Competitiewedstrijd FC OLdemarkt C1 - SCE C1 zaterdag 10 mei 2014

KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN ????

Vandaag was dan eindelijk de dag, dat het kampioenschap binnengehaald kon worden,
We moesten dan alleen van de naaste concurrent FC oldemarkt winnen, die op dat moment
6 punten achterstond, maar ook nog 1 wedstrijd meer had gespeeld dan SCE.
Het moest nog wel even gebeuren, want de voorgaande wedstrijden tegen CVVO en Nagele
waren niet bepaald het neusje van de zalm, maar 1 ding was zeker, de jongens van SCE waren
gebrand deze wedstrijd naar zich toe te halen. Was het vorig jaar thuis nog een nipte overwinning met
2-1, aan de bak moesten we, want ook Oldemarkt had na de winterstop geen wedstrijd meer verloren.
Vandaag was Merijn geblesseerd, en Melvin een beetje. Vandaag hadden we de luxe, dat zowel
Chris als Ian meespeelden. Oldemarkt stond bekend om hun lange trappen naar voren, dus
uitkijken achterin.  In het begin gelijk al een tackle op Luuk, een vrije trap voor het penaltygebied
wordt genomen door Stefan, hier komt niets uit. Even later en pracht voorzet van Lucas op Luuk.
Echter de keeper vangt de bal.  Otis geeft gelijk daarna een pracht pass op Luuk, deze heeft de bal
voor het intikken, maar de keeper redt wederom. Luuk geeft dan een pracht bal op Otis,
deze wordt neergehaald, maar de scheidsrechter wuift het weg. Weer een moment verder wordt
Mark omgeduwd, nu wel een vrije trap, ook uit deze vrije trap wordt niet gescoord,
Even later weet Ian nog een onmogelijk bal voor de achterlijn bij Oldemarkt te pakken, hij wil
voorzetten , maar de keeper knalt Ian neer een terechte penalty, De penalty wordt genomen door
Stefan en koelbloedig wordt in de 20e minuut de 0-1 binnen geschoten, sjapo.
Wat we allemaal zien, de 1e helft is een lust voor het oog, met in de hoofdrol een super spelende
Ian alles lukte vandaag. Een mooie voorzet van Stefan op Luuk wordt ternauwernood gemist.
Dan een corner voor SCE via Mark komt de bal bij Ian, en voortreffelijk rond Ian via
de rechter onderhoek de 0-2 binnen in de 24e minuut. En alsof het nog niet genoeg was met de
overtredingen op SCE wordt dit keer Ian  voor de 16 mtr neergehaald, Luuk neemt dit keer de
vrije trap, maar helaas was de keeper ook attent. Vlak voor rust denkt Koen ook, laat ik een keer
lekker uithalen, de keeper verslikte zich bijna en had maar wat moeite de bal te pakken. Rust 0-2.
Een sublieme 1e helft kun je rustig zeggen.

Robbie, Damian en Han komen in het veld, Otis, Stefan en Jason maken plaats.
Oldemarkt komt een stuk feller uit de startblokken in de 2e helft, Chris maakt een nuttige overtreding
oOp een speler van FC  Oldemarkt, waardoor de vrije doortocht ongedaan werd gemaakt.
Een vrije trap volgt voor Oldemarkt, maar het werd een simpele vangbal voor Tim.
Dan is er opeens een uitbraak van SCE Han vliegt er met de bal van door en komt oog in oog
met de keeper, in plaats dat Han een hoek uitkoos, schiet hij de bal in de handen van de keeper.
En dan is Mark weer aan de beurt nu wordt hij gewoon neergegooid, maar de scheids fluit wederom niet, een apart geval mag je dan wel zeggen. Even later gaat Natan eruit, en Jason komt weer terug
in het veld. In de 14e minuut zijn we dan beland, en door een fout op het middenveld komt de
bal bij een spits van Oldemarkt, deze komt oog in oog met Tim en de aansluittreffer is daar 1-2
Dan een overtreding op Han, Luuk neemt dit keer de vrije trap, dit keer brengt de keeper net aan redding. Een corner volgt voor Oldemarkt, dit keer heeft SCE mazzel, de bal gaat via de lat over.
SCE zit even in een fase, dat het de touwtjes weer wat moet aan trekken. Nog niet gezegd of er
vindt een vloeiende combinatie plaats, via Mark op Luuk en deze weer op Mark, de laatste vergeet
helaas het genadeschot te lossen, zonde.  Dan een moment dat Luuk schiet op de goal, en dit
keer staat de lat van Oldemarkt in de weg. Dan gaat Ian eruit en Melvin komt er gelukkig toch nog in.SCE is nog 4 minuten verwijderd van het kampioenschap nog even volhouden. Soms heeft de wedstrijd wat weg van een vrije worstelpartij, ook wel eens leuk trouwens zolang het goed afloopt,
Vlak voor tijd nog een loep zuivere voorzet van Han op Otis een niet te missen kans voor Otis gaat verloren.  Dan doet Otis hetzelfde hij passt op Han, ook deze heeft de hoek voor het uitzoeken,
maar het lukt niet, dan klinkt het fluitsignaal de winst is binnen we winnen met 1-2 en een groot
aantal spelers gaan hand in hand naar de andere kant van het veld, en eindigen liggend op het gras
Voortreffelijk om te zien, nadat de jongens de felicitaties van iedereen in ontvangst hadden genomen,
gingen ze vlak voor het douchen nog even gezellig voor de kleedkamer een modderpoel nemen,
Helaas was er niets warms te krijgen bij Oldemarkt, en bij SCE zou dit ook niet kunnen, vanwege
Taptoe verplichtingen, dus het feest moet  dan maar Zaterdag 17 mei thuis gevierd worden,
Dan moeten we thuis spelen tegen Oldeholtpade, maar nu kunnen we vrijuit spelen, maar uitkijken
voor de tegenstander, zijn ook niet van de poes, en pas op je benen, Mannen van harte gefeliciteerd,
voortreffelijk om 3 wedstrijden voor het einde de schaal binnen te hebben sjapo.