FC Oldemarkt - sc Emmeloord

FC Oldemarkt - sc Emmeloord 3 - 0 ( 0 - 0 )

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen heeft een veredeld B team van sc Emmeloord een 3 - 0 nederlaag geleden bij FC Oldemarkt.
Met het oog op de nacompetitie had trainer Jan Boxum enkele basisspelers vrijaf gegegeven en een fantasieopstelling binnen de lijnen gebracht.
De thuisploeg opende fel en fanatiek, maar met kunst en vliegwerk hielden de Emmeloorders stand.
Het zwaar gehavende en geimproviseerde team kon zelfs via Sven Goos en Sjors Hendrikse speldenprikjes uitdelen, maar moest het initiatief aan FC Oldemarkt overlaten.
Mede dankzij uitstekend keeperswerk van 2e elftaldoelman Niels Boomsma werd er met een 0 - 0 stand de rust gehaald.
In de 2e helft was er geen houden meer aan en kon FC Oldemarkt vrij eenvoudig uitlopen naar een 3 - 0 overwinning.

De opstelling van FC Oldemarkt:
Willem Jansen, Twan Flokstra, Toon Flokstra, Wilko Tammens, Tim Smit, Johan Fleer, Melvin Smit, Koen Thomas, Robbert Luchtmeijer, Folkert Postma & Wouter vd Vegt.
Wissels: Marco Fakkert, Marcel Koetsier, Wesley Veenstra & Andre Fleer.
Gele kaart: Folkert Postma
Trainers: Teun Dikken & Bertus Ernst
Teammanager: Bouke Braad
Grensrechter: Dhr. Smit

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde, Denny vd Zee, Gerke Schaap, Guido Vissers ( Bjorn Elijzen ), Sjors Hendrikse ( Luuk Kappers ), Martijn Wielenga, Adri Nugter, Gokhan Pala & Sander Heimens ( Kenneth Olaer )
Wissels: Bjorn Elijzen, Kenneth Olaer, Luuk Kappers & Stefan vd Werff.
Afwezig: Harm van Wieren, Dennis Lanters, Maarten Ebbers, Ronald Kleiker & Martin Holtmaat.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. E.D. v/d Veen

Trainer Jan Boxum had alle automatismes overboord gegooid en diverse spelers op andere posities neergezet.
Verdediger Denny vd Zee mocht vanmiddag zijn opwachting op de rechtsbuiten positie maken terwijl middenvelder Gokhan Pala tot linksback werd getransformeert.
Door deze opstelling bestond de as uit Wouter v/d Velde, Guido Vissers en Gerke Schaap.

De gehele wedstrijd werden de hemelsluizen opengezet en kwam er een gigantische hoeveelheid regen naar beneden, maar het veld lag er redelijk goed bespeelbaar bij. Beide teams wilden deze wedstrijd graag spelen. Ondanks het slechte weer waren er toch nog diehard supporters van sc Emmeloord naar Oldemarkt gekomen!

FC Oldemarkt draait een verrassend goed seizoen en meteen vanaf de aftrap was goed te zien waarom deze ploeg zo hoog staat.
De thuisploeg opende fel en fanatiek en probeerde met een overrompelingstactiek een snelle treffer te forceren.
Met name Folkert Postma, Wouter vd Vegt & Melvin Smit glipten telkens op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging.
In de eerste 15 minuten was sc Emmeloord zoekende naar de juiste patronen omdat er geen automatismes meer waren.
Het spel oogde slordig en onrustig en de Emmeloorders werden helemaal teruggedrongen in de verdedigende stellingen.

Doelman Niels Boomsma keept normaliter zijn wedstrijden in het 2e elftal, maar groeide vanmiddag uit tot Man off the Match!
Met enkele fabuleuze en weergaloze reddingen hield Niels Boomsma het team in deze moeilijke fase overeind.
FC Oldemarkt kreeg een paar grote kansen, maar Wouter vd Vegt, Folkert Postma & Melvin Smit vonden doelman Niels Boomsma op hun weg. Mooie pogingen van Johan Fleer, Robbert Luchtmeijer & Melvin Smit gingen over of naast het doel.

Rond de 20e minuut ging het offensief van FC Oldemarkt wat liggen en kroop sc Emmeloord iets uit zijn schulp.
Met name Wouter vd Velde, Gokhan Pala en Gerke Schaap namen het team op sleeptouw en zorgden voor meer balans en rust op het veld.
Ondertussen kon aanvaller Sander Heimens vanwege een hamstringblessure niet meer verder en kwam 2e elftalspeler Kenneth Olaer hem vervangen. Kenneth Olaer kende een goede invalbeurt.

