Verslag vv Ruinerwold - sc Emmeloord

vv Ruinerwold  -  sc Emmeloord   3  -  2  (  1  -  1  )

In het Drentse moeras is sc Emmeloord met strijd, passie en vuur door het drijfzand gezakt.
De blauwe tornado's begonnen goed, maar lieten zich verrassen door een heftige rood witte wervelstorm en gingen met 3 - 2 onderuit in Ruinerwold.
Bij de Emmeloorders stond Niels Boomsma op doel omdat Stefan vd Werff last heeft van een spontane liesblessure.
Trainer Dick Schuurman had het IJzeren gordijn met Martin Holtmaat, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers en Remco Jonkman flink dichtgespijkerd.
Met Ronald Kleiker, Harm van Wieren en Gokhan Pala stond er een fysiek sterk middenveld met technische impulsen binnen de lijnen.
In de voorhoede moesten Maarten Dekkers, Sander Heimens en de grillige spits Bastian Tabak voor de doelpunten gaan zorgen.
De thuisploeg werd fanatiek ondersteund door een rumoerige red white balconyside en er waren ook enkele tientallen blauwe supporters naar Ruinerwold gekomen.
In een levendige en bruisende atmosfeer werd er afgetrapt op sportpark De Corner.

In een spectaculaire beginfase golfde het spel in een hoog tempo op en neer. Nadat een schot van Bastian Tabak vanuit de halve draai door Ruinerwold doelman Ewout Knol werd gepareerd kwam de thuisploeg opzetten.
In de 4e minuut kreeg vv Ruinerwold een strafschop te nemen nadat de bal tegen de onderarm van Emmeloordspeler Harm van Wieren was terechtgekomen.
De bal ging op de stip en de spanning was om te snijden, maar met een geweldige reflex werd deze strafschop van Marcus Koetsier door Emmeloord doelman Niels Boomsma gekeerd.
Dit was een enorme domper voor de thuisploeg waarna uit de directe tegenstoot Bastian Tabak een corner voor Emmeloord wist te forceren.
Deze corner van Gokhan Pala leverde een enorme scrimmage op voor het rood witte doel waarbij de bal tegen een Drentse arm leek te komen.
De scheidsrechter liet doorspelen waarna Bastian Tabak in alle tumult wist te profiteren door de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de snelle 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord in de 6e minuut.
Het hek was nu van de dam en de geest uit de fles want in een boeiende eerste helft probeerde vv Ruinerwold de gelijkmaker te forceren.
De rood witten hadden het meeste balbezit en probeerden vooral hun lange voorhoedespelers Jeroen vd Berg, Marcus Koetsier & Rick Zantinge te bereiken.
Op het middenveld werden er felle duels op het scherpst van de snede uitgevochten en ging het er spijkerhard aan toe.
Ondanks dat de thuisploeg het initiatief nam en een veldoverwicht creeerde was er lange tijd geen doorkomen aan voor vv Ruinerwold.
Het stond verdedigend en tactisch goed bij sc Emmeloord waarbij de blauwen in de snelle omschakeling er gevaarlijk uit wisten te komen.
Bij snelle uitvallen vonden Sander Heimens en Bastian Tabak de doelman van Ruinerwold op hun weg.
Tot aan de 30e minuut was er weinig aan de hand en controleerde sc Emmeloord deze wedstrijd, maar gaandeweg verloren de blauwe tornado's de grip op deze felle, grillige en onberekenbare rood witte wervelstorm.
Een vrije trap van Kevin Loof werd stijlvol gepareerd door Emmeloord doelman Niels Boomsma en een inzet van Jurrian Nijmeijer ging naast.
In de 35e minuut lieten Wietse Wagenaar en Jeroen vd Berg een snelle actie zien waarbij Marcus Koetsier werd gevonden, maar diens poging zeilde rakelings voorlangs.
Plotseling haperde de wisselwerking bij sc Emmeloord en werd een voorzet vanaf de rechterflank niet goed weggewerkt.
In de 38e minuut kwam vv Ruinerwold op 1 - 1 nadat Jeroen vd Berg deze afvallende bal snoeihard op zijn pantoffel nam en doelman Niels Boomsma van grote afstand wist te passeren.
Er brak nu een moeilijke fase aan voor sc Emmeloord waarbij de verdediging het zwaar kreeg te verduren.
Vlak voor rust claimde vv Ruinerwold een strafschop nadat Kevin Loof zich als een stervende zwaan liet vallen, maar met een 1 - 1 stand werd de rust gehaald.

