D.I.O. Oosterwolde - sc Emmeloord 3 - 3 ( 1 - 2 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord kan zich opmaken voor de finalewedstrijden tegen LVV Friesland uit Leeuwarden.
Volgende week zondag 1 Juni speelt sc Emmeloord eerst de uitwedstrijd in Leeuwarden en op zondag 8 Juni is de returnwedstrijd op sportpark De Ervenbos in Emmeloord.
De winnaar van deze tweeluik speelt het volgend seizoen in de 2e klasse Noord.

Vanmiddag speelde sc Emmeloord in een uiterst matige wedstrijd met 3 - 3 gelijk bij D.I.O. in het Frieze Oosterwolde.
De heenwedstrijd werd vorige week met een ruime 6 - 0 gewonnen en het was goed te zien dat deze wedstrijd als een verplicht nummertje werd afgewerkt.
De Emmeloorders hadden het meeste balbezit en creeerden een groot veldoverwicht, maar speelden erg slordig en onnauwkeurig.
Met name in de 2e helft werden de tegendoelpunten erg gemakkelijk weggegeven en liep sc Emmeloord lange tijd achter de feiten aan, maar in een hectische slotfase sleepten de Emmeloorders toch nog een gelijkspel uit het vuur.

De opstelling van D.I.O. Oosterwolde:
Dion Maat, Rutger Hoekstra, Remco vd Avoird, Gerson Latuheru, Dennis de Jong ( David Liklikwatil ), Erwin Feijen ( Hendrik Oosterhof ), Ivo Savenije, Sjors Otter, Frank Driessen, Jari Wieldraaijer & Kristan Boeree.
Wissels: Theo Los, Hendrik Oosterhof & David Liklikwatil.
Gele kaarten: Jari Wieldraaijer & David Liklikwatil
Rode Kaart: Jari Wieldraaijer
Technische staf: Henk Boeree & Theo Los

Niels Boomsma, Sven Goos ( Adri Nugter ), Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Laurens Rasing ( Guido Vissers ), Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Martijn Wielenga ), Gerke Schaap, Ronald Kleiker, Martin Holtmaat & Dennis Lanters.
Wissels: Stefan vd Werff, Guido Vissers, Adri Nugter, Martijn Wielenga & Luuk Kappers.
Geblesseerd: Gokhan Pala, Sander Heimens & Brahim Boundati.
Gele kaart: Dennis Lanters
Technische staf: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters

De scheidsrechter: Dhr. J. Boerema
De grensrechters: Dhr. H. Ploegstra & Dhr. P. Kats.

Het hoofdveld van D.I.O. Oosterwolde ondergaat een grondige renovatie waardoor er werd uitgeweken naar het hoofdveld van de buren vv Griffioen.
De spelers van sc Emmeloord hadden moeite met het hobbelige grasveld en konden niet in hun eigen spel komen.
Trainer Jan Boxum kon vanmiddag niet beschikken over middenvelder Gokhan Pala en aanvaller Sander Heimens waardoor Martin Holtmaat en Sven Goos in de basis konden beginnen.
Verder stond vanmiddag reservedoelman Niels Boomsma bij sc Emmeloord onder de lat.

De Emmeloorders namen meteen het initiatief en kregen een paar goede kansen om op voorsprong te komen.
Doelman Dion Maat van D.I.O. Oosterwolde werd onmiddelijk op de proef gesteld, maar bracht redding op schoten van Sven Goos en Dennis Lanters. In de 5e minuut zag deze doelman er niet goed uit bij een dwarrelbal van Dennis Lanters, maar kon hij in 2e instantie net op tijd ingrijpen. Een prachtig afstandsschot van Dennis Lanters zeilde rakelings voorlangs. In deze fase had sc Emmeloord op voorsprong moeten komen, maar verzuimde men om de trekker over te halen.

Gaandeweg zakte het spel in en kon D.I.O. onder de druk uit komen.
De eerste de beste kans voor de Friezen was dan ook onmiddelijk raak.
In de 20e minuut gaf Ivo Savenije een steekballetje op Frank Driessen die met een geplaatst schot de 1 - 0 voor D.I.O. wist te scoren.
Even later spatte een hard schot van diezelfde Frank Driessen uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Niels Boomsma.

In de 25e minuut kwam sc Emmeloord uit een vrije trap op gelijke hoogte.
De doelman van D.I.O. kreeg deze vrije trap genomen door Dennis Lanters niet goed onder controle waarna Ronald Kleiker in de rebound de 1 - 1 gelijkmaker mocht aantekenen.
Plotseling was de geest uit de fles en kende sc Emmeloord een sterke fase.
Met name Martin Holtmaat, Gerke Schaap en Dennis Lanters doken gevaarlijk op voor het Frieze doel, maar vonden doelman Dion Maat op hun weg.

De thuisploeg probeerde met lange halen onder de druk uit te komen en wisten tot tweemaal aan toe Emmeloord doelman Niels Boomsma op de proef te stellen.
Deze invaller doelman stond een puike partij te keepen en bracht redding op een kopbal van Jari Wieldraaijer en een hard schot van Kristan Boeree.

