Sce F1 - vhk F1 - 8-1

Vandaag tegen vhk Sint jansklooster.

Onze doelpunten machines vandaag waren onze Hugo Lanters met 4 doelpunten en jazzley heeft er 3 gemaakt.
Nick maakte de nummer 8.
8-1 goede uitslag.

Ik kan over de wedstrijd van vandaag een heel zinnig ding zeggen.
Ondanks dat we met 8-1 gewonnen hebben en het best wel makkelijk ging is het hele team in zijn positie blijven voetballen. De grootste fout vaak is dat als het makkelijker gaat dat het hele team op zoek gaat naar eigen succes. Ik wil ook scoren en ineens bestaat een team uit 6 spitsen. We bleven de hele wedstrijd keurig spelen en geen speler kwam dat hij ook naar voren wilde en ook wilde scoren. Dat is het grootste compliment en ook de hele reden voor deze goede uitslag. Later zei de (op zijn eigen spelers vloekende) coach, jullie bleven maar voetballen en daardoor kwamen wij niet aan voetballrn toe. Sverre en Timo deden het goed en vooral Sverre met zijn snelheid en loopvermogen. Die jongen doet me erg aan de gebroeders van de kerkhof van PSV denken. Net zo'n stofzuiger is dat. Alles heeft hij en dan gaat hij ook nog op zijn gemak met de bal naar voren. Klasse. Zo ook Stean. Met een rode kokosmakroon rent hij aan een stuk door. Zweet loopt van dat rode koppie af en hij blijft maar gaan. En omdat hij ook zijn voet niet terug trekt en er hard inkleunt hou je regelmatig je hart vast. Waar wij veel op winnen is dat we een hogere handelingssnelheid hebben.
Ze zijn steeds net wat sneller dan hun tegenstanders.
Ik heb prachtige doelpunten gezien. Jazzley alleen op de keeper af en dan verwacht je dat hij gaat schieten en dan zie je hem de bal breed leggen op Hugo en dat maakt je zo blij. Hugo ook. Die geeft jazzley twee keer de bal zo heerlijk aan en dan is scoren niet zo moeilijk. Klasse mannen. Stean ook. Steekt de bal soms zo gaaf diep en dan is het voor jazzley en Hugo met hun snelheid en techniek niet te moeilijk om te scoren. Die juiste pass is zo belangrijk.
Moessa was vandaag sterk en ook Nick, die trouwens een prachtig doelpunt maakte, was lekker brutaal aanwezig. En om nou te zeggen dat het makkelijk was?? Nee juist niet. Vhk was erg fysiek. Ze schopten en trokken aan shirts en het was soms grof.
Dan zie je ook hoe snel kinderen daar in mee gaan. Jazzley passeert een mannetje, krijgt een trap en ze houden hem aan zijn shirt vast en er word niet voor gefloten. En ik wist dat het ging gebeuren. Dan zie ik zijn gezicht en denk dan. O nee. Maar het werd o ja. En hij trapt dat mannetje zo neer.
Gelukkig is dat minder aan het worden. Maar de scheidsrechter hoort daar wat meer op te letten. Eerder fluiten voorkomt wraak acties.
De enige die vandaag geen drol heeft gedaan was Juul.
Maar zelfs deed hij goed. Aan het tegen doelpunten kon hij beslist niets doen. Dat was een klein weg trekkertje van de verdediging en verder doet Juul alles sterk en overtuigend.
Dat is een gouden greep geweest om hem te laten keepen. Klasse hoe hij uitschiet. Heerlijk.
Van verdedigen naar aanvallen is een uittrap van Juul en de tegenpartij heeft altijd moeite met die snelle omschakeling.
We staan nu in doelsaldo boven Tonego en als we daar straks gelijk tegen zouden spelen blijven we nog voor op hun.
Mannen goed gespeeld.
We zijn trots op jullie.