Zaterdag 10-10-15 Sce F1 - Flevo boy's f2 1-0

Vandaag moesten we tegen de flevoboys f2. Deze stonden boven ons met 1 punt. We begonnen de wedstrijd met alban erbij omdat Jazzley op vakantie is. Het blijft heel moeilijk om een team te maken met voetballers die er heilig van overtuigd zijn dat ze allemaal middenvelder zijn.
De meeste lieten vandaag ook nog zien dat ze alleen aanvallende middenvelder zijn en dat mee verdedigen niet helemaal duidelijk in hun taken pakket is opgenomen.
Ik wil direct ook weer zeggen dat iedereen zeker gevochten heeft en zich ingezet heeft, maar die zure gezichten als je zegt. Jij moet nu even verdedigen of help even mee verdedigen.
We hebben vandaag echt veel te danken aan Sverre. Die jongen heeft de hele wedstrijd gevoetbald en zich rot gelopen. Heel vaak liep hij de gaten dicht die anderen lieten vallen. Middenvelders moeten aanvallen, maar ook verdedigen en dat vergeten ze nog wel eens en laten makkelijk hun man lopen als hun actie mislukt is. Maar. Het pakte vandaag goed uit. Hugo heeft samen met Stean en Sverre de boel op sleeptouw genomen en Juul keepte perfect. Wij zijn meesters in het omschakelen door Juul. Van verdedigen naar aanvallen door een flinke uittrap. Dat is prachtig. Zo kan je de aanvallende gedachten van de tegenpartij lekker snel omzetten naar blijven verdedigen. Dat was vandaag ook het geval. Waarom heeft Flevo boys weinig kansen gehad? Omdat ze weinig aan aanvallen toe kwamen. Stean en Moessa maakten ze het te moeilijk en vooral Sverre heeft heel wat aanvallende aspiraties in de kiem gesmoord. Hugo moest veel alleen doen omdat Jazzley er niet was. Maar dat deed hij super en hij scoorde ook een fraai doelpunt.
Timo miste jammer genoeg nog een pracht van een kans om de wedstrijd wat vroeger in het slot te gooien, maar schoot net naast. We kunnen met elkaar zonder meer trots zijn dat we flevoboys niet aan voetballen hebben laten toe komen. Dat is echt de verdienste van het team. Onze juultje klapte er op een gegeven moment zo hard in dat hij 3 spelers in een keer omkegelde en dat was nu precies de instelling waarom we vandaag beter waren.
Voor de competitie maak je een afweging en denk je.
Een nieuw jong team.
Eerste klasse.
Tegenstanders als Flevo boys f2 en Urk en zo.
Ik hoop dat we ook een wedstrijdje winnen en wat gelijk spelen.
Maar ik zat mis.
Jullie hebben er al 4 gewonnen en slechts een verloren door veel pech.
Dan is het prachtig dat je het gewoon mis had. Dit is een prachtige mix van spelers en een goede keeper en een goede trainer.
Gefeliciteerd mannen.