Verslag sc Emmeloord Mar Seafood - Zvv Reuz

sc Emmeloord Mar Seafood - Zvv Reuz uit Vries 6 - 3

Het zaalvoetbalteam van sc Emmeloord Mar Seafood is in een zinderende finale naar de topklasse gepromoveerd!
In een sfeervolle en tot het nok gevulde sporthal De Bosbad in Emmeloord wist Mar Seafood met 6 - 3 van Reuz te winnen.
Het 70 jarige jubileum van sc Emmeloord krijgt nu een heel speciaal tintje met deze knappe prestatie van de zaalvoetballers van Mar Seafood.

De Emmeloorders waren lange tijd de bovenliggende partij, maar kregen het in de tweede helft nog knap moeilijk toen een ontketende Reuz nog knap terug wist te komen.
Bij menig toeschouwer brak het angstzweet uit toen Reuz van een 4 - 1 achterstand nog terug kon komen tot 4 - 3, maar in de laatste minuten viel de beslissing en stond het talrijke publiek op de banken.

Vorige week ging de uitwedstrijd in Vries ondanks een 0 - 3 voorsprong met 4 - 3 verloren, maar door de 6 - 3 overwinning van vanavond zijn de blauw witten alsnog naar de topklasse gepromoveerd.

De opstelling van Futsal Mar Seafood sc Emmeloord:
Harmen Kramer ( De Killer ), Andre Klein ( Rambo ), Noval Bellaoui ( De Prins ), Brahim Boundati ( De Sultan ), Abdel Boundati ( De Koning ), Gokhan Pala ( De Architect ), Martin Holtmaat ( De Rouwdouwer ) & Nabil El Hamatie ( Goudhaantje )

Onder een mysterieus en ritmisch tromgeroffel begonnen de Emmeloorders fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
Het schitterende fonkelnieuwe sporthal De Bosbad was tot de nok toe gevuld met uitgelaten supporters.
Mooie pogingen van Gokhan Pala en Abdel Boundati werden ternauwernood geblokt.
De Emmeloorders hanteerden een snelle balcirculatie en lieten mooie technische hoogstandjes zien.

In de 5e minuut scoorde Abdel Boundati met een snoeihard schot laag in de hoek de 1 - 0 voor Mar Seafood. Het thuispubliek reageerde uitgelaten en ging nu massaal achter de ploeg staan.
Tot tweemaal aan toe lieten de gasten uit Vries zich voorin zien, maar het leverde geen gevaar op.
De thuisploeg had het initiatief en speelde met passie en vuur, maar toch zou Reuz in de 12e minuut op 1 - 1 komen.
In eerste instantie smoorde een vrije trap van Reuz in de blauw witte muur, maar vanuit de korte hoek was de rebound raak voor de 1 - 1.

De Emmeloorders reageerden furieus en drongen Reuz helemaal terug in de verdediging.
Met name Noval Bellaoui en de broers Brahim & Abdel Boundati lieten technische hoogstandjes en vlotte eentweetjes zien, maar zagen hun pogingen worden geblokt.
Een schot van Abdel Boundati zeilde rakelings over en de doelman van Reuz reageerde attent op een inzet van Noval Bellaoui.

In de 20e minuut scoorde Brahim Boundati met een schitterend schot in de kruizing de verlossende 2 - 1 voor sc Emmeloord Mar Seafood.
Tot tweemaal aan toe probeerde Reuz in de snelle counter iets terug te doen, maar doelman Harmen Kramer toonde zich als een echte killer en stond goed te keepen.
Nadat een aanval van Reuz niets opleverde counterde sc Emmeloord razendsnel naar een 3 - 1 voorsprong.
Het was Noval Bellaoui die met schitterende en onnavolgbare passeerbewegingen 3 man in de luren legde door vervolgens de bal snoeihard onder de doelman door te schieten voor de 3 - 1.
In deze fase stond Reuz op instorten, maar prachtige aanvalsgolven leverden geen treffers meer op.
Bij sc Emmeloord speelde Gokhan Pala een belangrijke rol en lieten ook Martin Holtmaat en Andre Klein goede dingen zien.
Met een 3 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Het talrijke publiek zorgde voor een gezellig en uitgelaten sfeertje en nam het team op sleeptouw.
De Emmeloorders begonnen ijzersterk aan de 2e helft en kwamen via een hard schot van Abdel Boundati op een 4 - 1 voorsprong.
Het leek nu een makkelijke avond te worden, maar niets was minder waar. De gasten uit Vries gaven het nog niet op en kwamen verrassend binnen 5 minuten terug tot 4 - 3.
De 4 - 2 was een schuiver in de verre hoek en de 4 - 3 een rommelige scrimmage die van dichtbij werd binnengewerkt tot 4 - 3.
Het werd nog even spannend en sc Emmeloord ging een paar benauwde momenten tegemoet.
De architect Gokhan Pala kreeg een gele kaart en moest naar de kant waarna Reuz een paar goede kansen kreeg.
Met fantastisch keeperswerk hield doelman Harmen Kramer zijn ploeg overeind waarna sc Emmeloord het initiatief weer overnam.

Het publiek scandeerde de namen van de spelers en begeleid door ritmisch tromgeroffel klonk het Forza Mar Seafood door de sporthal.
Met name Brahim & Abdel Boundati lieten flitsende acties zien, maar ook Noval Bellaoui had enkele technische hoogstandjes in huis.

Een prachtige aanval tussen Gokhan Pala en Martin Holtmaat ontrafelde de verdediging van Reuz, maar helaas kon Noval Bellaoui net niet profiteren. In de counter schoot een aanvaller van Reuz snoeihard tegen de paal.
De spanning steeg ten top en bij iedereen stond het zweet op de voorhoofd, maar vlak voor tijd viel dan de beslissing.

Met een prachtig schot strak in de kruizing scoorde Brahim Boundati de 5 - 3 waarna Noval Bellaoui nog eens zijn klasse toonde door vanuit een moeilijke hoek de 6 - 3 te scoren.
Het publiek was in uiterste vervoering waarna er een spontaan feestje uitbrak op de tribune.
Na het laatste fluitsignaal werd de promotie naar de topklasse uitbundig gevierd.

Wij feliciteren de spelers en begeleiders met de promotie naar de Topklasse!

Deze verslaggever was onder de indruk van de ambiance en zal komende seizoen Mar Seafood regelmatig gaan volgen.