Verslag vv Ruinen - sc Emmeloord

vv Ruinen - sc Emmeloord 1 - 4 ( 0 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft de smaak goed te pakken en wint vrij eenvoudig met 1 - 4 in het Drentse Ruinen.
Wij reden via een mooie toeristische route vergezeld van regen, hagel en onweer richting het brinkdorp Ruinen, maar daar eenmaal aangekomen klaarde de lucht op en brak de zon lekker fel door.
Het was erg gezellig op het goedgevulde sportpark De Baete te Ruinen.

De opstelling van vv Ruinen:
Rik Luning, Gerwin Sloots, Niek Jan Jalvingh, Arno Kreulen, Henry Neutel, Anthal Horlings, Marko Muggen, Frank Tissingh, Jurjen Kleiker , Dennis Broekman & Jos Kijk in de Vegte.
Wissels: Rowan Sanders, Arnold Emmink & Wouter de Jonge
Trainer: Andre Baas
Grensrechter: Dhr. Bruins.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Adri Nugter ), Gerke Schaap, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Dennis Lanters & Sander Heimens ( Guido Vissers )
Wissels: Guido Vissers, Adri Nugter & Martijn Wielenga
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzogster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. J. Wever.

De Emmeloorders begonnen scherp en gedreven aan deze wedstrijd en kwamen in de 8e minuut uit een vlijmscherpe aanval via Sander Heimens op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging splijtende pass van Gokhan Pala aan vooraf die dwars door het hart van de Ruinense verdediging Sander Heimens wist te bereiken.
Met een slimme loopactie scoorde Sander Heimens heel beheerst de snelle 0 - 1 voor sc Emmeloord.
Voorafgaand belandde een voorzet van Ruinen speler Marko Muggen op het dak van het Emmeloordse doel.

De polderbewoners hadden het intiatief en creeerden een groot veldoverwicht, maar het oogde allemaal rommelig en onnauwkeurig.
De thuisploeg loerde slim op de counter en probeerde met diepe ballen hun gevaarlijke voorhoedespelers te bereiken.
In de 12e minuut leek de 0 - 2 in de maak toen een vrije trap genomen door Gerke Schaap voor verwarring zorgde in de Ruinense verdediging.
Onderweg leek de bal te worden aangeraakt door een Ruinense arm, maar de scheidsrechter vond van niet en liet doorspelen.
De doelman van Ruinen was helemaal uit balans, maar nog voordat Ronald Kleiker en Sander Heimens het laatste zetje konden geven werd deze bal net voor de doellijn door een verdediger weggehaald.

Uit de directe tegenstoot kwamen de Emmeloorders goed weg toen een ziedend schot van Jos Kijk in de Vegte via binnenkant paal terug in het veld ketste.
Een vrije trap van Ruinen speler Anthal Horlings spatte uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Stefan vd Werff waarna de verdediging ternauwernood kon opruimen.
Vanaf dit moment namen de Emmeloorders het heft stevig in handen en werd vv Ruinen teruggedrongen, maar de Drenten bleven gevaarlijk in de snelle omschakeling.
De Emmeloorders omsingelden het Ruinense strafschopgebied en grossierden in een groot aantal corners, maar de eindpassing bleef onzuiver.
De doelman van Ruinen had veel moeite met de indraaiende corners van Gokhan Pala, maar niemand kon hiervan profiteren.
Vanaf de flanken lieten Sander Heimens en Gerke Schaap mooie snelle acties zien, maar het vervolg bleef telkens uit waardoor vv Ruinen mocht blijven hopen.
Vlak voor rust doken Jos Kijk in de Vegte en Dennis Broekman gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel en moest doelman Stefan vd Werff tot tweemaal aan toe ingrijpen.
Een vrije schietkans was niet aan Jos Kijk in de Vegte besteed en zeilde naast het doel.
Er was nog even een hilarisch moment toen Stefan vd Werff met de bal aan zijn voet terug naar zijn strafschopgebied liep en bijna werd verrast door Ruinen aanvaller Dennis Broekman, maar met een 0 - 1 stand ging iedereen aan de thee.

In de rust kwam Guido Vissers voor Sander Heimens in de ploeg.
De Emmeloorders kwamen ontketend en furieus uit de kleedkamer en stelden al snel orde op zaken.
In de 48e minuut stonden Gokhan Pala en Harm van Wieren aan de basis van de 0 - 2 van Dennis Lanters.
Met een fluwelen pass stuurde Gokhan Pala de bal richting Harm van Wieren die op zijn beurt op randje strafschopgebied Dennis Lanters wist te lanceren. Met een bekeken schuiver straks in de hoek scoorde Dennis Lanters de verlossende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
De meegereisde supporters waren nog maar amper bijgekomen of invaller Guido Vissers deed ook nog een duit in het zakje.
Met een flitsende actie op de rechterflank was Guido Vissers iedereen te snel af door vervolgens naar binnen te snijden om de bal snoeihard in de rechterkruizing te deponeren voor de 0 - 3 in de 52e minuut.
In deze fase was sc Emmeloord oppermachtig en kreeg het mooie kansen om de score uit te breiden.

Een mooie snelle aanval opgezet door Ronald Kleiker en Gerke Schaap had een beter lot verdiend, maar Gokhan Pala stuitte op doelman Rik Luning van Ruinen.
In de 58e minuut had Gerke Schaap iets heel moois in zijn gedachten, maar zijn bekeken lobje zeilde rakelings naast.
Even later werd een voorzet van Gerke Schaap bijna door een verdediger van Ruinen in zijn eigen doel gewerkt, maar doelman Rik Luning bracht ternauwernood redding.
De Emmeloorders leken deze wedstrijd nu controlerend uit te kunnen spelen, maar helaas sloop er gemakzucht en concentratieverlies in het team waardoor Ruinen nog iets kon terug doen.

De polderbewoners liepen teveel naar achteren en moesten constant op hun hoede zijn voor de lange ballen die telkens net achter de verdediging vielen.
Met name Dennis Broekman en Jos Kijk in de Vegte deelden plaagstootjes uit, maar vonden doelman Stefan vd Werff op hun weg.
In de 70e minuut moest doelman Stefan vd Werff volop aan de bak om met zijn vingertoppen een indraaiende corner weg te werken.
Tot tweemaal aan toe moest Stefan vd Werff alles uit de kast halen om Dennis Broekman en Jos Kijk in de Vegte van het scoren te houden.
In de 78e minuut scoorde Dennis Broekman op aangeven van Jos Kijk in de Vegte de 1 - 3 en leek de geest even uit de fles.
Met een subtiel hakballetje was Dennis Broekman dichtbij opnieuw een treffer, maar met zijn vingertoppen tikte Stefan vd Werff deze bal over de lat. Een indraaiende corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waarna Dennis Broekman vanuit de halve draai probeerde te scoren, maar Stefan vd Werff greep weer goed in.

Het slotakkoord was voor sc Emmeloord en leverde in 88e minuut uit een perfecte aanval de 1 - 4 op van Gerke Schaap.
Deze aanval werd opgezet door verdediger Laurens Rasing die met een schitterende dieptepass Guido Vissers op avontuur wist te sturen.
De strakke voorzet van Guido Vissers werd van dichtbij door Gerke Schaap tegen de touwen gewerkt voor de 1 - 4.

De Emmeloorders boeken hiermee een belangrijke overwinning en doen goede zaken in de 3e periode.
Volgende week zondag is sc Emmeloord vrij, maar op zondag 06 April komt Zuidwolde op bezoek in Emmeloord. Aanvang is 14:00 uur.