De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Protos

De voorbeschouwing sc Emmeloord  -  vv Protos

In de tweede knockout bekerronde komt sc Emmeloord op De Ervenbos in actie tegen de derdeklasser vv Protos.
Wij heten onze gasten uit het dorpje Steenwijksmoer van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
Het Drentse dorpje Steenwijksmoer ligt vlakbij Coevorden en heeft ongeveer 600 inwoners.
Beide teams zijn volslagen onbekenden voor elkaar en zullen zondagmiddag voor het eerst de degens tegen elkaar gaan kruizen.

Vorige week boekte sv Emmeloord een indrukwekkende 6 - 1 overwinning op koploper LAC Frisia terwijl vv Protos in Zuidwolde met 4 - 2 onderuit ging bij vv Zuidwolde.
In de competitie staat sc Emmeloord op een verdienstelijke 4e plek in de tweede klasse K terwijl vv Protos met slechts zeven punten uit tien wedstrijden op een teleurstellende 12e plek staat in de derde klasse D.
De Drentse formatie won tot nu toe slechts twee wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor zeven wedstrijden met een doelsaldo van 15 voor en 28 tegen.

De Emmeloorders behaalden deze tweede knockout ronde door in de poulefase FFS Stobbegat, RKO Rutten & vv Ruinen met 5 - 0, 3 - 0 en 3 - 1 aan de kant te zetten.
In de eerste knockout ronde wonnen de Emmeloorders met 3 - 1 van Oranje Zwart uit Wanneperveen.
Tegenstander vv Protos won in de poulefase met 6 - 0 en 6 - 2 van vv Uffelte en VIOS Oosterhesselen waarna het tegen vv IJhorst op 0 - 0 bleef steken.
In de eerste knockout ronde wonnen de Drenten met een ruime 6 - 2  van H.O.C uit het Drentse Odoorn.

De gemiddelde leeftijd van de selectie van vv Protos is ongeveer 25 jaar oud. De bepalende spelers bij vv Protos zijn Rik Meyerink, Bram Mittendorff, Stef Smits & de broertjes Roy, Robin & Michel Soppe.
Vorig seizoen was Robin Soppe goed voor 16 doelpunten voor vv Protos.
De aanvaller Stef Smits scoorde tot dusver alleen in het bekertoernooi al zeven doelpunten voor vv Protos.
Hoofdtrainer Cor Lubach is aan zijn vierde seizoen bezig bij vv Protos en was in hiervoor in Drenthe actief bij de clubs NKVV, vv Titan & sc Erica'86.

De voetbalvereniging Protos werd op 11 september 1951 uit een fusie met SVC ( Steenwijksmoer Vossenbelt Combinatie ) in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
De voorgangers van Protos en SVC waren de clubs S.D.O. ( Samenspel Doet Overwinnen ) en I.D.O  ( In de Opgang ).
De Blauw Witten spelen hun thuiswedstrijden naast het knusse dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer.
Het is een kleine dorpsclub met ongeveer 150 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams en 10 jeugdteams die bij NKVV zijn ondergebracht.
De jeugdafdeling van vv Protos heeft een intensieve samenwerking met de 4e klasser NKVV uit De Nieuwe Krim.

Tot aan 2010 schommelde vv Protos tussen de 4e en 5e klasse.
In 2010 werden de Blauw Witten kampioen in de 4e klasse waarna in 2012 via de nacompetitie ook de 3e klasse werd bereikt.
Helaas volgde er meteen weer degradatie, maar in 2014 werd vv Protos wederom kampioen in de 4e klasse en volgde er een herkansing in de 3e klasse D.
Vorig seizoen eindigde vv Protos op een 8e plek in de derde klasse D met 35 punten uit 26 wedstrijden.
De Blauw Witten wonnen 11 wedstrijden, speelden 2 keer gelijk er gingen 13 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 51 voor en 64 tegen.

Het Drentse dorpje Steenwijksmoer heeft 600 inwoners en behoort tot de gemeente Coevorden. De ganzenstad Coevorden heeft 35000 inwoners en er zijn maar liefst 12 amateurclubs actief in de gemeente Coevorden waarbij Germanicus en Raptim de bekendste clubs zijn.

De bekerwedstrijd sc Emmeloord - vv Protos begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Helaas is deze verslaggever een weekendje weg en volgt er zondag geen wedstrijdverslag, maar op zondag 29 november zijn wij er weer bij.
Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.