In de 35e minuut kwam sc Emmeloord uit een perfecte vrije trap van Gerke Schaap op een 1 - 2 voorsprong.
Deze vrije trap vanaf randje strafschopgebied werd met uiterste precisie langs het muurtje geprikt en paste precies strak in de hoek voor de 1 - 2.
Kort hierop forceerden Gerke Schaap en Ronald Kleiker een corner waaruit Harm van Wieren met een achterwaartse kopbal probeerde te scoren.
De doelman van D.I.O. bracht eenvoudig redding op deze kopbal.

Vlak voor rust zette de thuisploeg nog eens aan en kreeg het via Gersson Latuheru & Remco vd Avoird twee goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Emmeloord doelman Niels Boomsma bracht redding.
In de 44e minuut ontstond er een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel, maar Denny vd Zee stond op de doellijn om de bal net op tijd weg te werken.
Met een 1 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Om de toeschouwers een lange wandeling naar de kantine te besparen werd er op een bijveldje van De Griffioen koffie geschonken.
Onder een heerlijk zonnetje werd er voor de 2e helft afgetrapt.

De Emmeloorders begonnen sterk aan de 2e helft, maar zakten daarna ver weg.
Een mooi steekballetje van Ronald Kleiker op Dennis Lanters werd onderschept door D.I.O. doelman Dion Maat.
Even later werd een voorzet van Gerke Schaap door Ronald Kleiker rakelings naastgekopt.
In de 52e minuut liet Denny vd Zee een mooie rush zien, maar zijn voorzet op Dennis Lanters werd onderschept door D.I.O. doelman Dion Maat.
Een fraaie poging van Gerke Schaap zeilde rakelings voorlangs en toen bleef het lange tijd stil.

De Emmeloorders begonnen steeds meer achteruit te lopen en slordiger te spelen. De passing was onzuiver en het team had moeite om de bal goed in de ploeg te houden.
De thuisploeg rook nu bloed en probeerde met opportunistisch spel terug te knokken. Met lange halen en hoge ballen probeerde men de voorhoede te bereiken.

In de 60e minuut wist Frank Driessen van een slordige verdedigingsfout te profiteren door een foute pass te onderscheppen en oog in oog met doelman Niels Boomsma de 2 - 2 te scoren.
Een slim boogballetje van Remco vd Avoird ging rakelings naast het doel en het spel van sc Emmeloord werd steeds rommeliger.

In de 65e minuut viel een diepe bal vlak achter de Emmeloordse verdediging en kon Ivo Savenije deze bal in de loop meenemen.
Met een strakke schuiver in de verre hoek scoorde Ivo Savenije de 3 - 2 voor D.I.O. Oosterwolde.

De Emmeloorders hadden het meeste balbezit en probeerden nu van alles om weer terug te komen.
De thuisploeg bleef maar lange diepe ballen hanteren om hun voorhoede te bereiken en zo golfde deze wedstrijd op en neer.

Een vrije trap van Wouter vd Velde werd ternauwernood door de doelman van D.I.O. onschadelijk gemaakt en een poging van Gerke Schaap ging naast.
Aan de andere kant ranselde doelman Niels Boomsma een hard schot van Ivo Savenije uit zijn doel.
Vanaf dit moment zette sc Emmeloord aan voor een slotoffensief en viel vlak voor tijd de 3 - 3 gelijkmaker.

In de 85e minuut kwam sc Emmeloord uit een vrije trap van Gerke Schaap langszij, maar hier ging een rode kaart voor D.I.O.speler Jari Wieldraaijer aan vooraf. Gerke Schaap stuurde met een steekballetje de doorgebroken Ronald Kleiker op avontuur waarna Jari Wieldraaijer aan de noodrem trok.
Met direct rood kon deze speler van D.I.O. vertrekken waarna Gerke Schaap deze vrije trap keurig in de hoek krulde voor de 3 - 3 gelijkmaker.

In de laatste minuten waren Gerke Schaap met een mislukte omhaal en Martin Holtmaat nog dichtbij de zege, maar het bleef bij een 3 - 3 gelijkspel.

Volgende wacht sc Emmeloord de belangrijke uitwedstrijd bij LVV Friesland in Leeuwarden.
De tweeluik met LVV Friesland zal dan de beslissing gaan brengen.
Het is twijfelachtig of Gokhan Pala en Sander Heimens dan op tijd fit zullen zijn, maar iedereen leeft nu naar deze ontknoping toe.

Deze verslaggever is dan op vakantie en zal deze finalewedstrijden niet meer meemaken.
In het nieuwe seizoen gaan wij weer door met de wedstrijdverslagen voor sc Emmeloord en wensen de spelers en staf veel succes toe tegen LVV Friesland.
De voorbeschouwing volgt later deze week!

Iedereen alvast een fijne zomerstop toegewenst en graag weer tot ziens in het nieuwe seizoen.