Zaterdag 17-10-15 Urk -sce F1 3-4

Vandaag de zware uitwedstrijd tegen Urk. Volle tribune en jazzley weer terug van zijn trainings stage in Turkije. We hadden vandaag weer een vol team. En dan bedoel ik dat het hele veld gebruikt werd. Jazzley diep in de spits.
Timo en Sverre achter en Stean in een vrije rol. Moesa en Hugo en Nick in het middenveld. Dat stond als een huis. Jazzley maakte op een pass van Hugo de 0-1 en ook na dit doelpunt bleven we druk houden. Stean was echt overal en hij maakte met een prachtig afstandsschot de 0-2. Echt een prachtig gekruld schot over de keeper heen in de verre hoek. Het gevaar van ons team is dat het snel in kan kakken. Te veel spelers die denken. Pfffff dat doet de ander wel. En dat gebeurde vlak voor rust. Alles blijft staan en Urk kon op hun gemak de 1-2 maken. De tweede helft begonnen we weer fanatiek en Jazzley kreeg een bal in de diepte en ging alleen op de keeper af en met een prachtige beweging passeerde hij de keeper en liep heel rustig de bal over de lijn. 1-3
Vlak hierna maakte Hugo de 4-1 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
Maar ons beroemde inkak moment kwam weer. We zijn er.
Helaas dacht Urk en vooral de scheidsrechter er anders over.
Moessa stond en een speler van Urk schoot Moessa zowat in tweeën en stortte zowat theatraal in elkaar, terwijl Moessa gewoon bleef staan. Tot onze verwondering gaf de scheidsrechter een strafschop aan Urk en dat cadeau pakte Urk keurig uit en het was 2-4.
In de laatste minuut toen Sverre gewisseld was en jazzley de verdediging ging helpen ging een schot er via jazzley zijn been nog in en bepaalde Urk de eindstand op 3-4. Elke wedstrijd heeft een leer moment. Hier konden we zien dat als je geen spits hebt en het middenveld blijft hangen , dat je dan de tegenstander de mogelijkheid geeft te gaan aanvallen en dan krijg je het moeilijk.
Door een diepe spits hou je twee man van de tegen partij daar en heb je verder in het veld een mannetje over. Als je geen spits heb en twee a drie middenvelders die denken. We zijn er en hun verdedigende taak wat laten liggen dan krijg je de bal niet meer weg. Juul schiet uit en twee tellen later is de bal weer bij ons doel. Hugo, onze pingelaar, houdt wel steeds 2 a 3 mannetjes bezig. We roepen dan langs de lijn wel. Spelen!!!! Maar het levert ons in een wedstrijd wel heel veel minuten balbezit op en dan kan de tegenstander niet scoren. Maar we hebben weer onze drie punten en ik wil Stean feliciteren met zijn prachtige doelpunt en zijn man of de match verkiezing. Prachtig was het om zijn moeder te zien, die vloog de dug-out juichend uit en was echt helemaal blij. Bijzonder goed was ook Juul onze keeper. De technische staf van Urk kwam mij nog zeggen. Jullie hebben veel aan die keeper van jullie te danken.
Top Juul.
We hebben 19 doelpunten voor en daarvan heeft Jazzley er 12 gemaakt. Met 6 (eigenlijk 5, want vorige week zat hij in Turkije) wedstrijden gespeeld loopt hij nog steeds op gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd. Lekker jongen.