Verslag sc Emmeloord - vv Jubbega

sc Emmeloord - vv Jubbega 7 - 0 ( 3 - 0 )

In de 3e klasse Noord heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan door met een regelrechte zevenklapper vv Jubbega te verpletteren.
Het dominante en superieure sc Emmeloord deed aan klantenbinding door op overtuigende wijze met 7 - 0 van vv Jubbega te winnen.

Stefan vd Werff, Sven Goos, Maarten Ebbers, Denny vd Zee ( Martijn Wielenga ), Gerke Schaap, Guido Vissers ( Koen Boneschansker ), Ronald Kleiker ( Adri Nugter ), Harm van Wieren, Dennis Lanters, Gokhan Pala & Sander Heimens.
Wissels: Martijn Wielinga, Koen Boneschansker & Adri Nugter.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

Bij sc Emmeloord zat Laurens Rasing zijn laatste schorsing uit terwijl Wouter vd Velde wegens een blessure niet mee kon spelen.
Meteen vanaf de aftrap zocht sc Emmeloord spontaan de aanval en werd vv Jubbega de duimschroeven aangezet.
In de beginfase oogde het spel slordig en onzuiver en was sc Emmeloord zoekende naar de juiste openingen.
Een afzwaaier van Gokhan Pala zeilde over terwijl Sander Heimens en Gerke Schaap de doelman van Jubbega op hun weg vonden.
In de 12e minuut liet Jubbega zich voor het eerst voorin zien nadat Cornelis Lemstra kon profiteren van slordig balverlies op het middenveld van sc Emmeloord, maar de doorbraak van Cornelis Lemstra werd ternauwernood verijdelt door de verdediging van sc Emmeloord.

Vanaf dit moment nam sc Emmeloord het heft stevig in handen en creeerde het een groot veldoverwicht.
Met mooie breedtepassjes werden de vleugelspelers Sander Heimens en Dennis Lanters telkens gezocht en ontstonden er hachelijke momenten voor het Frieze doel.
Doelman Jordi Oosterbos van Jubbega stond een goede partij te keepen en moest volop aan de bak om Gerke Schaap, Sander Heimens en Ronald Kleiker van het scoren te houden.
Een mooie voorzet van Gerke Schaap werd door Ronald Kleiker snoeihard op het doel gekopt en met moeite tot corner verwerkt.
In de 20e minuut werd het strafschopgebied van Jubbega volledig omsingeld en kreeg sc Emmeloord 3 corners op rij te nemen.
Deze corners veroorzaakten rommelige scrimmages voor het Frieze doel, maar niemand kon hiervan profiteren.
Een kopbal van Ronald Kleiker ging rakelings naast het doel.
Met een flitsende actie wisten Ronald Kleiker en Gerke Schaap elkaar blindelings te vinden, maar vanuit de moeilijke hoek wist Jubbega doelman Jordi Oosterbos net op tijd in te grijpen.
Even later probeerde Gokhan Pala met een fluwelen dieptepass Sander Heimens te bereiken, maar wederom lag doelman Oosterbos in de weg.
In de 24e minuut kwam sc Emmeloord zeer terecht en dikverdiend via Gerke Schaap op een 1 - 0 voorsprong.
De doelman van Jubbega kreeg een inzet van Guido Vissers niet goed onder controle waarna Gerke Schaap in de rebound kon profiteren voor de 1 - 0.
Meteen vanaf de aftrap stuitte Dennis Lanters op de doelman van Jubbega, maar in de 28e minuut sloeg die sluwe oude vos weer toe.
Een verdediger van Jubbega ging gruwelijk in de fout door de bal pardoes in de voeten van Dennis Lanters te spelen.
Met een bekeken lobje over de iets te ver voor zijn doel staande Jordi Oosterbos heen scoorde Dennis Lanters de 2 - 0 voor sc Emmeloord.

