sc Emmeloord - D.I.O. Oosterwolde 6 - 0 ( 3 - 0 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord is fantastisch aan de nacompetitie begonnen door op imponerende wijze met 6 - 0 van het Frieze D.I.O. Oosterwolde te winnen.
De 70 jarige jubilaris is er alles aan gelegen om het jubileumfeest extra glans te geven en tracteerde het talrijke publiek op een wervelende show met prachtige doelpunten.
Door deze ruime overwinning staat sc Emmeloord met 1 been in de volgende ronde en is de uitwedstrijd volgende week slechts een formaliteit.
Het enigste smetje op deze wedstrijd is het uitvallen van aanvaller Sander Heimens met een hamstringblessure.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Martin Holtmaat ( Robbin Willemsen ), Wouter vd Velde, Denny vd Zee, Gerke Schaap, Guido Vissers ( Sven Goos ), Ronald Kleiker, Harm van Wieren, Dennis Lanters, Gokhan Pala & Sander Heimens ( Laurens Rasing ).
Wissels: Sven Goos, Robbin Willemsen, Laurens Rasing, Adri Nugter, Martijn Wielenga, Brahim Boundati & Niels Boomsma.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters

De opstelling van D.I.O. Oosterwolde:
Christian vd Zande, Remco vd Avoird, Gerwin Duker, Dennis de Jong, Edwin de Jager ( Joost vd Beukel ), Ivo Savenije, Sjors Otter, Frank Driessen, Jari Wieldraaijer, Kristan Boeree & Nick Akkerman ( Theo Los ). Wissels: Joost vd Beukel, Rutger Hoekstra, Erwin Feijen, Theo Los & Dion Maat.
Trainers: Henk Boeree & Theo Los
Teammanager: Bennie Feijen

De scheidsrechter: Dhr. B. Miggels.
De grensrechters: Dhr. S. T. Zandberg & Dhr. H.J. Slendebroek.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje en een gezellige ambiance werd er afgetrapt op het goed gevulde sportpark De Ervenbos.
De laatste tijd neemt de publieke belangstelling toe omdat er een mooi proces aan de gang is rond het eerste elftal van sc Emmeloord.
Iedereen proeft nu de vooruitgang en de absolute drive en ambitie om in dit jubileumjaar iets speciaals neer te zetten.

Beide teams begonnen erg behoudend, afwachtend en voorzichtig aan deze wedstrijd om de kat een beetje uit de boom te kijken.
In het eerste half uur deden zich geen grote kansen voor en lag het tempo aan beide kanten veel te laag.
De thuisploeg had het meeste balbezit en creeerde een optisch veldoverwicht maar trof in D.I.O. Oosterwolde een felle tegenstander.
In het eerste half uur probeerde D.I.O. met veel druk naar voren het middenveld onder controle te krijgen, maar slaagde hier niet in.
De polderbewoners hadden in de beginfase moeite om de bal goed in de ploeg te houden waardoor de opbouw op het middenveld stagneerde.

Tot overmaat van ramp viel in de 10e minuut aanvaller Sander Heimens uit met een hamstringblessure en was trainer Jan Boxum genoodzaakt om aanpassingen en omzettingen te doen.
Verdediger Laurens Rasing kwam Sander Heimens vervangen en kende een goede invalbeurt.
Op het middenveld zochten Gokhan Pala en Ronald Kleiker naar de juiste openingen om de flanken te kunnen bereiken.
Middenvelder Gokhan Pala leek in eerste instantie de verkeerde voetbalschoenen te hebben aangetrokken want bij de eerste balcontacten gleed Gokhan telkens uit om vervolgens alsnog de bal bij de voorhoede te bezorgen.
In de 16e minuut wist D.I.O.speler Ivo Savenije de eerste corner voor de Friezen te forceren, maar deze corner leverde niets op.
Aan de andere kant had D.I.O. doelman Christian vd Zande geen moeite met hoge voorzetten van Ronald Kleiker en Gerke Schaap.

In de 25e minuut deed zich de allereerste serieuze kans voor Emmeloord voor, maar was het meteen gevaarlijk.
Met een fluwelen pass stuurde Gokhan Pala dwars door het centrum Martin Holtmaat op avontuur die vervolgens Dennis Lanters wist te lanceren, maar in kansrijke positie schoot Dennis Lanters rakelings naast.
Even later zag Dennis Lanters uit zijn ooghoeken Guido Vissers vrij voor het doel opduiken, maar met een geweldige reflex bracht de doelman van D.I.O. redding op het harde schot van Guido Vissers.

