De voorbeschouwing Ruinerwold - sc Emmeloord

Zondagmiddag staat in Drenthe de lastige uitwedstrijd tegen het fysiek sterke vv Ruinerwold op het programma voor sc Emmeloord.De blauwen hebben zich afgelopen zondag prima hersteld van de nederlaag bij DTD door op overtuigende wijze sv Olyphia met 5 - 0 aan de kant te zetten en staan op een 5e plek in de tweede klasse K.
Tegenstander vv Ruinerwold verloor afgelopen zondag met 1 - 0 van vv Lemmer en staat met slechts 4 punten uit zes wedstrijden op een 12e plek.
De Drenten begonnen voortvarend door de eerste competitiewedstrijd heel knap met 0 - 1 te winnen bij DTD en later in Leeuwarden met 0 - 0 gelijk te spelen bij MKV'29.
De thuiswedstrijden waren minder succesvol en gingen tot dusver allemaal verloren.
Op sportpark De Corner te Ruinerwold waren FC Wolvega, LAC Frisia & vv Beilen met 0 - 4, 0 - 2 & 1 - 3 te sterk voor de rood witten.
De Drenten wisten nog maar twee keer te scoren waarbij beide doelpunten werden gemaakt door Jeroen vd Berg.

In het seizoen 2012-2013 kwamen vv Ruinerwold en sc Emmeloord voor het laatst tegen elkaar in actie.
In Emmeloord ging de thuiswedstrijd met 0 - 1 verloren, maar in Ruinerwold wonnen de blauwen met 0 - 1 dankzij een doelpunt van die sluwe oude vos Dennis Lanters.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van vv Ruinerwold is 25 jaar oud waarbij de clubtopscorer Marcus Koetsier met zijn 33 jaar de oudste speler is. Vorig seizoen was Marcus Koetsier goed voor 15 doelpunten, maar hij heeft in totaal maar liefst 161 doelpunten achter zijn naam staan.
De jongste spelers Brian Heins en Ewout Knol zijn 21 jaar oud.
Hoofdtrainer Gert Jan Hoekstra staat dit seizoen voor het eerst voor deze groep en was eerder als trainer actief bij vv Wacker, vv De Weide, vv Hoogeveen & Broekster Boys.

De voetbalclub vv Ruinerwold wordt in de volksmond ook wel Ruunerwald genoemd en werd op 31 Juli 1941 in de clubkleuren rood wit opgericht.
Het tenue van vv Ruinerwold is met zijn rode baan op het witte shirt identiek aan die van Ajax.
De club heeft ongeveer 400 leden verdeeld over 5 seniorenteams, 15 jeugdteams, zaalvoetbal en een vrouwen/meidenafdeling.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op het in 2000 vernieuwde sportpark De Corner waar het twee velden, een gezellige kantine en een trainingsveld tot zijn beschikking heeft.
Tot aan 2002 acteerde vv Ruinerwold in de 4e klasse, maar door twee promoties in 2002 en 2004 werd de tweede klasse bereikt.
De club kende daarna een mindere periode en zakte terug naar de 4e klasse, maar in 2010 wist het via de nacompetitie weer naar de 3e klasse te promoveren.
In 2013 werd vv Ruinerwold kampioen in de 3e klasse B waardoor de rood witten opnieuw naar de 2e klasse wisten te promoveren.
Vorig seizoen eindigde vv Ruinerwold op een 8e plek in de tweede klasse L. De rood witten behaalden 35 punten uit 26 wedstrijden waarbij er 11 keer werd gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 13 wedstrijden werden verloren met een doelsaldo van 47 voor en 53 tegen.

De Emmeloorders zullen met een flinke dosis zelfvertrouwen richting Drenthe gaan afreizen, maar zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn. vv Ruinerwold hunkert naar zijn eerste thuisoverwinning en kan weleens een lastige fysieke obstakel zijn voor de Blauwen.
Het lijkt erop dat Trainer Dick Schuurman over een fitte selectie kan beschikken. De spelers Denny vd Zee, Brahim Boundati en Matthias Frankema kampen met langdurige blessures en zullen voorlopig nog niet in actie komen, maar Abdul Boundati is er wel weer bij.

Het Drentse streekdorp Ruinerwold ligt in de Wolden iets ten noordoosten van Meppel en heeft ongeveer 2500 inwoners.
Aan weerskanten van het dorp stromen de riviertjes Wold Aa en de oude vaart. De inwoners van Ruunerwald worden ook wel spekbraanders genoemd. De bijnaam spekbraanders is ontstaan vanwege de biggenfokkerijen en varkensboeren rondom Ruinerwold.
De wedstrijd vv Ruinerwold - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Corner.

Hieronder alle voorspellingen van de tweede klasse K:
vv Ruinerwold - sc Emmeloord tussen de nummers 12 en 5.
In het seizoen 2012-2013 werd het dankzij Dennis Lanters 0 - 1 voor de Emmeloorders. Een overwinning moet mogelijk zijn, maar de Blauwen kunnen een lastige middag verwachten. Een 2.

FC Wolvega  -  vv Steenwijk tussen de nummers 1 en 14.
De paars witten liepen in Sneek averij op door met 3 - 1 te verliezen bij LSC1890. Hoe gaat de koploper zich herstellen van deze zeperd?
De rood witten uit Steenwijk boekten tegen ONB hun eerste overwinning en Trainer Jan Boxum zet zijn mannen extra op scherp.
Op voorhand is FC Wolvega de grote favoriet, maar heel misschien zit er een stuntje aan te komen. We zullen het team van trainer Jan Boxum volgen, maar ik vrees dat FC Wolvega een maatje te groot is. Een 1.

ONB Drachten  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 13 en 2.
Vorig seizoen werd het een eenvoudige 0 - 6 overwinning voor LSC.
De thuisploeg zit in de hoek waar de klappen vallen terwijl LSC na de 3 - 1 winst op FC Wolvega de smaak te pakken heeft. Een 2.

DTD Jelsum  -  GAVC Grou tussen de nummers 6 en 9.
Een duel in de middenmoot waarbij DTD zich wil revancheren voor de grote 4 - 1 nederlaag bij Frisia vorige week.
De geel zwarten wonnen knap met 2 - 1 van VKW, maar zullen het in Jelsum lastig krijgen. Een 3.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Lemmer tussen de nummers 10 en 4.
De thuisploeg sprokkelt de puntjes bij elkaar en speelde vorige week met 0 - 0 gelijk bij vv Beilen.
De gasten wonnen met 1 - 0 van Ruinerwold en staan keurig op een 4e plek. Het kan lastig worden in Leeuwarden, maar toch schat ik vv Lemmer iets hoger in. De subtopper gaat voor de winst. Een 2.

vv Beilen  -  LAC Frisia Leeuwarden tussen de nummers 7 en 3.
De thuisploeg staat keurig in de middenmoot en krijgt het sterke LAC Frisia op bezoek. De blauw gelen wonnen met 4 - 1 van DTD en staan op een derde plek. Ik verwacht dat Frisia de drie punten gaat meenemen. Een 2.

sv Olyphia Noordwolde  -  VKW Westerbork tussen de nummers 11 en 8.
De thuisploeg mist een paar goede spelers en draait nu niet lekker.
De gasten uit Westerbork verloren verrassend met 2 - 1 van GAVC en willen zich revancheren. Normaliter kan het spoken op sportpark Spokedam, maar als VKW zijn vorm weet te halen en de spits Anjo Willems het op zijn heupen krijgt gaat het winnen. Een 2.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.