Het was een gezellige drukte bij de koffiecorner van Ruinerwold waar zowel de rode alsook de blauwe supporters de eerste helft gingen analyseren. De blauwe supporters waren verrast hoe het team in een korte tijd de totale controle was kwijtgeraakt.
Het thuispubliek waarschuwde ons al voor een rood witte wervelstorm en dat het ging spoken in tweede helft.
De thuisploeg kwam furieus en ontketend uit de kleedkamer en raasde als een onberekenbare wervelstorm over het veld.
Met name Ruinerwold trainer Gert Jan Hoekstra kende geen rustig moment en stond zijn team de gehele wedstrijd fanatiek te coachen.
Vanaf de rechterflank glipten Jurrian Nijmeijer en Marcus Koetsier regelmatig op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging en was het alle hens aan dek bij de blauwen.
Een voorzet van Jurrian Nijmeijer werd ternauwernood onderschept en weggewerkt, maar de Emmeloorders kwamen er niet meer uit.
In de 48e minuut kwam vv Ruinerwold via Rick Zantinge op een 2 - 1 voorsprong. Hier ging een snelle eentwee tussen Jeroen vd Berg en Marcus Koetsier aan vooraf waarbij de bal door Emmeloord verdediger Maarten Ebbers leek te worden onderschept.
Plotseling zat Rick Zantinge hier met zijn voet tussen door Maarten Ebbers af te troeven en de 2 - 1 langs Niels Boomsma te schieten.
De rood witte wervelstorm ging niet liggen en brachten de blauwe tornado's aan het wankelen.
In deze fase hield doelman Niels Boomsma zijn team overeind door Marcus Koetsier en Jeroen vd Berg van het scoren te houden.
Een kopbal van Wietse Wagenaar werd buiten bereik van Niels Boomsma door Gokhan Pala van de doellijn weggehaald.
Tussendoor werd een doelpunt van Ruinerwold speler Jeroen vd Berg wegens buitenspel afgekeurd, maar de blauwen snakten naar adem.
In de 62e minuut probeerde Ronald Kleiker vanuit de tweede lijn tot scoren te komen, maar zijn schot zeilde rakelings over.
De Emmeloorders leken onder de druk uit te komen, maar plotseling raasde er een wervelwind over de rechterflank.
De voorzet van Jurrian Nijmeijer werd pardoes door Emmeloord verdediger Remco Jonkman in zijn eigen doel gegleden voor de 3 - 1 voorsprong voor vv Ruinerwold in de 65e minuut.
Kort hierop moesten de Emmeloorders met tien man verder nadat verdediger Wouter vd Velde met zijn tweede gele kaart van het veld af moest. Trainer Dick Schuurman had intussen Abdul Boundati voor Gokhan Pala in de ploeg gebracht en zou later nog Marcel Westerhof en Hans Langendijk voor Bastian Tabak en Ronald Kleiker in de ploeg brengen.
Met tien man probeerde sc Emmeloord uit alle macht terug te komen en kwam het nog akelig dichtbij een aansluitingstreffer.
Tot tweemaal aan toe moest Ruinerwold doelman Ewout Knol gestrekt naar de hoek om Abdul Boundati en Marcel Westerhof van het scoren te houden. Nadat een schot van Marcel Westerhof werd geblokt kwam Hans Langendijk een teenlengte tekort om te profiteren.
In de 86e minuut scoorde Maarten Dekkers op aangeven van Sander Heimens de 3 - 2 aansluitingstreffer en volgde er een hectisch slotoffensief.
Het spel golfde op en neer waarbij beide teams kansen kregen, maar de mooiste kans was in de 90e minuut voor sc Emmeloord.
Bij een snelle uitval werd een steekbal van Maarten Dekkers op Sander Heimens ternauwernood onderschept.
Deze wedstrijd gaat met passie, strijd en vuur met 3 - 2 verloren in Ruinerwold, maar kan ook als een nuttige leerschool worden gezien.
In de eerste helft leek sc Emmeloord alles onder controle te hebben, maar plotseling werden de blauwe tornado's verrast door een rood witte wervelstorm.
Man of the Match: doelman Niels Boomsma.

Volgende week zondag speelt sc Emmeloord een bekerwedstrijd thuis tegen vijfdeklasser Oranje Zwart uit Wanneperveen.
Op zondag 1 November komt koploper FC Wolvega naar Emmeloord toe. De voorbeschouwing volgt volgende week.
Hieronder volgen de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de tweede klasse K.