In de 30e minuut werd de ban dan eindelijk doorbroken door een wereldgoal van Denny vd Zee.
Met een verwoestende raketinslag scoorde Denny vd Zee van grote afstand de verlossende 1 - 0 voor sc Emmeloord en was het hek van de dam. Terwijl iedereen nog aan het nagenieten was van deze prachtige kanonskogel van Denny vd Zee was de 2 - 0 alweer in de maak.
De doelman van D.I.O. zag er niet goed uit bij een indraaiende vrije trap van Dennis Lanters, maar met kunst en vliegwerk konden de Friezen ternauwernood de bal wegwerken.

In de 38e minuut kwam sc Emmeloord uit een corner van Gerke Schaap op een 2 - 0 voorsprong.
Deze corner werd door Dennis Lanters met zijn hoofd verlengd en met moeite van de lijn gehaald, maar in de rebound pardoes door D.I.O. speler Ivo Savenije in zijn eigen doel gewerkt voor de 2 - 0.
Vlak voor rust probeerde D.I.O. enkele plaagstootjes uit te delen, maar aanvaller Frank Driessen kon niet profiteren van een slippertje in de Emmeloordse verdediging en vond doelman Stefan vd Werff op zijn weg.
De Friezen kregen nog een corner te nemen waaruit een inzet van Kristan Boeree werd geblokt, maar het slotakkoord was wederom voor sc Emmeloord.

Pogingen van Dennis Lanters en Guido Vissers werden geblokt en een kopbal van Ronald Kleiker ging rakelings over.
In de 45e minuut bezorgde Ronald Kleiker de bal bij Gerke Schaap die zich een vrije doortocht verschafte om vervolgens de bal onder de doelman door te schuiven voor de 3 - 0 voorsprong.
De manier hoe Ronald Kleiker de bal afschermde en Gerke Schaap op avontuur stuurde voor deze 3 - 0 was een lust voor het oog om te zien.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De gehele 2e helft liet een eenrichtingsverkeer zien en ging sc Emmeloord vrolijk door met fris aanvallend voetbal.
Een flitsend eentweetje tussen Gokhan Pala en Guido Vissers leverde een corner op, maar deze corner van Gerke Schaap werd door Ronald Kleiker overgekopt.
Aan de andere kant leverde Dennis de Jong een mooie voorzet af op het hoofd van Nick Akkermans, maar ook deze kopbal leverde niets op.

In de 53e minuut scoorde Harm van Wieren met een intikkertje de 4 - 0 voor sc Emmeloord. Hier ging een prachtige vrije trap van Gerke Schaap aan vooraf die bij de 2e paal door Guido Vissers richting Harm van Wieren werd verlengd. De doelman van D.I.O. was uit balans waarna Harm van Wieren het laatste zetje kon geven voor de 4 - 0.
Mooie pogingen van Gokhan Pala en Dennis Lanters gingen rakelings over, maar gaandeweg zakte het spel wat in en probeerden de Friezen nog iets terug te doen.

Een vrije trap van Sjors Otter werd eenvoudig gepareerd door doelman Stefan vd Werff en een poging van Jari Wieldraaijer werd geblokt.
Even later veroorzaakte een corner van Sjors Otter een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel, maar kon de verdediging ternauwernood opruimen.
Vrije trappen van Sjors Otter en Remco vd Avoird werden gesmoord of gingen huizenhoog over, maar dit waren de laatste stuiptrekkingen van D.I.O. Oosterwolde.
Bij de Friezen liet Remco vd Avoird enkele verrassende schijnbewegingen zien, maar het leverde geen gevaar meer op.

In de 76e minuut profiteerde Sven Goos van geklungel in de Frieze verdediging en wist hij de doelman van D.I.O. de bal te ontfutselen voor de 5 - 0.
Het slotakkoord was voor die sluwe oude vos Dennis Lanters.
De topscorer van sc Emmeloord zag zijn snelle actie stranden, maar maakte dankbaar gebruik van een enorme blunder van de doelman van D.I.O. die de bal pardoes bij Dennis Lanters terug bezorgde.
Op eenvoudige wijze deponeerde Dennis Lanters de bal in het lege doel voor de 6 - 0 eindstand.

De 70 jarige jubilaris is flitsend aan de nacompetitie begonnen en ligt op koers richting de 2e klasse, maar het is nog te vroeg om met het hoofd in de wolken te lopen.
Het team moet nu oppassen voor euforie en onderschatting om het ultieme doel te kunnen bereiken.
Volgende week wacht eerst nog de returnwedstrijd in Oosterwolde waarna de echte apotheose kan beginnen.

Het gehele team verdiend een compliment met dit prachtige resultaat.
De technische staf verdiend een compliment voor de spelvreugde en onbevangenheid wat het gehele team vanmiddag liet zien.

Hoogtepunt van de dag: Die weergaloze wereldgoal van Denny vd Zee.

Verslaggever: Klaas Huisman.