Verslag sc Emmeloord - vv Beilen

sc Emmeloord - vv Beilen 4 - 1 ( 2 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft een prestatie van formaat neergezet door op glorieuze wijze de laatste periodetitel te veroveren.
Hiermee hebben de Emmeloorders zich geplaatst voor de nacompetitie en krijgt het via de play offs de mogelijkheid om naar de 2e klasse te promoveren.
De polderbewoners wisten uit de laatste 8 wedstrijden maar liefst 22 punten te halen met een imposante doelsaldo van 28 voor en slechts 5 tegen. Er werden 7 wedstrijden gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld!

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Denny vd Zee, Gerke Schaap ( Adri Nugter ), Guido Vissers, Ronald Kleiker, Harm van Wieren ( Martin Holtmaat ), Dennis Lanters ( Sjors Hendrikse ), Gokhan Pala & Sander Heimens.
Wissels: Martijn Wielenga, Martin Holtmaat, Adri Nugter, Sjors Hendrikse & Ronald Seubring.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Beilen:
Remco Vos, Tim Beugels, Jacco Lamberts, Patrick Klooster, Patrick Doldersum, Koen Hollemans, Haryan Velthuis, Frank Polman, Bertus Wolters, Edwin Meppelink & Niels vd Linden.
Wissels: Alwin Hendriks, Mark Hollemans, Lennart Hendriks, Reint Kasten & Jorien Heegen.
Gele kaart: Edwin Meppelink
Trainer: Gerjan vd Hoogen
Overige staf: Hans Kuper & Wieb Polman.
Grensrechter: Dhr. Jong.

De scheidsrechter: Dhr. A. Mansouri.

Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen en onder een aangenaam zonnetje werd er afgetrapt op het gezellige sportpark De Ervenbos.
De spanning was van de gezichten af te lezen en deze wedstrijd kende een nerveus begin, maar sc Emmeloord trok onmiddelijk het initiatief naar zich toe. In de 2e minuut leek Sander Heimens een vrije doortocht te krijgen, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt.
Uit een strakke voorzet van de gevaarlijke Sander Heimens leek Dennis Lanters te gaan scoren, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.
Op volle snelheid glipte Gerke Schaap door de Drentse verdediging, maar zijn voorzet zou Sander Heimens net niet bereiken.
Een prachtig schot van Dennis Lanters werd fraai gepareerd door de doelman van Beilen.
In de 12e minuut kwam sc Emmeloord via een rake kopbal van Wouter vd Velde op een verdiende 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een mooie vrije trap van Gerke Schaap aan vooraf die onderweg nog zou worden verlengd door precies op het hoofd van Wouter vd Velde te belanden. Via binnenkant paal kopte Wouter vd Velde raak voor de 1 - 0.
In deze fase had vv Beilen weinig in te brengen en had sc Emmeloord het betere van het spel.
De gasten probeerden druk te zetten, maar konden geen vat krijgen op het frisse en frivole spel van sc Emmeloord.
In de 24e minuut scoorde Gerke Schaap met een fluwelen afronding de 2 - 0. Hier ging een prachtige sublieme steekpass van Dennis Lanters aan vooraf waardoor Gerke Schaap vrij kon doorlopen om de 2 - 0 op het scorebord te zetten. Deze aanval was een lust voor het oog om te zien.

