De voorbeschouwing sc Emmeloord - MKV'29

Er staan voor de winterstop nog twee thuiswedstrijden op het programma voor sc Emmeloord. Deze zondag komt de nummer zeven MKV'29 uit Leeuwarden op bezoek in Emmeloord.Wij heten onze gasten uit Leeuwarden ( bestuur, spelers & supporters ) van MKV'29 van harte welkom op sportpark De Ervenbos.

De Emmeloorders staan met 20 punten uit 11 wedstrijden op een vierde plek in de tweede klasse K en doen goed mee in de subtop.
Er werden 6 wedstrijden gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en er gingen 3 uitwedstrijden verloren.
Afgelopen zondag won sc Emmeloord met 0 - 1 de lastige uitwedstrijd bij vv Lemmer dankzij een schitterende vrije trap van Abdul Boundati.
Trainer Dick Schuurman heeft de beschikking over een leergierige en gretige selectie die dit seizoen een enorme ontwikkeling doormaken.
Afgelopen zondag ontbraken er een aantal basisspelers bij sc Emmeloord, maar het lijkt erop dat Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gerke Schaap & Sander Heimens zondag weer kunnen aansluiten.
De verdediger Denny vd Zee is op de weg terug, maar zal pas na de winterstop weer kunnen aansluiten.
De blauwen zijn thuis op de Ervenbos nog steeds ongeslagen waar de beide kampioenskandidaten FC Wolvega en LAC Frisia op een nederlaag werden getracteerd.
Volgende week komt de nieuwe koploper LSC 1890 op bezoek, maar deze zondag krijgt sc Emmeloord te maken met het lastige, fysiek sterke en stugge MKV'29.

Vorig seizoen wisten de Emmeloorders de thuiswedstrijd met een ruime 7 - 1 te winnen van MKV'29.
De gasten uit Leeuwarden waren vorig seizoen goed aan de competitie begonnen en waren in de eerste helft niet de mindere ploeg.
In een gelijkopgaande eerste helft scoorde Gerke Schaap het openingsdoelpunt maar kreeg ook MKV enkele grote kansen.
In een wervelende tweede helft was sc Emmeloord oppermachtig en wist het verder afstand te nemen.
De doelpuntenmakers na rust waren 2 keer Gerke Schaap uit een strafschop en verder deden twee keer Bastian Tabak, Abdul Boundati en Harm van Wieren een duit in het zakje.
Voor MKV scoorde Leander Heeger tegen.
In Leeuwarden eindigde het laatste competitieduel in een 0 - 0 gelijkspel.

De Friezen staan nu met 13 punten uit 10 wedstrijden op een 8e plek in de tweede klasse. De rood witten wisten tot nu toe 3 wedstrijden te winnen, speelden 4 keer gelijk er gingen 3 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 15 voor en 16 tegen.
Afgelopen zondag speelde MKV'29 in een spannende wedstrijd met 2 - 2 gelijk tegen laagvlieger vv Steenwijk.
De Friezen eindigden deze wedstrijd na twee rode kaarten met negen spelers, maar wisten ondanks het ondertal toch nog knap van een achterstand terug te komen tot een 2 - 2 gelijkspel.

De rooms katholieke voetbalclub Met Kracht Vooruit werd op 29 April 1929 in de clubkleuren Rood/Wit te Leeuwarden opgericht.
Het speelt sinds 1987 zijn thuiswedstrijden op sportpark Nylan aan de Middelzeelaan te Leeuwarden waar ook de clubs Leeuwarder Zwaluwen en LVV Friesland hun thuisbasis hebben.
De club heeft ongeveer 500 leden verdeeld over 5 seniorenteams en 20 jeugdteams. MKV speelde jarenlang op 4e klasse niveau.
In 2006 werd MKV kampioen van de 4e klasse, maar zou het jaar daarop weer degraderen.
Na twee kampioenschappen in 2012 en 2014 promoveerde MKV'29 naar de tweede klasse K waar het vorig seizoen op een 9e plek eindigde.

