainer Dick Schuurman bracht met Ronald Kleiker en Bilal Kebdani voor Marcel Westerhof en Bastian Tabak twee frisse wissels om het tij te keren. De blauwe supporters reageerden teleurgesteld toen de grillige Bastian Tabak werd gewisseld, maar met name Ronald Kleiker kende een sterke invalbeurt en probeerde het team op sleeptouw te nemen.
De Emmeloorders hadden nu het meeste balbezit en creeerden een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te kunnen worden.
Met lange diepe ballen werd het middenveld volledig overgeslagen om de diepe spitsen Maarten Dekkers en Gerke Schaap te kunnen bereiken.
Bij vlagen konden Gerke Schaap en Maarten Dekkers hun directe bewakers van zich afschudden, maar de eindpassing liet te wensen over.
Iedereen keek naar de bank in de hoop dat de blonde pijl Rik Beekman zou worden ingebracht, maar helaas zou dit niet gebeuren.

In de snelle omschakeling kreeg vv Beilen nog twee goede mogelijkheden, maar doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Rob ten Wolde & Bertus Wolters van het scoren te houden.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Remco Jonkman voor de leeggespeelde Abdul Boundati in de ploeg, maar ondanks de gretige invalbeurt van Remco Jonkman wilde het niet meer lukken met sc Emmeloord.
In de 90e minuut kreeg sc Emmeloord op randje strafschopgebied nog een vrije trap te nemen en het was de jarige job Gerke Schaap die deze bal snoeihard strak in de hoek schoot voor de 3 - 1 eindstand.
De gouden klompen winnen deze wedstrijd dikverdiend met 3 - 1 en voor sc Emmeloord is het nu uithuilen en opnieuw beginnen.
Er is bij sc Emmeloord geen man of the match, maar de gouden klomp zal vanmiddag aan Beilen aanvaller Bertus Wolters worden uitgereikt.
Ik wil vv Beilen langs deze weg bedanken voor de gastvrijheid en we zien elkaar na de winterstop in Emmeloord weer.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de koploper Frisia 1883 uit Leeuwarden.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.
Hieronder volgen de opstellingen en de overige uitslagen van de tweede klasse K.