verslag sc Emmeloord - Swift'64

sc Emmeloord  -  Swift'64 Swifterbant  5  -  0  (  2  -  0  )

In een nuttige en leerzame oefenwedstrijd heeft sc Emmeloord een tikkeltje geflatteerd met 5 - 0 gewonnen van vierdeklasser Swift'64.
Er ontbraken om allerlei redenen nogal wat basisspelers waardoor Trainer Dick Schuurman moest improviseren om een goede mix van eerste en tweede elftalspelers op de mat te krijgen.
Dit was voor de technische staf een ideale moment om andere spelers op verschillende posities aan het werk te zien.
Bij sc Emmeloord maakte het 16 jarige jeugdtalent Olaf Sieljes op de rechtsbackpositie zijn debuut in het eerste elftal en stond Niels Boomsma op doel.
Het centrale verdedigingsduo bestond uit Wouter vd Velde en Martin Holtmaat met op de linksbackpositie Maarten Ebbers.
Op het middenveld mochten good old Ronald Kleiker, Marcel Westerhof en de jeugdige Bastian Tabak de lijnen gaan uitzetten.
In de voorhoede moesten Gerke Schaap, Bilal Kebdani en de grillige Rik Beekman voor de doelpunten gaan zorgen.
Na rust wisselde Trainer Dick Schuurman flink door en zouden ook nog Wiebe Koopmans en Guido Vissers in actie gaan komen.
Het was ook voor Wiebe Koopmans zijn debuut in het eerste elftal.
De opstellingen van beide teams en alle info staan onderaan dit wedstrijdverslag.