Gaandeweg zakte het spel wat in en kwamen de gasten beter in de wedstrijd te zitten. Met name Bertus Wolters, Frank Polman & Haryan Velthuis zorgden voor veel gevaar en dreiging.
In de 32e minuut viel de allereerste kans voor Beilen te noteren toen een voorzet van Koen Hollemans door Haryan Velthuis werd naastgekopt.
De thuisploeg kende een moeilijke fase en moest vlak voor rust een tegentreffer incasseren.
In de 42e minuut veroorzaakte een corner van vv Beilen een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel.
In eerste instantie werd een poging van Frank Polman ternauwernood van de lijn gehaald, maar in de rebound scoorde Haryan Velthuis met een fraaie omhaal de aansluitingstreffer en stond het ineens 2 - 1.
De gasten zouden vlak voor rust uit een snelle counter nog een goede mogelijkheid krijgen, maar het steekballetje van Frank Polman op Haryan Velthuis werd op het nippertje onderschept door doelman Stefan vd Werff.
Vlak voor rust moest Harm van Wieren het veld geblesseerd verlaten en kwam Martin Holtmaat hem vervangen.
Met een 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De thuisploeg begon moeizaam aan de 2e helft en moest het initiatief aanvankelijk aan vv Beilen overlaten.
Het voetbal oogde rommelig en onzuiver omdat de gasten nu heel fel en kort op de bal gingen spelen.
Door in een vroeg stadium te storen kon sc Emmeloord niet in zijn spel komen en was het team enige tijd zoekende naar de juiste balans.
Een schot van Haryan Velthuis zeilde hoog over, maar de druk nam toe.
In de 52e minuut glipte Bertus Wolters op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging, maar in de korte hoek bracht doelman Stefan vd Werff met een uitstekende reflex redding.
Kort hierop stuurde Frank Polman met een slim steekballetje Koen Hollemans op avontuur, maar met acrobatisch voetenwerk bracht doelman Stefan vd Werff opnieuw redding.
De gasten begonnen nu risico's te nemen om de gelijkmaker te forceren, maar gaven achterin veel ruimtes weg.
Een hele diepe bal viel precies achter de Emmeloordse verdediging voor de voeten van Koen Hollemans. Doelman Stefan vd Werff was even uit balans, maar kreeg hulp van zijn verdediging.

Gaandeweg volgde het herstel en trok sc Emmeloord deze wedstrijd weer naar zich toe.
Een prachtige dieptepass van Martin Holtmaat bereikte net niet Sander Heimens en een poging van Dennis Lanters werd op het nippertje geblokt.
Uit een verre ingooi van Ronald Kleiker probeerde Dennis Lanters met een kopbal te scoren, maar met de vingertoppen werd deze kopbal over de lat getikt.
Uit de daaropvolgende corner van Gerke Schaap was het raak en scoorde Dennis Lanters met een harde kopbal strak in de bovenhoek de verlossende 3 - 1 voor sc Emmeloord in de 62e minuut.
Even later was Sander Heimens iedereen te snel af, maar de hoek werd te moeilijk en in de 66e minuut schoot Sander Heimens in kansrijke positie rakelings naast.
De gasten probeerden nog wat plaagstootjes uit te delen, maar een kopbal van Haryan Velthuis ging naast het doel.
Op de linkerflank ging Bertus Wolters op avontuur, maar zijn voorzet was niet aan Alwin Hendriks besteed. Dit was het laatste wapenfeit van vv Beilen, want het slotakkoord was voor sc Emmeloord.
Intussen kreeg die sluwe oude vos Dennis Lanters een publiekswissel en zou het ruwe ongepolijste diamant Sjors Hendrikse hem komen vervangen.

Met name Gokhan Pala, Ronald Kleiker en de jonge Guido Vissers speelden een ijzersterke wedstrijd op het middenveld.
In de verdediging stonden Wouter vd Velde, Maarten Ebbers en Denny vd Zee erg goed te voetballen.
Uit een flitsende eentweetje lieten Gokhan Pala en Sander Heimens een mooi hoogstandje zien waaruit een schot van invaller Sjors Hendrikse werd geblokt.

In de 84e minuut scoorde Sjors Hendrikse met een schitterende droge knal de 4 - 1 voor sc Emmeloord en kon het feest beginnen.
De thuisploeg speelde het duel nu controlerend uit en kan terugkijken op een schitterende serie.
Door deze 4 - 1 overwinning heeft sc Emmeloord de laatste periodetitel veroverd en heeft het zelfs uitzicht op een 3e plek in de eindklassering!
Volgende week speelt sc Emmeloord om de 3e plaats de altijd lastige uitwedstrijd bij FC Oldemarkt!
Daarna wacht het toetje en komt de nacompetitie!

De spelers en technische staf van sc Emmeloord verdienen een groot compliment voor het behalen van deze laatste periodetitel.
Man off the match: Architect Gokhan Pala.