Zaterdag 17 oktober 2015: competitiewedstrijd thuis tegen VHK E1 (St.Jansklooster)
Met Jan nog steeds in de tropen, Erwin afwezig ivm andere verplichtingen en de verslaggever-van-de-dag op vakantie in Turkye, gaan we toch met goede moed van start tegen een team, dat in principe te verslaan moet zijn.
Alex wordt terzijde gestaan door Dennis en ondergetekende gaat proberen er weer een verslagje van te maken.

Basisopstelling: Ibrahim, Wouter, Sophie,  Romeo, Koen, Mathijn en Jeremiah.
‘Op de bank’: Bryan en Nassim

De eerste helft verliep zeer voorspoedig. Na de nederlaag (zeg maar gerust ‘vernedering’) van vorige week, lijkt ons team zich te willen revancheren. Met knap samenspel weet het team de druk zo goed als constant op het doel van de tegenstander te houden. De bal komt bijna niet op de eigen helft; de ene aanval volgt op de andere. Als het doel niet wordt gehaald, dan is het vaak corner of staat de keeper nét op de juiste plek.
Toch lukt het ons vaak te scoren:
Na 3 minuten: Wouter 1 – 0
3 minuten daarna: Sophie 2 – 0
5 minuten later: Ibrahim 3 – 0
In de dertiende minuut haalt Romeo nog eens uit en maakt de 4 – 0
Meteen wordt er een ‘publiekswissel’ uitgevoerd en mag Romeo uitrusten!
Nassim en Bryan zijn intussen aangetreden en laten zich meteen van hun goede kant zien:
Nassim scoort 2x (in de 15e en 20e minuut) en Bryan in de 16e minuut!
Ibrahim vindt het dan nodig, dat we pas de rust in kunnen gaan met een voorsprong in dubbele cijfers; dat lukt echter nét niet: Ibrahim scoort voor de rust nog 2x, zodat we met 9 – 0 voorsprong de eerste helft afsluiten.
Na de rust wordt alles toch weer anders.
Het samenspel is soms een beetje ‘zoek’. Men gaat soms te veel op eigen houtje voetballen hetgeen zich vertaalt in hard moeten werken, veel lopen, maar geen resultaat.
Jeremiah probeert zich wat meer met het spel te bemoeien en loopt soms ver uit het doel. Dat dit toch ook een risico met zich mee draagt blijkt in de 4e minuut van de 2e helft, waarbij een onverwachtse uitbraak van een spitsspeler van de tegenstander resulteert in een ver schot waarna de bal keurig in ons doel belandt: 9 – 1
Maar 3 minuten later zet Ibrahim dit ‘smetje’ toch weer recht, door de 10 – 1 te scoren (toch dubbele cijfers J.
Hierbij blijft het in de rest van de wedstrijd. We hebben in de tweede helft dus eigenlijk gelijk gespeeld, terwijl dat niet nodig was geweest.
Het lijkt er wel een beetje op, dat we als team beter spelen na een slechte wedstrijd. We zijn dan misschien weer wakker geschud?
Maar als we met overmacht hebben gewonnen, dan zakken we weer in. Dat leek ook nu in de 2e helft te zijn gebeurd.
Uiteraard kunnen we tevreden zijn over de uitslag van deze wedstrijd. Ook voor het doelsaldo is dit lekker. Maar laten we proberen, de ‘swung’ vast te houden; ook na goede prestaties!
We kunnen het; daar zijn we van overtuigd!