Nagele E1 - Sce E2

Vandaag moesten we om 10:00 spelen in het zuidelijkste plaatsje van de Noordoostpolder, Nagele. We begonnen  met Nick, Jimi, Sadettin, Yesser, Tamas en Jorrit. Het percentage balbezit van SCE lag  in de eerste 10 minuten, erg hoog. Nagele ging met het speelniveau van SCE mee doen en begon ook goed te voetballen. Enkele aanvallen werden goed onderschept door Jorrit en Tamas. Jorrit trok daarna iets naar het middenveld, kreeg de bal en gaf een assist aan Jimi. Hij scoorde het 1e doelpunt. Remko stond niet stil, want Nagele voerde de druk op. Hij moest sprintjes trekken, ballen vangen en ze weg schoppen. De bal werd door Remco naar voren geschopt, waarna Yesser de bal in de handen van de keeper schopte, deze liet de bal los en 0-2 was een feit. Remon had mooie acties in het middenveld en door goed overzicht kon hij de juiste ballen passen, waardoor SCE druk bleef zetten. Het 3e doelpunt werd gemaakt door Yassir. Met een mooie schijnbeweging nam hij de bal mee door de verdediging van Nagele en scoorde. Wat een beauty!! Nagele kreeg voor de rust de eerste en enige kans die er in ging.
Ruststand was 1-3.
Na de peptalk in de rust, gingen beide teams er weer vol tegen aan. Soms als Nagele een kleine uitbraak had, kwam Tamas met zijn sprint vermogen om de hoek kijken en kon deze ballen onderscheppen. Wat een super verdediger. Nagele probeerde nog druk te zetten maar SCE bleef zijn eigen spel spelen en scoorde daarna nog 5x. 1-4 kwam tot stand door een strakke voorzet van Jorrit op Sadettin. 1-5 was een mooi samen spel tussen Yesser en Sadettin, waarna Yesser scoorde.  Daarna kreeg Nagele een kleine kans. Het veld lag helemaal open voor Nagele, maar Remko stond vol zelfvertrouwen deze aanvaller op te wachten, waardoor Nagele niet scoorde. De bal kwam bij Jimi terecht die goed overzicht had. Hij zag Sadettin vrij staan, gaf een strakke assist, waardoor Sadettin er 1-6 van kon maken. Het doelpunt die Jimi daarna maakte was 1 die we nog niet hadden gezien. Yesser dreef met de bal naar de keeper en Jimi rende mee. 2 Meter voor het doel gaf Yesser de bal af aan Jimi. Hij scoorde het 7e doelpunt. Bij Nagele liepen een paar snelle jongens in de aanval. Gelukkig had Noah overzicht en reageerde hij direct als zij een aanval wilde opzetten. Hierdoor kwam Nagele niet door de verdediging heen. Het laatste doelpunt kwam uit een corner die Jimi nam en Yesser maakte hem af.
Eindstand 1-8
Wat een eind score, wat een super mooie wedstrijd om te zien. En als we Etienne mogen citeren: ik snap er niks van. De jongens spelen elke week beter. Ze spelen gewoon super goed.