Competitiewedstrijd SCE C1 - Olyphia C1 zaterdag 8 maart 2014

Competitiewedstrijd SCE C1 - Olyphia C1 Zaterdag 8 maart 2014

Vandaag stond op het programma SCE tegen Olyphia. Olyphia had vorige week nog gelijk gespeeld tegen Heerenveen, zodat onderschatting achterwege kon blijven. Op de bank begonnen vandaag, Robbie, Damian en Tim (echter nog geblesseerd)
Afwezig Jason, en Chris.  Het keepersprobleem was ook vandaag aanwezig, dus dit keer was Han de uitverkorene het doel van SCE te verdedigen. Dit alles onder de welbezielende leiding van onze scheidsrechter Eddy Jagers.

De eerste kleine kans vond plaats in de 6e minuut door 1 van de Loosmannetjes. Een ding was zeker de jongens begonnen gretig aan de wedstrijd, Een corner genomen door Stefan wordt ternauwernood weggewerkt door een verdediger van Olyphia. 1 minuut later krijgt Melvin een vrije trap om en nabij de middellijn, hij schiet met een snoeihard schot op de keeper, maar deze vangt, leuke poging. Via een pass van Ian op Otis krijgt SCE een corner in de 18e minuut. Een  pracht voorzet van Stefan komt bij Luuk terecht, de bal gaat maar net over de goal. Dan is het Lucas die via een paar prachtige uitkap bewegingen de bal richting de keeper schiet, maar ook deze bal wordt tegengehouden. Ian raakt vervolgens per ongeluk een speler en Olyphia krijgt een vrije trap vlak voor het penaltygebied van SCE, maar het schot gaat ver over.
Ondertussen zijn we in de 21e minuut, maar de brilstand is nog steeds in tact. Stefan krijgt in de 22e minuut een open kans de 1-0 binnen te schieten, een niet te missen kans gaat door zijn gretigheid over het doel heen, zonde. Koen krijgt vervolgens een vrije trap De bal komt bij Luuk, maar ook deze poging gaat naast het doel In de 25e minuut krijgt Mark de bal ook deze haalt vernietigend uit, en jawel de 1-0 wordt perfect binnengeschoten, sjapo.
Een wederom beste pass van Stefan komt bij Luuk deze geeft de bal schitterend door op een medespeler, maar hier wordt niets meegedaan. Vlak voor rust breekt Olyphia eruit, maar gelukkig kon Lucas de bal nog nipt veroveren, en het gevaar was geweken, en dan volgt het fluitsignaal voor de rust.

In de 2e helft komen Damian en Robbie erin voor Stefan en Ian. Gelijk in het begin neemt Luuk de bal mee, en gaat geweldig door, schiet op de goal, de keeper kon nog net de bal tot corner tikken met zijn vingertoppen. Mooie actie. Robbie is degene die een nuttige overtreding maakt op Olyphia, waardoor de aansluiting voorkomen kon worden. Dan is het Koen die voor het eerst sinds wedstrijden een kleine verdedigingsfout maakt, maar hij weet dit zelf ook weer subliem op te lossen door de bal  weer te veroveren.. Ook Damian krijgt een beste schietkans op de goal, maar ook deze bal verdwijnt niet in de touwen. Even later komt de bal bij Merijn, hij gaat alleen op de keeper af, maar helaas kreeg hij de bal
niet onder controle In de 15e minuut kakt SCE een beetje in. In de 18e minuut een geweldig stukje
combinatie voetbal tussen  Damian, Mark, Otis en Damian en vervolgens komt de bal bij Merijn, En Merijn maakt de 2-0, de bal gaat al hobbelend het doel in, maar ook deze goal telt. Daarna maken Otis en Melvin plaats voor Stefan en Ian. Via wederom een vloeiend balspel tussen Damian, Mark en Merijn komt de bal uiteindelijk bij Stefan deze schiet de bal via de hoeklat naast. En dan is SCE weer helemaal terug in de wedstrijd  een bal komt bij Merijn  en met een mooie boog vliegt de bal over de kansloze keeper de goal in 3-0 in de 22e minuut. Luuk en Lucas krijgen nog een kans op een hogere score. Dan zowaar komt Olyphia er nog eens uit , maar dezelfde spits speelt de bal zelf achter de lijn, sneu hoor. Stefan zet de bal voor op Merijn en in de 2e instantie pakt de keeper nog net de bal SCE gelooft het nu allemaal wel en de scheids ook en het eindsignaal klinkt. Een mooie 3-0 overwinning, met de rust en tactiek die vandaag goed in de ploeg zat.
Volgende week uit naar Heerenveen.  Eddy bedankt goed gefloten.