In de 24e minuut liet sc Emmeloord zich voor het eerst voorin zien, maar een steekballetje van Gokhan Pala op Sjors Hendrikse werd op het nippertje onderschept. Even later forceerde Sjors Hendrikse de allereerste corner voor sc Emmeloord, maar deze zou niets opleveren.
In de 30e minuut deed zich de enigste serieuze kans voor toen een kanonskogel van de goedspelende Sven Goos met een geweldige duik door FC Oldemarkt doelman Willem Jansen uit zijn doel werd geranseld.

Vlak voor rust zette FC Oldemarkt nog eens aan en kreeg het via Folkert Postma, Wouter vd Vegt & Johan Fleer mooie kansen.
De Emmeloorders zaten zwaar in de verdrukking en moesten alle zeilen bijzetten om overeind te blijven.
Tot driemaal aan toe moest doelman Niels Boomsma tot het uiterste om schoten van Wouter vd Vegt & Melvin Smit onschadelijk te maken.
Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord in de snelle counter nog een mogelijkheid, maar Sven Goos stuitte op doelman Willem Jansen.
Met kunst en vliegwerk werd met 0 - 0 de rust gehaald.

In de 2e helft moesten de Emmeloorders ver terug en kwam het zwaar onder druk te staan. Het werd pompen of verzuipen omdat FC Oldemarkt gebrand was om deze wedstrijd te winnen.
Met fris aanvallend voetbal probeerde FC Oldemarkt een treffer te forceren, maar Melvin Smit en Robbert Luchtmeijer vonden doelman Niels Boomsma op hun weg.
In de 52e minuut zat Niels Boomsma even mis bij een hoge voorzet van Melvin Smit, maar de verdediging kon net op tijd wegwerken.
Tussendoor probeerde Sven Goos met een prachtige dieptebal Sjors Hendrikse te bereiken, maar helaas gleed Sjors uit en kon doelman Jansen net op tijd ingrijpen.
Een kopbal van Gerke Schaap ging naast het doel, maar dit waren de laatste wapenfeiten van het gehavende sc Emmeloord.
De Emmeloorders hielden lang stand en vochten als leeuwen, maar diep in de 2e helft was er geen houden meer aan en kwam FC Oldemarkt op een dikverdiende 1 - 0 voorsprong.

In de 65e minuut scoorde Melvin Smit met een geplaatste kopbal uit een voorzet van Folkert Postma de bevrijdende 1 - 0 voor FC Oldemarkt.
De polderbewoners probeerden nog eens aan te zetten, maar een mooie actie van de hardwerkende Adri Nugter kwam net niet bij Gerke Schaap.
In de 70e minuut scoorde Folkert Postma met een strak schot laag in de hoek de 2 - 0 voor FC Oldemarkt.
In de 75e minuut gaf Tim Smit een perfecte voorzet op invaller Wesley Veenstra die van dichtbij de 3 - 0 kon aantekenen.

Emmeloord doelman Niels Boomsma zag heel wat op hem afkomen, maar bracht reddingen op pogingen van Wouter vd Vegt & Folkert Postma.
Aan de andere kant probeerde Denny vd Zee nog iets terug te doen, maar doelman Willem Jansen hield zijn doel schoon.
Bij FC Oldemarkt kwam er nog een keeperswissel en applaudiseerde het thuispubliek voor deze mooie afsluiting van het seizoen.
Met een 3e plek in de 3e Klasse B mag FC Oldemarkt heel trots zijn!

Deze laatste competitiewedstrijd gaat met 3 - 0 verloren en volgende week begint voor sc Emmeloord de nacompetitie.
Vanwege de vele afgelastingen is het nog niet zeker tegen wie sc Emmeloord zal moeten spelen, maar dit zal in de loop van komende week duidelijk worden.
Het zal gaan tussen DIO Oosterwolde, Lemmer Bentex of DTD uit het Frieze Cornjum.

Verder spelen vv Roden & Asser Boys ook nacompetitie.
Door de afgelasting van VENO zijn de PD wedstrijden nog niet bekend, maar Read Swart & VENO lijken de PD wedstrijden te moeten spelen.
Donderdagavond is er meer duidelijkheid over de nacompetitie.