SCE VR1 - Olympia VR1

31-10-2012 -Het is alles of niets met SCE VR1 in de 5e klasse. Tenminste zo voelde het vanavond wel. Alles winnen om nummer 1 te blijven, en om natuurlijk volgend jaar 4e klasse te kunnen spelen. 

Na 2 weken stil gelegen te hebben, moesten we de draad weer oppakken op een woensdagavond om onze ongeslagen status weer waar te maken. Ook tegen de strijdlustige Olympia VR1. De thuiswedstrijd begon om 20.00. Het is de 6e wedstrijd, wat betekent dat we op de helft zijn voor de winterstop. We hadden er super veel zin in en keken er naar uit om tegen Olympia te spelen.

Met de spanning en zenuwen die de meesten van ons al heel de dag hadden, moesten we om 19.00 aanwezig zijn. Eenmaal in de kleedkamer (waar het angstaanjagend stil was) kregen we wat tips voor op het veld en na een goede warming up waren we er klaar voor.

Eindelijk was het 20.00 en kon de wedstrijd van start gaan. Olympia had aftrap. De bal ging over en weer de eerste paar minuten. Er gebeurde nog niet heel veel, en het was ook nog niet goed te merken aan het voetbal of Olympia nou goed of slecht was.

De opbouw bij ons was in ieder geval goed. Het eerste schot was al na een paar minuten van Irene. Maar helaas, mis! Dan maar weer opnieuw proberen. En ja hoor, Ageeth rende wat meters naar voren en zag Carla vrij lopen op rechts. Carla zag Irene rennen, en gaf de bal in de loop mee aan haar. Irene maakte het mooi af, door haar tegenstander eruit te lopen, en te scoren vanaf de rechterkant, in het linkerhoekje! 1-0 voor Emmeloord!

Na 5 minuten al 1-0. Zou Olympia (meer) druk gaan zetten? De bal ging weer heen en weer. Wij kwamen wat beter in de wedstrijd, waardoor Dominique af en toe dicht bij het doel kwam door haar acties. Olympia was niet heel gevaarlijk. Ageeth probeerde het maar eens. Ze nam de bal mee en kwam goed voor het doel te staan. Ze schoot! helaas, in de handen van de keeper.

Olympia probeerde het een paar keer, maar dat resulteerde tot niks. Na een kwartier spelen was de bal vaak uit. Dit leidde zo ook tot een corner voor Emmeloord. Marina nam de corner. De bal kwam richting het doel, maar helaas, geen doelpunt. Olympia werd iets gevaarlijker wat zorgde voor hun eerste doelpoging. Vanaf links probeerde er eentje te schieten. Er werd wel op doel geschoten maar veel te hoog.

Als Olympia niet wil scoren, dan doen wij het wel! Marina kreeg de bal mee, en kwam alleen op de keeper af. De keeper kwam haar doel uit, Marina moest wel gaan schieten. Ze schoot de bal, hard, laag over de grond richting de linkerkant. De afstand was nog redelijk ver vanaf het doel, dus het duurde even voordat we echt zeker wisten of het een doelpunt was, en ja hoor! De bal kwam netjes in de linkerhoek terecht. 2-0 Emmeloord!

Van beide kanten was het soms slordig. Ondanks dat ze zo stevig waren, en het daarom misschien konden winnen in de duels, speelden wij het wel beter uit. Annelies had de bal, en gaf hem mee op links aan Dominique. Mariska bood zich aan, en kreeg de bal mee van Dominique. We kwamen dichterbij het doel van Olympia. Dit zou wel eens de 3-0 kunnen worden. Mariska zag Carla, die goed mee naar voren liep, en schoot de bal richting doel, op Carla. Carla kon schieten, wat ze ook deed! maar helaas, mis. De keeper had de bal alleen niet goed vast, waardoor die bij Irene in haar voeten terecht kwam. Irene deed een poging! maar helaas, door de drukte kwam de bal in de voeten van een tegenstander. Geen 3-0 dus.

We kregen er steeds meer zin in. Zo kreeg Dodde ook een kans; Dominique rende weer met een goede actie naar voren en zag Dodde lopen. Dodde had tijd om te kijken en te schieten, wat ze ook deed! Met gevoel ging de bal richting doel, maar helaas net naast.

Kort daarna probeert Olympia eruit te komen. Het werd wat onrustig en Olympia kwam op onze helft, zoekend naar een gaatje. Maar ze kwamen niet ver. Al snel pakten wij hem weer af.
Na een halfuur spelen gebeurde er niet heel veel meer. Er werd veel overgespeeld van beide ploegen. Olympia probeerde het af en toe, omdat we niet goed stonden. Edson was daar niet blij mee, en riep; RUST DAMES.

We zetten weer wat druk, en de bal kwam weer wat meer richting het doel van Olympia. De bal werd vanaf rechts, laag over de grond gespeeld richting Marina. Marina had door dat Dominique er beter voor stond op links, en sprong over de bal heen zodat Dominique hem mee kon nemen. Maar helaas, Dominique buitenspel.

Na nog wat acties kwam de 3-0 maar niet. Ook niet toen Mariska probeerde te scoren met links. Ze schoot richting het doel. Het was een rare bal, maar de keeper van Olympia had de bal goed vast. Dominique kreeg ook nog een mooie bal van Irene op rechts, maar raakte de bal niet goed.

Annelies vond het na een tijdje nodig om het een beetje spannend te maken. Olympia gaf de bal een knal, richting Annelies. Annelies raakte de bal niet goed, waardoor de bal richting het doel van Emmeloord kwam. Maar met de 2 tegendoelpunten die we tot nu toe hebben in de competitie, was Deborah daar alweer om hem te pakken. Geen paniek.

Olympia zette iets meer druk. Ditmaal was het serieus spannend. Olympia kwam door de verdediging, het was alleen nog maar een kwestie van schieten of de de keeper uitspelen, en we hadden een tegendoelpunt. Iedereen hield zijn/haar adem in. Maar Annelies liet het er niet bij zitten en rende als een gek om als laatste poging een sliding te maken! De tegenstander schoot de bal nog wel, maar net te laat, waardoor de bal niet genoeg vaart had, en in de handen van Deborah terecht kwam.

RUST.

We begonnen redelijk aan onze tweede helft. De bal ging een minuut alle kanten op. Suus en Fleur die het in de tweede helft mochten proberen, boden zich goed aan. Suus probeerde met goede bewegingen op rechts eruit te komen, maar helaas stonden er teveel tegenstanders in de weg.

Dan nog maar een keer proberen, met een harde paas door het midden kwam de bal richting Fleur. Maar helaas ging de bal zo hard, dat Fleur er net niet bij kwam, om hem af te maken. Dominique liep goed mee richting het doel, en zag de bal richting haar komen. Met volle vaart rende Dominique naar de bal, maar de keeper wilde de bal ook maar al te graag hebben. Dominique raakte per ongeluk het hoofd van de keeper met haar knie waardoor de keeper ongelukkig terecht kwam, en waarschijnlijk haar nek een flinke klap maakte, of een verkeerde beweging maakte. Het bleek zo erg te zijn, dat er een ambulance bij moest komen. Om die reden is de wedstrijd gestaakt, begrijpelijk. Inmiddels zijn de berichten dat het gelukkig goed met haar gaat!

Zoals het er nu uit ziet wordt de wedstrijd niet uitgespeeld en krijgen wij de 3 punten.

Liefs,
De vrouwen van SC Emmeloord