De Friezen werden met mooie aanvalsgolven helemaal overrompelt en op eigen helft vastgezet.
Een prachtige boogbal van Sander Heimens spatte tegen onderkant lat uiteen en ketste terug in het veld.
In de 34e minuut lieten Marten Ebbers en Gerke Schaap een vloeiende aanval zien uit het schoolboekje van Trainer Jan Boxum.
Uit een voorzet van Dennis Lanters kopte Sven Goos rakelings naast.
Op het middenveld waren de openingen van Gokhan Pala een lust voor het oog en werden de vleugelspelers gemakkelijk gevonden.
Vlak voor rust vonden Gerke Schaap en Ronald Kleiker de doelman van Jubbega op hun weg, maar liet ook Jubbega zich weer eens voorin zien.
Een vrije trap van Jubbega speler Douwe Jan Post belandde gevaarlijk voor het Emmeloordse doel waar Stefan vd Werff uiterst koel bleef.
Op slag van rust belandde een strakke voorzet van Denny vd Zee op de stropdas bij Gokhan Pala die van dichtbij de 3 - 0 tegen de touwen kon schieten. Met een 3 - 0 stand ging iedereen aan de thee.

In de rust bleek dat het scorebord op tilt was geslagen van het flitsende spel van sc Emmeloord.
De gehele 2e helft liet een eenrichtingsverkeer zien waarin sc Emmeloord eenvoudig kon uitlopen naar een ruime 7 - 0.
Slechts 2 keer wist Jubbega speler Cornelis Lemstra voor gevaar te zorgen, maar beide keren hield doelman Stefan vd Werff zijn doel schoon.
Meteen vanaf de aftrap glipte Sander Heimens op volle snelheid door de Frieze verdediging, maar met een geweldige reflex bracht Jubbega doelman Oosterbos redding.
De Emmeloorders begonnen ontketend en furieus aan de 2e helft op zoek naar meer goals en die zouden er snel komen.
Een subtiel steekballetje van Ronald Kleiker op Sander Heimens werd ternauwernood onderschept en doelman Oosterbos kon met moeite een hard schot van Dennis Lanters pareren, maar de druk nam toe.
In de 52e minuut kwam sc Emmeloord via uitblinker Maarten Ebbers op een 4 - 0 voorsprong.
Hier ging een mooie snelle aanval aan vooraf waarbij Sander Heimens een voorzet gaf op Ronald Kleiker.
De kopbal van Ronald Kleiker werd in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound scoorde Maarten Ebbers de 4 - 0.
Het regende kansen, maar Dennis Lanters, Ronald Kleiker en Gerke Schaap wisten niet te profiteren.
In de 68e minuut liet aanvoerder Harm van Wieren een mooi staaltje van doorzettingsvermogen zien, maar zijn voorzet was niet aan Gerke Schaap besteed.
Er sloop gaandeweg wat gemakzucht in Emmeloordse ploeg waarbij Cornelis Lemstra 2 keer gevaarlijk kon uitbreken, maar doelman Stefan vd Werff hield zijn hoofd koel en bracht redding.
In de 75e minuut scoorde Gokhan Pala de 5 - 0 voor sc Emmeloord.
Een snelle actie tussen Sander Heimens en Gerke Schaap ontrafelde de verdediging van Jubbega waarna Gokhan Pala de trekker mocht overhalen.
Een kanonskogel van Sander Heimens spatte uiteen op de vuisten van doelman Jordi Oosterbos, maar het was geen houden meer aan.
In de 80e minuut scoorde Gerke Schaap de 6 - 0 na uitstekend voorbereidend werk van Sander Heimens.
Met een ouderwetse dribbel slalomde Sander Heimens door de Frieze verdediging om Gerke Schaap te lanceren voor de 6 - 0.
Een mooie omhaal van Sven Goos zeilde naast, maar in de 90e minuut kreeg het trouwe publiek nog het slagroom op de taart gepresenteerd.
Vanaf randje strafschopgebied kreeg sc Emmeloord een vrije trap te nemen die door Gerke Schaap steenhard tegen de touwen werd geschoten voor de 7 - 0.
Een mooie zevenklapper voor de sc Emmeloord en deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.

De Emmeloorders zijn door de nederlaag van vv Beilen een plekje gestegen op de ranglijst en doen goede zaken in de laatste periode.
Man off the Match: verdediger Maarten Ebbers!

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Ruinen.