Hoofdtrainer bij MKV'29 is Duco Mulder die voorheen actief was bij Waterpoortse Boys in Sneek en vv Nicator in Leeuwarden.
Deze trainer is aan zijn tweede seizoen bezig, maar gaat de club aan het eind van dit seizoen verlaten.
Vorig seizoen was de grillige spits Amin Ait Bihi de topscorer bij MKV.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van MKV'29 is 25 jaar oud waarbij Pieter Herder, Said Lucky Loukili, Lorenzo da Silva, Rene Kalsbeek, Mourad Azazar en Koen Manson de meeste ervaren spelers zijn.
De jongste spelers Sander Douma en Yassine Yettefti zijn 21 jaar oud.

De wedstrijd sc Emmeloord - MKV'29 begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.
Voorafgaand speelt om 10:30 uur het tweede elftal een thuiswedstrijd tegen SVV'04 uit Schoonebeek. Het verslag volgt zondagavond!
Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 4 en 7.
Vorig seizoen werd het een ruime 7 - 1 overwinning voor sc Emmeloord.
Er zitten zeven punten verschil tussen beide teams en de Emmeloorders zijn thuis op de Ervenbos nog steeds ongeslagen. Een 1.

LSC 1890 Sneek  -  vv Lemmer tussen de nummers 1 en 8.
De Sneekers staan maar liefst 14 punten voor op vv Lemmer en liggen goed op koers. Afgelopen zondag eindigde de topper tussen LAC Frisia en LSC Sneek onbeslist in een 2 - 2 gelijkspel.
De gasten uit Lemmer begonnen goed aan de competitie, maar zijn de laatste weken helemaal van slag.
Tegen sc Emmeloord hadden de groen zwarten weinig geluk en ook in Sneek gaan de Lemsters een moeilijke middag tegemoet. Een 1.

GAVC Grou  -  LAC Frisia Leeuwarden  tussen de numemrs 9 en 3.
Vorig seizoen won GAVC verrassend de laatste competitiewedstrijd met 2 - 0 van Frisia. Er zitten 11 punten verschil tussen beide teams, maar trasditiegetrouw heeft Frisia het altijd moeilijk in Grou. Een 3.

VKW Westerbork  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 11 en 10.
De thuisploeg staat slechts op 1 puntje achter op Ruinerwold, maar heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld.
De degradant uit de eerste klasse stelt teleur, maar zal toch ooit weer punten gaan pakken. De promovendus vv Ruinerwold draait nu een moeizaam seizoen en staat voor de uitdaging om deze tweede klasse te overleven. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

sv Olyphia Noordwolde  -  DTD Jelsum tussen de nummers 14 en 6.
De thuisploeg zit in de hoek waar de klappen vallen, maar speelde desondanks heel knap met 0 - 0 gelijk bij vv Ruinerwold.
De gasten uit Jelsum draaien lekker mee in de subtop en wonnen hun laatste wedstrijd met 3 - 1 van ONB Drachten. Het is sv Olyphia van harte gegund om uit deze dal te komen, maar ik vrees dat DTD de punten mee gaat nemen naar Noord Friesland. Een 2.

ONB Drachten  -  FC Wolvega tussen de nummers 12 en 2.
Vorig seizoen werd het een nipte 0 - 1 overwinning voor de paars witten in Drachten nadat FC Wolvega eerder de thuiswedstrijd verrassend met 0 - 2 had verloren. De Drachtsters draaien nu een moeizaam en loodzwaar seizoen en proberen te overleven.
De nummer twee won zijn laatste wedstrijd met 4 - 2 van VKW en blijft een gevaarlijke outsider voor de titel.
De verwachting is dat FC Wolvega deze wedstrijd gaat winnen. Een 2.

vv Steenwijk  -  vv Beilen tussen de nummers 13 en 5.
Op papier lijken de gele klompen uit Beilen deze wedstrijd  te gaan winnen, maar dit is slechts theorie.
Vooraf had niemand gedacht dat vv Steenwijk nog punten zou gaan pakken, maar uit de laatste wedstrijden klimmen de rood witten weer langzaam omhoog. Trainer Jan Boxum doet er alles aan om het beste uit dit team naar boven te halen.
De gasten uit Beilen wonnen thuis met 3 - 2 van GAVC en doen goed mee in de subtop, maar zullen aan de bak moeten in Steenwijk. Een 3.

Ik wens iedereen een spannende voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.