Oldemarkt 3 - Emmeloord 5 0-1

11-11-2012 - Vandaag moesten we tegen Oldemarkt 3. Door het verlies van vorige week stonden we nu tweede met 16 punten en  Oldemarkt stond 6 met 13 punten. De competitie is ongemeen spannend nummer 1 met 17 punten en de nummer 6 met 13 punten. Voor ons was het natuurlijk zaak om na vorige week nu in elk geval voor de 3 punten te gaan. We begonnen met Daniel en Mustafa er bij en zonder Said. In het begin hadden we echt moeite met het fel spelende Oldemarkt en ze speelde ook fysiek erg sterk. In de loop van de eerste helft kregen we steeds meer de wedstrijd in handen en er kwamen ook wat kansen. Suber speelde echt een hele sterke wedstrijd en met mooie bewegingen stuurde hij vaak zijn directe tegenstander het bos in. Verdedigend had hij ook alles onder controle.
Na een harde charge op Suber kregen wij een vrije trap, welke op miraculeuze wijze bij Suber kwam die de achterlijn haalde en de bal
voor de goal kreeg. Wat we toen te zien kregen was werkelijk te gek voor woorden. Abdul, onze eigen Abdul was net Lucky Luke en sneller als zijn schaduw was hij bij de bal om hem in Huntelaar stijl in de touwen te jagen. We kunnen rustig stellen dat dit het mooiste doelpunt is wat je Abdul ooit heb zien maken. Oogverblindend was dit doelpunt. Peter liet zich aan het eind van de eerste helft  vervangen door FaridRiaz keepte weer een uitstekende wedstrijd en redde een zeker doelpunt en met een fraaie duik tikte hij de bal corner. We gingen de rust in met de krappe 0-1 voorsprong. In de rust had Farid aardig wat te vertellen en goed te zetten, want er waren heel wat fouten en onnodig bal verlies. Mustafa Aktas kwam niet lekker in zijn spel omdat hij gewoon te veel alleen moest doen en te weinig steun kreeg op het middenveld. Vaak moest Mustafa dan zoeken naar de lange bal en dat was erg moeilijk op dit gladde veld.
Na de rust kwam Moessie er in voor Marcel, die vlak voor rust hard ten val was gekomen en ook Hamza kon gelukkig weer voetballen
En kon de tweede helft mee spelen. Oldemarkt heeft de hele tweede helft geen echte kans meer gekregen en Daniel en Moessie  hadden  de touwtjes achter samen met Bekir en Suber stevig in handen. Farid die in de spits was gaan spelen schoot een maal precies op de kruising en ook Mustafa schoot op de paal. Oldemarkt heeft zoals gezegd in de tweede helft eigenlijk niet een echt uitgespeelde aanval gehad en nadat Mo uit moest vallen Met een lies blessure en aan de kant de mannen wat fanatiek ging coachen heeft  Emmeloord de slag op het middenveld gewonnen met heel goed positie voetbal en tikken. Vlak voor tijd werd Farid er nog keihard onderuit gehaald en toen dacht de scheidsrechter, 0-1 achter, nog een vrije trap te gaan. Ik vind het mooi geweest En de drie belangrijke punten gaan mooi mee terug naar Emmeloord. Man van de wedstrijd was absoluut Suber en het wonderbaarlijk mooie doelpunt van Abdul maakte samen met zijn nooit aflatende werklust dat Zijn naam wel even speciaal genoemd mag worden.
 Mannen bedankt voor het goede spel en de inzet van iedereen. Dat leverde ons vandaag terecht de drie punten op.