Verslag sc Emmeloord - LSC 1890

sc Emmeloord  -  LSC 1890 Sneek   1  -  1  (  0  -  1  )

In de tweede klasse K heeft sc Emmeloord in een boeiende en fascinerende wedstrijd met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen kampioenskandidaat LSC 1890.
Door deze 1 - 1 gelijkspel gaan de Emmeloorders met een 4e plek de winterstop in en blijven de Blauwen ongeslagen op De Ervenbos.
Na een gelijkopgaande en aftastende beginfase creeerden de bezoekers een veldoverwicht en speelden de Emmeloorders een moeizame en loodzware eerste helft.
De kansjes waren spaarzaam en de Emmeloorders gingen door een diep dal toen Andy de Vries op slag van rust met een technisch hoogstandje LSC op een 0 - 1 voorsprong bracht.
In een ontketende en hartstochtelijke tweede helft knokten de Emmeloorders zich terug in deze wedstrijd.
Nadat Maarten Dekkers tot overmaat van ramp een strafschop mistte leek er niets meer te lukken, maar plotseling was de geest uit de fles.
Uit een vrije trap van Maarten Ebbers moest LSC doelman Bas Douma lossen waarna Harm van Wieren de rebound hard en hoog tegen de touwen schoot voor de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker.
In een bloedstollende spannende slotfase eiste Gokhan Pala met enkele oogstrelende acties de hoofdrol voor zich op.
Een aangrijpend en ontroerend voetbalverhaal over de pijnlijke enkel van smaakmaker Abdul Boundati en de verdraaide kniebanden van dribbelaar Bilal Kebdani.

Wij beginnen dit wedstrijdverslag door het tweede elftal te feliciteren met het behalen van de derde knock out bekerronde.
In een zinderende wedstrijd werd er in Sneek met 2 - 5 gewonnen van de reserve hoofdklasser LSC 1890 2. Een compliment voor de mannen van Trainer Edwin Berende en Leider Duco Pater is hier dan ook zijn plaats.

Onder toeziend oog van de draaiende camera's van Omroep Flevoland werd er voor ongeveer 150 toeschouwers afgetrapt op het sfeervolle sportpark De Ervenbos.
Aanvankelijk hielden beide teams elkaar goed in evenwicht, maar gaandeweg trok LSC 1890 het initiatief naar zich toe.
Een vrije trap van LSC speler Allard Westerdijk werd eenvoudig gepareerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
De nummer twee uit Sneek liet er geen gras over groeien en probeerde met veel druk naar voren toe een snelle treffer te forceren.
Op het middenveld bij LSC 1890 bepaalde de behendige Andy de Vries het ritme van deze beginfase.
Vanaf de flanken hadden Marco da Silva, Jari Boorsma en Allard Westerdijk enkele gevaarlijke acties in huis.
Tot aan de 15e minuut werden de Emmeloorders teruggedrongen, maar de Blauwen hielden stand en knokten zich over het dode punt heen.

In de 16e minuut wist Abdul Boundati met een vlijmscherpe dieptepass Maarten Dekkers te bereiken die op zijn beurt met een listig boogballetje de Sneeker doelman probeerde te verrassen.
Met zijn vingertoppen wist LSC doelman Bas Douma het boogballetje van Maarten Dekkers onschadelijk te maken.
In de snelle omschakeling kwamen de Friezen er via Marco da Silva gevaarlijk uit waarbij de verdedigers Harm van Wieren en Wouter vd Velde alle zeilen moesten bijzetten.
Bij een gevaarlijke doorbraak van Marco Da Silva toonde het boegbeeld Wouter vd Velde zijn klasse door deze aanvaller met een perfecte sliding af te stoppen.

Met een van pijn verwrongen gezicht probeerde Abdul Boundati zijn toverkunsten te laten zien, maar het afzetten en wegdraaien wilde niet meer lukken.
Langs de zijlijn was Bastian Tabak met zijn warming up begonnen of tot overmaat van ramp bleef aanvaller Bilal Kebdani kermend van de pijn met verdraaide kniebanden op de grond liggen.
In plaats van Abdul Boundati werd nu Bilal Kebdani gewisseld en kwam Bastian Tabak voor hem in de ploeg.
In deze fase gingen de Emmeloorders door een moeilijke en loodzware periode waarbij LSC 1890 het initiatief naar zich toe wisten te trekken.
Tot driemaal aan toe stond Emmeloord doelman Stefan vd Werff op de goede plek om Andy de Vries, Marco Da Silva en Benjamin Ydema van het scoren te houden.
Een voorzet van Ahmed Mady schoot gevaarlijk door en spatte uiteen tegen harde betonnen hoofd van Stefan vd Werff waardoor ook deze kans verloren ging voor LSC 1890.
De druk nam toe en sc Emmeloord probeerde met veel strijd en inzet overeind te blijven.
Vlak voor rust lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien maar de kopbal van Hans Langendijk ging via een verdediger naast het doel.
In de 43e minuut kwamen de bezoekers via een bevlieging van Andy de Vries op een 0 - 1 voorsprong.
Met een perfecte balaanname en verrassende schijnbewegingen werd de Emmeloordse verdediging op het verkeerde been gezet waarna Andy de Vries met een strak geplaatst schot doelman Stefan vd Werff kansloot liet voor de 0 - 1 ruststand.

Tijdens de rust stond middenvelder Abdul Boundati stilzwijgend met een diepe pijn in zijn ogen wat rek en strekoefeningen te doen.
In het teambelang wilde Koning Appie nog niet opgeven en het nog een keertje proberen.
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, maar het werd al snel duidelijk dat de Emmeloorders nu vastberaden, ontketend, fanatiek en furieus uit de kleedkamer waren gekomen.
Trainer Dick Schuurman had het team weer op scherp gezet want de Friezen werden nu teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Op het middenveld werden er door Ronald Kleiker en Gokhan Pala pittige en felle duels uitgevochten terwijl ook de backs Maarten Ebbers en Guido Vissers zich nu lieten gelden.
Het eerste kansje was bij een snelle uitbraak voor LSC aanvaller Erwin Slik, maar met wederom een perfecte sliding greep Wouter vd Velde net op tijd in.
Aan de andere kant leverde Maarten Ebbers een perfecte voorzet af op Hans Langendijk waarna diens kopbal op het dak van het doel belandde.

In de 60e minuut was daar het laatste toverkunstje van Abdul Boundati door met een messcherpe fluwelen pass Maarten Dekkers op avontuur te sturen, maar daarna ging het niet meer en kwam de blonde pijl Rik Beekman hem vervangen.
Trainer Dick Schuurman deed nu wat omzettingen door aanvaller Maarten Dekkers naar het middenveld te verplaatsen.
Plotseling ging het beter draaien bij sc Emmeloord waarbij uitblinker Gokhan Pala het gehele team nu op sleeptouw nam.
Met weergaloze oogstrelende acties veroverde Gokhan Pala het middenveld waardoor de aanvallers Rik Beekman en Bastian Tabak beter tot hun recht kwamen.
In de 65e minuut kreeg sc Emmeloord een strafschop te nemen nadat een verdediger van LSC hands had gemaakt.
Deze strafschop werd door Maarten Dekkers genomen, maar het blauwe diamant zat niet lekker in deze wedstrijd en zag zijn strafschop eenvoudig worden gestopt door LSC doelman Bas Douma.
Kort hierop was het wel raak toen de doelman van LSC een vrije trap van Maarten Ebbers niet onder controle kreeg.
In de rebound scoorde Harm van Wieren met een snoeihard schot de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker in de 68e minuut.

Bij de gasten probeerde LSC trainer Bert Hollander met drie frisse wissels en wat omzettingen deze wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar met bloed, zweet en tranen hielden de Emmeloorders stand.
Tot driemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste gaan om Brian Bok, Erwin Slik & Andy de Vries van het scoren te houden.
Met uitstekend voetenwerk bracht Stefan vd Werff redding op een inzet van invaller Brian Bok waarna de rebound niets meer opleverde.
In de 80e minuut dook Andy de Vries in kansrijke positie op voor het doel, maar zijn inzet ging rakelings naast waarna sc Emmeloord weer kwam opzetten.
In de 82e minuut probeerde Gokhan Pala met een weergaloos boogballetje van grote afstand de doelman te verrassen die op het nippertje met zijn vingertoppen redding bracht.
Hiermee was het nog niet gedaan want Gokhan Pala had de smaak nu goed te pakken.
In de allerlaatste minuut vuurde Gokhan Pala een enorme kanonskogel op het Frieze doel af die tegen de paal uiteen spatte.
Uit de rebound probeerde Maarten Dekkers met een strakke voorzet Hans Langendijk te lanceren die slechts een teenlengte tekort kwam om af te drukken.
Dit was het laatste wapenfeit van deze spannende wedstrijd waarna beide teams met een 1 - 1 eindstand konden douchen.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd en passie waarmee het in de tweede helft terug wist te komen.
Man of the Match bij sc Emmeloord: Gokhan Pala

In de winterstop doen de Emmeloorders aan teambuilding in Groningen en is er een zaalvoetbaltoernooi in Meppel.
Op zaterdagmiddag 9 januari 2016 speelt sc Emmeloord een oefenwedstrijd bij vv Joure en deze wedstrijd begint om 17:00 uur.
Op vrijdagavond 15 januari speelt sc Emmeloord thuis op de Ervenbos een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser VVI uit Idskenhuizen.
Op zondagmiddag 17 Januari is de volgende bekerronde, maar de loting is nog niet bekend.
Een week later begint de competitie met een uitwedstrijd bij vv Steenwijk.

Rest mij om iedereen fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling toe te wensen. Tot ziens na de winterstop!
Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de 2e klasse K.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Guido Vissers, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati ( 60e Rik Beekman ), Maarten Dekkers, Hans Langendijk & Bilal Kebdani ( 25e Bastian Tabak )
Wissels: Tim Schaafsma, Martin Holtmaat, Rik Beekman & Bastian Tabak.
Geblesseerd: Gerke Schaap, Sander Heimens, Remco Jonkman, Denny vd Zee, Brahim Boundati & Marcel Westerhof.
Gele kaart: Maarten Ebbers
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.