Verslag SCE F1 - s.v. Ens F1 d.d. 3 mei 2014

Vanwege afwezigheid mijnerzijds tijdens de laatste wedstrijd van 19 april jl. (uit tegen Flevo Boys F2) heb ik geruild met Tom Bosman voor het maken van het verslag.
Gezien het gelijkspel tijdens de uitwedstrijd tegen het F1 team van Ens (en het feit dat Ens vlak achter ons op positie 3 in de competitie staat) werden de mannen vooraf door Dennis geïnstrueerd, om vooral wakker te blijven en te laten zien, dat we het spelletje nog niet verleerd zijn.
In deze opstelling werd de wedstrijd om even na 9:00 uur begonnen:
                                               Doel: Remco
Verdediging:
   Mathijn                                   Koen                                    Tamas
Spits:
    Ibrahim                                   Nick                                    Wouter
Reservebank: Nassim en Jeremiah
Ens nam meteen het voortouw en probeerde SCE te overtroeven met een snelle aanvalsactie. Ze konden deze actie echter niet afmaken; een keurige redding van Remco zorgde er voor, dat Emmeloord niet al binnen 1 minuut op achterstand kwam. Meteen liet Emmeloord zien, wat ze van plan waren: binnen 2 minuten kwam er een gevaarlijk schot van Ibrahim op het doel van de Ensenaren; helaas ging deze net naast. Een minuut later zien we een mooie solo-actie van Mathijn, die de bal helemaal meeneemt tot het strafschopgebied van de Enser verdediging. Toch blijft ook Ens soms gevaarlijk en het is duidelijk, dat er een behoorlijk evenwicht bestaat tussen de partijen.
Toch wordt in de 6e minuut een mooie aanval van SCE door Wouter netjes afgerond: 1 – 0!
Slechts één minuut later neemt Ibrahim de bal vanaf de rechter kant mee en met een mooi lobje rolt de bal in het net: 2 – 0
Emmeloord heeft de druk er goed op staan, zowel vanuit de verdediging als in de spits. Er werden mooie passes gespeeld en technisch was Emmeloord zeker niet de mindere in het veld.
Tijdens een mooi gevecht in het strafschopgebied van Ens krijgt Wouter de bal goed op z’n slof, hij haalt uit: 3 – 0!
Ens probeert er alles aan te doen, om de achterstand teniet te doen. Een aanval op het doel gaat naast, vervolgens gaat de bal via Remco achter de lijn: corner.
De corner wordt eerst afgewend, maar vervolgens komt er toch nog een gevaarlijk schot op het doel, die echter door Remco netjes wordt gestopt.
Intussen zijn we in de 15e minuut aangeland en er wordt door Ens nog steeds flink druk uitgeoefend.
Na nog een corner, waarbij de bal door Remco eenvoudig wordt ‘geplukt’, ziet Ens een volgende uitbraak eindelijk beloond: 3 - 1
Het is bijna rust als er een mooie aanval van Emmeloord wordt ingezet. Helaas wacht Wouter iets te lang, waardoor er geen schot gelost kan worden. Enkele tellen later krijgt hij een herkansing, maar deze wordt door de keeper van Ens netjes gered.
Ens doet nog een ultieme poging, maar een mooie redding van Remco zorgt er voor, dat dit niet tot een doelpunt leidt.

Na de rust probeert Ens alsnog om langszij te komen, maar vindt steevast de verdediging van Emmeloord op z’n pad. Ook Emmeloord doet zijn best om de voorsprong verder uit te breiden. Zo zien we een mooi 1-2tje van Nick en Wouter, maar de keeper van Ens blijkt niet eenvoudig te passeren.
Hetzelfde geldt echter voor ‘onze’ Remco; zelfs bij een uitbraak van Ens, waarbij een speler alleen voor de doelman komt, eindigt de bal in de handen van onze keeper.
In de 5e minuut weet Emmeloord een corner niet tot resultaat te brengen. Een counter van Ens wordt door Coen gestopt.
Een minuut later haalt Ibrahim ver van doel uit met een prachtige goal als resultaat: 4 – 1!
Na nog een paar mooie aanvalspogingen van Ibrahim, Nassim en Wouter komt de volgende goal in de 15e minuut; Wouter scoort: 5 – 1
Vlak voor het eindsignaal breekt Ibrahim nog een keer in z’n eentje uit en passeert de keeper van Ens wat de eindstand bepaalt op: 6 – 1!
Een verdiende overwinning waarin onze verdediging: Tamas, Remco, Mathijn, Koen, en Jeremiah de aanvallen van Ens (die soms stevig waren) goed wisten af te slaan. Daarnaast hadden onze aanvallers: Wouter, Nick, Nassim en Ibrahim de grootste moeite met de verdediging en met name de doelman van Ens. Dit laatste bleek ook al uit de penalty’s, die na afloop weer werden genomen; Ens scoorde 2x met 6 man en SCE scoorde slechts 1x (Jeremiah) met 8 man.
Dit mag de pret niet drukken; de wedstrijd werd gewonnen en daar gaat het om!
Kijk voor de beelden van deze wedstrijd weer op YouTube (zoek op SCE F1 of op Rini Goedraad)