Verslag sc Emmeloord - sv Olyphia

sc Emmeloord  -  sv Olyphia Noordwolde   5  -  0  (  2  -  0  )

Een fel, scherp en gedreven sc Emmeloord boekt een eenvoudige ruime 5 - 0 overwinning op het Frieze sv Olyphia.
Nadat de mannen van het tweede elftal met een 0 - 1 overwinning op Raptim uit Coevorden waren teruggekeerd zat de stemming er goed in op sportpark De Ervenbos.
De voetballoopbaan van dribbelaar Abdul Boundati hing heel even aan een zijden draadje, maar na een second opinion en enkele wijze adviezen hoeft Koning Appie zijn voetbalschoenen nog niet aan de wilgen te hangen en mag hij zijn loopbaan voortzetten.
Met dit goede nieuws in het achterhoofd begon Trainer Dick Schuurman met Stefan vd Werff op doel en Martin Holtmaat met Wouter vd Velde centraal in de verdediging.
Op de backposities mochten Maarten Ebbers en Remco Jonkman hun opwachting maken terwijl Gokhan Pala, Guido Vissers en Bastian Tabak voor de aanvoer naar de voorste linies richting Sander Heimens, Rik Beekman en Maarten Dekkers moesten zorgen.
Onder een aangenaam fris najaarszonnetje werd er voor ongeveer 150 toeschouwers afgetrapt op De Ervenbos.

De Emmeloorders begonnen scherp en fanatiek aan deze wedstrijd.
Met veel variatie en een snelle balcirculatie werden de Friezen teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Met veel druk en pressie naar voren toe werd de opbouw van sv Olyphia in een vroeg stadium verstoord.
De doelman van sc Olyphia moest meteen in actie komen om een steekbal van Maarten Dekkers op Sander Heimens te onderscheppen.
In de 4e minuut kwamen de Emmeloorders uit een perfecte aanval via Sander Heimens op een vroege 1 - 0 voorsprong.
Het was uitblinker Maarten Dekkers die de combinatie zocht met Bastian Tabak waarna in een flitsende beweging Sander Heimens vrij voor de doelman werd gezet voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
De gasten uit Noordwolde probeerden het initiatief naar zich toe te trekken, maar hadden grote moeite om de bal in de ploeg te houden.
Het leverde slechts een paar plaagstootjes op, maar de verdediging van sc Emmeloord hield eenvoudig stand en kwam niet in de problemen.
Bij balverlies kwamen de Emmeloorders er in de omschakeling snel uit en doken met name Sander Heimens, Maarten Dekkers en Rik Beekman gevaarlijk op voor het Frieze doel.
Op aangeven van Guido Vissers werd Sander Heimens in stelling gebracht, maar zijn schot zeilde rakelings naast.
Kort hierop bereikte Sander Heimens op volle snelheid de achterlijn om een voorzet op Maarten Dekkers te geven, maar buiten bereik van de Frieze doelman werd de inzet van Maarten Dekkers van de doellijn gehaald.
Vanaf de flanken zorgden Sander Heimens en Rik Beekman voor constante dreiging. Een afvallende bal werd door Maarten Dekkers op zijn pantoffel genomen, maar doelman Christian vd Zande bracht redding.
In de 22e minuut lieten Maarten Dekkers en Sander Heimens een schitterende aanval zien waarbij de voorzet van Sander Heimens net niet bij Rik Beekman terecht kwam.
De meegelopen Maarten Dekkers reageerde attent en scoorde met een prachtig schot de dikverdiende 2 - 0 voor sc Emmeloord.
In deze fase domineerde sc Emmeloord en kreeg het een paar grote kansen om de score op te voeren.
Een voorzet van Sander Heimens belandde op het hoofd van Bastian Tabak, maar diens kopbal spatte uiteen op de paal.
In de 35e minuut was Remco Jonkman iedereen te snel af en werd Maarten Dekkers gevonden, maar de doelman van Olyphia bracht redding. Vlak voor rust legde de sterk spelende Martin Holtmaat de bal op de stropdas bij Maarten Dekkers, maar opnieuw lag de doelman een treffer in de weg. Een poging van Guido Vissers zeilde over.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Er heerste een gezellige drukte in de kantine waar de Blauwe supporters goed waren te spreken over de eerste helft.
De gehele tweede helft controleerde en domineerde sc Emmeloord deze wedstrijd, maar de beginfase oogde gemakzuchtig en nonchalant.
In de 55e minuut kreeg sv Olyphia een goede kans nadat een diepe bal bij Ron Bethlehem terecht kwam, maar doelman Stefan vd Werff greep goed in en bracht redding.
De verdediging van sc Emmeloord stond als een solide vesting waarbij het boegbeeld Wouter vd Velde en pantser Martin Holtmaat de linies gesloten hielden.
Op het middenveld vonden Gokhan Pala en Guido Vissers de juiste openingen waardoor Rik Beekman en Maarten Dekkers gemakkelijk werden gevonden.
De doelman van sv Olyphia moest in actie komen om een vrije trap van Sander Heimens en een kopbal van Bastian Tabak onschadelijk te maken.
In de 64e minuut had het blauwe diamant Maarten Dekkers een weergaloze actie op de achterlijn in huis waarna hij vanuit een onmogelijke hoek een gaatje zag voor de 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Onder luid applaus kwam dribbelaar Abdul Boundati voor de leeggespeelde Bastian Tabak in de ploeg.
In de 70e minuut bezorgde de architect Guido Vissers met een prachtige breedtepass de bal bij de snelle blonde pijl Rik Beekman.
Op volle snelheid glipte Rik Beekman door de Frieze verdediging om vervolgens in een splitsecond het blauwe diamant vrij voor de doelman te zetten.
Met een perfecte afronding scoorde Maarten Dekkers de 4 - 0 voor sc Emmeloord.
Het blauwe diamant kreeg zijn dikverdiende publiekswissel en werd vervangen door pinchhitter Hans Langendijk.
Op de rechterflank had Sander Heimens een perfecte versnelling in huis, maar zijn voorzet werd op het nippertje gemist door de grote teen van Hans Langendijk.
In de 78e minuut bezorgde Rik Beekman de bal op het hoofd van Wouter vd Velde en was de 5 - 0 ook een feit.
De gasten probeerden wat plaagstootjes uit te delen, maar een inzet van Ron Bethlehem zeilde rakelings voorlangs.
In de slotfase waren Rik Beekman en Hans Langendijk nog dichtbij een treffer, maar de volley van Hans Langendijk werd fraai gekeerd door de doelman van sv Olyphia.
Een adembenemende dribbel van Abdul Boundati eindigde in grote schoonheid en leverde helaas niets meer op.
De Emmeloorders winnen vrij eenvoudig met 5 - 0 van sv Olyphia en kunnen vol vertrouwen volgende week afreizen naar vv Ruinerwold.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor deze collectieve prestatie want er stond een hechte eenheid in het veld.
Man of the match: Het blauwe diamant Maarten Dekkers.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Martin Holtmaat, Remco Jonkman, Gokhan Pala ( 62e Ronald Kleiker), Guido Vissers,
Bastian Tabak ( 75e Abdul Boundati ), Rik Beekman, Sander Heimens & Maarten Dekkers ( 70e Hans Langendijk ).
Wissels: Niels Boomsma, Ronald Kleiker, Abdul Boundati & Hans Langendijk.
Geblesseerd/afwezig: Harm van Wieren, Brahim Boundati, Gerke Schaap, Matthias Frankema & Denny vd Zee.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos