Sportclub Emmeloord 5 - Blankenham 1 3 - 4

04-11-2012 -  Blankenham 1 stond op de vijfde plaats met maar twee punten achter ons. We wisten dat ze goed moesten zijn want ze hadden van het zeer goede MSC in Meppel gewonnen. We waren al flink gehavend door een blessure van Hamza en Adil en vlak voor begin van de wedstrijd kwam  Moussie daar ook nog eens bij. Met Mustafa Aktas en Suber erbij begonnen we aan de wedstrijd en direct van het begin af aan zat Blankenham 1 heel  fel op de bal en lieten ons niet voetballen. We konden geen vuist maken en leden steeds te snel balverlies. Je kon goed zien dat deze jongens twee maal in de week trainen en ook nog eens redelijk goed kunnen  voetballen. Ze maakten handig gebruik van onze fouten en als snel stonden we met 0-1 achter. We kregen best wel kansen, maar  wachten steeds net te lang met schieten, waardoor de schoten net geblokt konden worden. De leiding was vandaag op zijn zachtst gezegd wat warrig. Een speler van ons werd na een solo in het  strafschopgebied kei hard en met gestrekt been onderuit gehaald,  maar de scheidsrechter vond dit slechts een indirecte vrije trap was voor ons in plaats van een strafschop. Rond de dertigste minuut moest Said weer met zijn oude kuit blessure uitvallen en viel Ridwan voor hem in. Tijdens een moment van onoplettendheid van ons scoorde Blankenham 0-2. Emmeloord 5 speelde echt niet slecht maar zette soms de actie net wat te lang door waardoor hun hem  makkelijker konden verdedigen en achter waren we soms net niet rigoureus genoeg om op de juiste moment de bal even weg te roeien. Toch kwamen wij een minuut of 5 voor rust, na een goede vrije trap van Peter, die heel knap werd binnen gekopt door Mustafa, weer terug in de wedstrijd 1-2

Na de rust hebben we echt alles gegeven en kwamen we meer en meer in de wedstrijd. Het was Hakim die knap de 2-2 maakte na een hele mooie voorzet van Farid. De grensrechter van Blankenham probeerde nog roet in het eten te gooien en bleef volhouden dat het buitenspel was, maar aangezien de bal van de achterlijn werd voorgetrokken hield dat gelukkig geen stand en kon de scheidsrechter niet anders doen dan hem goedkeuren.
Farid werd nog een keer gepakt in het strafschop gebied van Blankenham, maar ook hier zag de scheidsrechter geen strafschop in. Mustafa en Hassan speelde beiden echt een bere goede wedstrijd en strooiden beiden kwistig met de ene na de andere mooie pass. Een minuut of 20 voor tijd kreeg Farid, die als laatste man begon, maar nu in de spits naast Shafiq was gaan spelen, de bal op links en slalomde langs verschillende spelers en werd nu zo hard onderuit gehaald dat de scheidsrechter niet anders kon dan een strafschop te geven. Onze altijd zeer actieve Mo claimde de strafschop en schoot hem perfect binnen en we stonden dan toch ineens weer met 3-2 voor. Helaas waren 20 minuten te lang om stand zo te kunnen houden tegen het goed spelende blankenham.
In plaats van met 10 man terug te zakken rond de 16 bleven we voetballen en voor we het echt goed en wel door hadden stond het 3-4 voor blankenham en het is aan Riaz te danken dat deze stand zo bleef, want blanken ham kwam twee keer alleen op de keeper af, maar mede door zeer goed keepers werk van Riaz lukte het ze niet de kansen af te maken en de wedstrijd in het slot te gooien.  Vandaag waren voor mij Mo, Bekir en Mustafa Aktas en Hassan de mannen van de wedstrijd, maar de winnaar was vandaag het publiek die een leuke spannende voetbal wedstrijd hebben gezien met veel inzet en passie.