De voorbeschouwing LVV Friesland - sc Emmeloord

In een spannende tweeluik zullen LVV Friesland en sc Emmeloord onderling gaan uitmaken wie er volgend seizoen in de 2e Klasse mag gaan uitkomen.
Beide teams leven naar deze ontknoping toe en zullen nog een keertje vol gas moeten geven.
Hoe staan beide teams er voor? kunnen ze met deze spanning omgaan?
Zal trainer Jan Boxum over een fitte en supergemotiveerde selectie kunnen beschikken? Wat kan het publiek straks verwachten?

Komende zondag is de heenwedstrijd in Leeuwarden en op zondag 08 Juni is de allesbeslissende returnwedstrijd in Emmeloord.

In het seizoen 2011-2012 kwamen beide teams elkaar voor het laatst in competitieverband tegen.
In Leeuwarden werd het toen een 0 - 0 gelijkspel terwijl de thuiswedstrijd in Emmeloord in een 2 - 2 gelijkspel eindigde.
Iedereen staat nog die spannende nacompetitiewedstrijden in 2010 voor de geest.
In Mei 2010 stonden beide teams in de nacompetitie tegen over elkaar en leken de Friezen na een 3 - 4 overwinning in Emmeloord op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar.
In Leeuwarden stond het vlak voor tijd nog 1 - 1 en leek Friesland zich te gaan plaatsen, maar in een bloedstollende slotfase sloeg sc Emmeloord genadeloos toe door deze wedstrijd met 1 - 3 bij Friesland te winnen.
In deze wedstrijd scoorden Ronald Kleiker, Brahim Boundati & Stephan de Munnik de doelpunten. Via een tweeluik met vv Wacker wist sc Emmeloord toen in 2010 naar de 2e klasse te promoveren!

Het eerste elftal van LVV Friesland eindigde op een 11e plek in de 2e klasse K met 29 punten uit 26 wedstrijden en een negatief doelsaldo van 48 voor en 71 tegen.
Vorige week schakelde Friesland het lastige DTD in de eerste ronde uit.
In Leeuwarden werd het 2 - 0 terwijl Friesland de uitwedstrijd met 1 - 3 van DTD wist te winnen.
Hoofdtrainer Gerry de Jonge is een echte oude rot in het vak en is aan zijn 6e en laatste seizoen bezig als trainer van LVV Friesland.
Volgend seizoen gaat Gerry de Jonge het iets rustiger aandoen en wordt hij assistenttrainer bij MKV'29.
In het verleden was Gerry de Jonge trainer bij Blauw Wit'34, LAC Frisia'83 en vv Leeuwarden.
De topscorer bij Friesland is Arjen Boonstra met 15 doelpunten, maar ook zijn broertje Floris Boonstra en de spelers Martin Tromp & Jouke Jorritsma hebben hun sporen verdiend bij LVV Friesland.

Het eerste elftal van sc Emmeloord schakelde in de eerste ronde D.I.O. Oosterwolde uit. In Emmeloord werd het 6 - 0 en de returnwedstrijd eindigde in een 3 - 3 gelijkspel.
Bij sc Emmeloord deden een aantal spelers niet mee in Oosterwolde en het is afwachten of Gokhan Pala, Sander Heimens en Brahim Boundati op tijd fit zullen zijn. Clubtopscorer Dennis Lanters zit een schorsing uit en is er zowiezo niet bij in Friesland.
Alle overige spelers zijn topfit en supergemotiveerd om deze tweeluik aan te gaan.

Het voetbal leeft in Emmeloord en iedereen is ermee bezig om dit seizoen een goed einde en hoofdtrainer Jan Boxum een mooi afscheid te kunnen geven.
Wij wensen alle spelers, stafleden en supporters van sc Emmeloord veel succes toe bij deze spannende ontknoping!

In een ver verleden was LVV Friesland ooit een roemrijke club en speelde het lange tijd op het hoogste amateurniveau.
Met name na de tweede wereldoorlog timmerde LVV aardig aan de weg, maar ook in de jaren'70 deed LVV Friesland nog volop van zich spreken. In 1977/1978 speelde LVV voor het laatst in de Hoofdklasse B.
Daarna was LVV Friesland lange tijd een stabiele 2e klasser waarna het nog verder zou wegzakken richting de 3e en 4e klasse.
In 2009 en 2013 behaalde LVV Friesland 2 belangrijke kampioenschappen en keerde het weer terug op 2e klasse niveau.

De Leeuwarder Voetbal Vereniging LVV Friesland is een van de oudste clubs van Friesland en werd op 15 Juni 1905 als vv Snel opgericht.
LVV Friesland speelt zijn thuiswedstrijden op het sportpark Nijlan aan de Middelzeelaan en was ooit een beruchte amateurclub.
De club begon ooit onder de naam vv Snel, maar toen er meerdere clubs onder die naam actief waren werd de naam gewijzigd in vv Voorwaarts.
In 1912 werd de naam gewijzigd in LVV Friesland en ging de club in de blauw gele kleuren met witte broekjes verder door het leven.

Deze vereniging heeft momenteel 250 leden en zowel een zaterdag alsook een zondagtak binnen zijn geledingen.
Het eerste zaterdagteam eindigde op een 2e plek in de 5e Klasse A, maar werd uitgeschakeld in de nacompetitie.
Het eerste zondagteam eindigde afgelopen seizoen op een 11e plek in de 2e klasse K en zal er tegen sc Emmeloord alles aandoen om in de 2e klasse te kunnen blijven.
Naast het veldvoetbal heeft LVV Friesland ook nog een zaalvoetbaltak.

De Frieze hoofdstad Leeuwarden heeft 96000 inwoners en wordt in de volksmond ook wel Ljouwert of Liwwadden genoemd.
Naast profclub sc Cambuur zijn er ongeveer 15 amateurclubs actief in de regio Leeuwarden waarvan Blauw Wit'34, FVC, LAC Frisia 1883 en de Leeuwarder Zwaluwen de bekendste clubs zijn.
Leeuwarden is de grootste stad van de beruchte Frieze elfsteden.

De wedstrijd LVV Friesland - sc Emmeloord begint zondag om 14:00 uur in Leeuwarden. Op zondag 08 Juni volgt de return in Emmeloord.

Wij wensen de spelers, stafleden en alle supporters van sc Emmeloord erg veel succes toe. Rest mij om trainer Jan Boxum volgend seizoen veel succes toe te wensen bij zijn nieuwe club vv Steenwijk.

Deze verslaggever gaat nu op vakantie en is er in augustus weer bij!

Klaas Huisman.