Deze mix tussen eerste en tweede elftalspelers waren nog niet goed op elkaar ingespeeld waardoor het team enige tijd zoekende was.
De beginfase was overduidelijk voor de gasten uit Swifterbant die elkaar gemakkelijk wisten te vinden.
Met een snelle balcirculatie verstopte de vierdeklasser zich niet en zocht Swift'64 heel brutaal de aanval.
Meteen in de eerste minuut had Danny de Jonge een voorzet in huis waardoor Emmeloord doelman Niels Boomsma in actie moest komen.
Een snelle eentwee tussen Tom Roskam en Robbin Posthuma werd ternauwernood onderschept en tot corner verwerkt.
Deze corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het doel waarbij de verdediging van sc Emmeloord volop aan de bak moest.
In deze openingsfase combineerde Swift'64 er lustig op los en verscheen het een paar keer dreigend voor het Emmeloordse doel.
Een strakke voorzet van Tom Roskam werd door Niels Krol overgekopt.
Gaandeweg kwamen de Blauwen beter in deze wedstrijd en raakte het samengeraapte team beter op elkaar ingespeeld.
In de verdediging speelden Martin Holtmaat, Wouter vd Velde en Maarten Ebbers een solide wedstrijd.
Uit een mooie dieptepass werd Rik Beekman op avontuur gestuurd die op volle snelheid de doelman van Swift wist te omspelen, maar hij kwam net een millimeter tekort om tot scoren te komen.
Een vrije trap van Gerke Schaap spatte uiteen op de vuisten van Swift doelman Menno Seinen.
Met name in de omschakeling kwamen de Emmeloorders er gevaarlijk uit en was het alle hens aan dek in de verdediging van Swift'64.
Een snelle rush van Bastian Tabak leverde niets op, maar in de 20e minuut was het raak.
Uit een strakke voorzet van Bilal Kebdani scoorde Rik Beekman heel beheerst met een intikker de 1 - 0 voor sc Emmeloord.
De gasten uit Swifterbant gaven zich niet gewonnen en bleven spontaan de aanval zoeken, maar bij balverlies kwamen de Emmeloorders er razendsnel uit.
In de 30e minuut wist Gerke Schaap een foute pass te onderscheppen om vervolgens op volle snelheid op het doel af te stormen voor de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Na een schitterende eentwee tussen Gerke Schaap en Rik Beekman leek Bastian Tabak te gaan scoren, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt.
In de 40e minuut liet Swift zich weer voorin zien, maar de inzet van Robbin Posthuma werd gepareerd door Emmeloord doelman Niels Boomsma. Bij Swift'64 kon Cemil Sahinturk niet meer verder en kwam Bernauw vd Kroft hem vervangen.
Na een snelle actie van Rik Beekman werd Maarten Ebbers gevonden, maar zijn kopbal werd door de doelman van Swift over de lat getikt.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Bij sc Emmeloord kwamen nu Guido Vissers en tweede elftalspeler Wiebe Koopmans in de ploeg waarmee Wiebe Koopmans zeer verdienstelijk zijn debuut maakte in het eerste elftal.
De witte spoken uit Swifterbant lieten zich niet kennen en begonnen met veel druk en pressie op de bal aan de tweede helft.
Intussen waren bij Swift'64 goalgetter David van Mook en Bart Uil in de ploeg gekomen voor Niels Krol en Robbin Posthuma, maar beide teams bleven daarna doorwisselen om iedereen speeltijd te geven.
Tot aan de 60e minuut probeerde Swift'64 met veel pressie naar voren toe iets te forceren, maar het leverde geen grote kansen op.
Een kopbal van Thim Verhoeven ging naast het doel en tot tweemaal aan toe had David van Mook een gevaarlijke actie in huis, maar de Emmeloorders bleven eenvoudig overeind.
De thuisploeg loerde in de snelle omschakeling op de counter om daarna meedogenloos toe te slaan.
Nadat Gerke Schaap en Marcel Westerhof twee goede kansen lieten liggen kwam daar het moment voor de blonde pijl Rik Beekman.
In de 65e minuut scoorde Rik Beekman op aangeven van Gerke Schaap met een verwoestend schot de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Intussen liet ook Bastian Tabak zich steeds vaker voorin zien en oogde hij als een vis in het water op zijn vertrouwde spitspositie.
Met een vlijmscherpe steekbal stuurde Bastian Tabak de blonde pijl Rik Beekman op avontuur voor de 4 - 0 voor sc Emmeloord in de 68e minuut.
Amper hiervan bekomen of in de 70e minuut scoorde Bastian Tabak met een droge knal de 5 - 0 voor de Blauwen.
De gasten uit Swifterbant bleven voetballen en naar hartelust combineren en schuwden ook de fysieke duels niet.
Het leverde Swift via Bart Uil, Robbin Posthuma en David van Mook wat kansjes op, maar het zat niet mee in de afwerking.
Bij sc Emmeloord stond doelman Niels Boomsma een puike partij te keepen. In de slotfase was Swift speler Bernauw vd Kroft twee keer dichtbij een doelpunt, maar hij had het vizier niet op scherp staan.
De thuisploeg kreeg via Gerke Schaap en Rik Beekman ook nog twee goede kansen, maar er werd niet meer gescoord.
In een kansrijke positie had Gerke Schaap zijn vizier niet op scherp staan en bij een doorbraak vergat Rik Beekman het balletje breed te leggen op Wiebe Koopmans.
Deze nuttige en leerzame oefenwedstrijd eindigt in een 5 - 0 overwinning voor sc Emmeloord.
Een groot compliment voor het 16 jarige jeugdtalent Olaf Sieljes is op zijn plaats.
Man of the match: Rik Beekman alias De Blonde Pijl uit Kraggenburg.
Zondagmiddag speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen sv Olyphia. De voorbeschouwing volgt later.
Hieronder de opstellingen van beide teams.

Niels Boomsma, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Martin Holtmaat, Olaf Sieljes ( Guido Vissers ), Ronald Kleiker ( Wiebe Koopmans ), Marcel Westerhof, Bastian Tabak, Bilal Kebdani, Rik Beekman & Gerke Schaap.
Wissels: Tim Schaafsma, Guido Vissers & Wiebe Koopmans.
Afwezig/Geblesseerd: Stefan vd Werff, Gokhan Pala, Harm van Wieren, Sander Heimens, Hans Langendijk, Maarten Dekkers, Abdul Boundati, Brahim Boundati, Remco Jonkman & Denny vd Zee.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.