Competitiewedstrijd Heerenveen C3 - SCE C1 zaterdag 15 maart 2014

Vandaag begonnen op de bank Stefan, Robbie,Merijn en Natan, (Han ietwat geblesseerd, en Damian en Tim zijn ook geblesseerd) Gelukkig mochten we de keeper Jari van C1 lenen.
De thuiswedstrijd tegen Heerenveen werd ternauwernood gewonnen, we wisten dus wat ons
te wachten stond, van onderschatting kon geen sprake zijn, dat kan trouwens nooit.
De aftrap was om 10.00 uur. In de 1e 5 minuten krijgt SCE twee kansen op een voorsprong
Luuk en Otis spelen de bal net over het doel heen.
Een prachtige aanval volgt Koen weet een goeie uitval van Heerenveen ongedaan te maken,
en passt vervolgt op Mark en deze geeft de bal scherp door aan Luuk, helaas deze stond
buitenspel. In deze beginfase lijkt het of Heerenveen zich wil revancheren van de nipte nederlaag
 in de uitwedstrijd tegen SCE, ze beginnen best sterk. Even later weer een beste pass van\
Mark op Luuk, deze staat ongeveer vrije voor de keeper, hij schiet, maar de keeper weet nog
net de bal bij de linkerpaal tot corner te verwerken. Een slecht genomen corner leidt tot niets
Enkele minuten later weer Mark die een half elftal weet te omzeilen en uit te kappen en
besluit zelf maar eens te schieten, de bal verdwijnt echter niet in het net. Een spits van Heerenveen
gaat samen met Chris de sprint aan, echter nog ongeveer nooit voorgekomen, wint deze snelle
spits het duel van Chris, hij schiet, maar gelukkig voor ons verdwijnt de bal naast.
Even laster weer beste voorzet van Jason op Ian, ook dit leidt tot niets.  Chris moet alle
zeilen bijzetten  Heerenveen het scoren te beletten, en dit gaat hem goed af, ook Koen verdient
op dat moment alle lof.  In de 22e minuut is het Lucas die Luuk aanspeelt, deze weet een verdediger te
passeren en via de rechter achterpaal verdwijnt de bal in het net  0-1 voor SCE, super.
Een minuut later geeft Luuk beste pass op Ian, deze schiet net naast de kist. De ruststand
wordt bereikt. Het is 0-1/

In de 2e helft  gelijk in de 1e minuut een vrije trap voor Heerenveen in de 1e minuut
vlak voor  SCE´s penalty gebied, maar onze Yari redt gelukkig.  In de 3e minuut  wordt  Ian
gevloerd, en de scheids legt de bal op de stip, de net ingevallen Stefan is de uitverkorene
de bal te nemen, en dit doet hij met flair de 0-2 is daar.
Een mooie pass van Luuk op Mark, deze haalt uit , maar gaat net naast de paal.
Dan wordt Luuk gemangeld, en krijgt een vrije trap, Luuk neemt deze zelf, de bal wordt
nog enigszins van richting verandert, en dus weet de keeper de bal nog maar net te pakken.
Een speler van Heerenveen wordt gewisseld, Lucas heeft iets gedaan en verontschuldigd zich, netjes jongen. Even later is het wederom Luuk die de bal van rechts loepzuiver voorzet op
Merijn, echter deze kans wordt hopeloos naast geschoten. Na 10 minuten lijkt het erop dat
Heerenveen het verder wel gelooft, er komt niet veel dreiging meer van uit. Bij SCE wordt
het trouwens ook al wat minder. Een mooie combinatie tussen Merijn, Ian en weer terug op Merijn,
maar ook deze bal gaat naast. Koen en Chris die weten iedere bal voor zich op te eisen, waarbij
Koen tot 2x toe een prachige karatetrap showt aan het publiek, heeft geen speler geraakt hoor.
Dan krijgt Heerenveen nog een vrije trap voor ons penaltygebied, maar dit leidt niet tot de aansluiting.
Met nog 10 minuten te gaan wordt SCE steeds slordiger met de bal. Een uitgestrekt been van Heerenveen speler kost Lucas bijna letterlijk zijn hoofd. Stefan probeert nog eens zijn bekende lobje
uit, maar dit keer ging de poging de mist in. Vlak voor tijd schiet Mark de bal en de keeper van
Heerenveen gezamenlijk zo ongeveer het doel in, maar keeper heeft de bal niet klemvast de bal stuit
terug en dan is het zijn broer Lucas die in de 33e minuut de 0/3 binnenschiet
De eindstand is 0/3 geworden, Volgende week de thuiswedstrijd tegen Urk, die overigens ook steeds
blijft winnen dit keer met 8-3 van Nagele en 6 punten achter op SCE. Dus goed uitgerust zijn
allemaal, is mogelijk een cruciaal duel wat kan leiden naar het kampioenschap dit seizoen.