Verslag sc Emmeloord - MKV'29

sc Emmeloord  -  MKV'29 Leeuwarden   5  -  1  (  2  -  0  )

Een uiterst effectief en efficient sc Emmeloord boekt zonder groots te spelen een geflatteerde 5 - 1 overwinning op het technische MKV'29.
Door deze ruime 5 - 1 overwinning en de verrassende uitslagen op de andere velden is de spanning toegenomen in de top van de tweede klasse K waar de bovenste vier teams dichtbij elkaar staan.
Voorafgaand had het tweede elftal met 3 - 3 gelijkgespeeld tegen SVV 2.
Er stond een straffe sterke wind op sportpark De Ervenbos waardoor de bal telkens een extra lading meekreeg.
Trainer Dick Schuurman kon vandaag weer over de verdedigers Maarten Ebbers, Guido Vissers en Harm van Wieren beschikken met het boegbeeld Wouter vd Velde centraal in de as.
Op het middenveld kreeg breekijzer Ronald Kleiker de opdracht om de gaatjes te dichten en de organisatie bij de tegenstander te ontregelen waardoor het technisch vernuft met architect Gokhan Pala en balgoochelaar Abdul Boundati voor de juiste openingen konden zorgen.
In de voorhoede moesten Maarten Dekkers, Bastian Tabak en Hans Langendijk voor de doelpunten gaan zorgen.

In de beginfase probeerde MKV'29 met een snelle balcirculatie een vroege voorsprong te forceren, maar het offensief leverde geen grote kansen op.
Met name de behendige MKV aanvallers Mourad Azarzar en Yassine Yettefti doken gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar verder dan twee corners kwamen de Friezen niet.
Een schot van Piet Herder ging recht op Emmeloord doelman Stefan vd Werff af  en een poging van Hamza Abdelkarim zeilde naast het doel.
In de 10e minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin zien, maar het schot van Maarten Dekkers ging over het doel.
Een steekballetje van Gokhan Pala op de grillige Bastian Tabak werd ternauwernood onderschept en een voorzet van Abdul Boundati bereikte net niet de inkomende Maarten Dekkers.
In de 15e minuut stond de architect Gokhan Pala aan de basis van het openingsdoelpunt van Harm van Wieren.
Het steekballetje dwars door het centrum werd door Harm van Wieren met zijn linkervoetje over de Frieze doelman heen gelepeld voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In deze fase trokken de Blauwen het initiatief naar zich toe en werden de Friezen teruggedrongen.
Na een korte corner stond balgoochelaar Abdul Boundati aan de basis van de 2 - 0 van supersub Hans Langendijk.
In de 20e minuut zag Abdul Boundati vanaf de achterlijn Hans Langendijk positie innemen bij de eerste paal.
Met een rake diagonale kopbal scoorde Hans Langendijk op fantastische wijze de 2 - 0 voor sc Emmeloord.

Iedereen die dacht dat de wedstrijd nu was gelopen kwam bedrogen uit want MKV'29 toonde zijn spierballen en probeerde met technisch verzorgd voetbal terug te komen.
Tot tweemaal aan toe dook de gevaarlijke aanvaller Yassine Yettefti gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel.
Zijn eerste poging ging in de korte hoek rakelings naast en de tweede poging in de korte hoek werd met uitstekend voetenwerk door Stefan vd Werff onschadelijk gemaakt.
Ondanks de 2 - 0 achterstand bleven de Friezen naar hartelust combineren, maar het stond verdedigend goed bij sc Emmeloord waar het centrale duo Wouter vd Velde en Harm van Wieren de linies gesloten hielden.
In de 35e minuut was het even alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging toen een vrije trap van Hamza Abdelkarim op het hoofd van de vrijstaande Arnold Herder terecht kwam, maar diens kopbal ging naast het doel.
Hoogtepunt in deze fase waren de kapotte voetbalschoenen van de terrier Maarten Ebbers  waarna de Emmeloorders weer kwamen opzetten.
Vlak voor rust doken Maarten Dekkers en Bastian Tabak gevaarlijk op voor het Frieze doel, maar de eindpassing liet te wensen over.
In de 44e minuut had balgoochelaar Abdul Boundati weer een bevlieging door in een flitsende beweging Hans Langendijk te lanceren die op zijn beurt Maarten Dekkers probeerde te bereiken, maar deze prachtige aanval eindigde in grote schoonheid en leverde geen treffer op.
Kort hierop was MKV'29 dichtbij een doelpunt, maar de harde kopbal van Leon vd Kooij werd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff met zijn vingertoppen over de lat getikt.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft gingen de Friezen furieus en ontketend in de achtervolging en moesten de Emmeloorders terug in de verdedigende stellingen. Met een snelle balcirculatie probeerde MKV iets te forceren en moest doelman Stefan vd Werff aan de bak om Arnold Herder, Mourad Azarzar en Yassine Yettefti van het scoren te houden.
In deze fase kreeg doelman Stefan vd Werff een hard schot van MKV aanvaller Amin Ait niet onder controle waarna de rebound door Mourad Azarzar werd naastgeschoten.
De Emmeloorders gingen door een moeilijke fase en werden op eigen helft vastgezet door een ontketend en fel MKV'29.
Pogingen van Mourad Azarzar en Amin Ait gingen over het doel en een snelle actie van Arnold Herder werd op het nippertje onderschept.
Trainer Dick Schuurman bracht nu met Bilal Kebdani voor Bastian Tabak een nieuwe aanvaller in de ploeg en probeerde met omzettingen het tij te keren.
Bij het allereerste balcontact was Bilal Kebdani bijna succesvol, maar zijn schot ging naast het doel.
In de 60e minuut bracht MKV aanvaller Amin Ait de spanning terug door met een strak diagonaal schot in de verre hoek Stefan vd Werff te passeren voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Iedereen hield nu zijn hart vast want sc Emmeloord wankelde en kraakte en leek nu onder toenemende druk van MKV te bezwijken.

Precies op het juiste moment sloegen de Emmeloorders genadeloos toe en kon iedereen opgelucht adem halen.
In de 65e minuut stonden Abdul Boundati en Hans Langendijk aan de basis van de 3 - 1 van Gokhan Pala.
Met een slepende beweging lanceerde Koning Appie onze supersub Hans Langendijk die op zijn beurt binnendoor Gokhan Pala op avontuur stuurde. De afronding van Gokhan Pala was een lust voor het oog.
Kort hierop lieten invaller Bilal Kebdani en Hans Langendijk een hoogstandje zien waarna Abdul Boundati op randje strafschopgebied mocht aanleggen.
Het vlammende schot van Abdul Boundati spatte uiteen tegen onderkant lat en had een beter lot verdiend.
De Emmeloorders waren nu de bovenliggende partij en zetten de Friezen de duimschroeven aan.
In de 80e minuut stond doelman Stefan vd Werff met een schitterende verre uittrap aan de basis van de 4 - 1 van Maarten Dekkers.
Deze uittrap zeilde over alles en iedereen heen en werd door Maarten Dekkers opgepikt en strak in de korte hoek geschoten voor de 4 - 1.
Het regende nu kansen en het slotakkoord was voor het blauwe diamant Maarten Dekkers.
Uit een indraaiende corner van Bilal Kebdani scoorde Maarten Dekkers met een rake kopbal in de verre hoek de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
Een geflatteerde overwinning voor sc Emmeloord, maar de blauwen hebben deze overwinning met veel strijd, passie, inzet en beleving afgedwongen.
De man of the match is een verguisde speler die van ver is gekomen.
Deze supersub met zijn uitschuifbare tenen scoorde vandaag met een schitterende kopbal de 2 - 0 en stond aan de basis van de 3 - 1.
Man of the match: Hans Langendijk.

Volgende week speelt sc Emmeloord zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen de nummer twee LSC 1890 uit Sneek.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Guido Vissers ( 82e Marcel Westerhof ), Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati, Maarten Dekkers, Bastian Tabak ( 55e Bilal Kebdani ) & Hans Langendijk ( 80e Rik Beekman ).
Wissels: Tim Schaafsma, Marcel Westerhof, Rik Beekman & Bilal Kebdani.
Gele kaart: Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse